24.5.17

Review : Kitsui Whitenin B.B Drink dan Kitsui Korean White

24.5.17,Wednesday, May 24, 2017
Sejak Eyza balik dari Korea ni, banyak pulak produk Korea yang buat Eyza tertarik. Al maklumlah bila dah pergi Korea, tengok diaorang semua putih-putih, Eyza pun rasa macam nak putih jugak. Bukanlah putih yang melampau tau cuma nak cerah sikit je. Tapi, walau obses macam mana pun kita dengan kecantikan, kesihatan tu penting jugak. Jangan main ambik je sebarang produk tanpa selidik isi kandungan produk.

Sebut pasal nak cerah macam orang Korea, Eyza nak la cerita tentang produk yang Eyza suka ni sebab ia dapat kesan seawal 7 hari. Wow. Best ni. Tambah-tambah bila nak raya ni. Ramai la yang  nak kelihatan cantik termasuk lah Eyza. Wanita dan kecantikan memang tak dapat dipisahkan.



Mesti ada yang tertanya-tanya produk apa tu? Ni ha.. Ada dua jenis sebenarnya iaitu KITSUI WHITENIN B.B DRINK dan KITSUI KOREAN WHITE. Kalau nak consume dua-dua serentak pun boleh, tak ada masalah.

Produk ni adalah keluaran Gemini Beauty Resources (M) dan pernah menang dalam Super Health Brand Asia Pacifik tau! Produk ni selamat kerana 100% semulajadi dan mendapat kelulusan GMP. KITSUI ni diformulasi dan dikilangkan di Jepun bagi menjaga kualiti yang tinggi.  

KITSUI WHITENIN B.B DRINK



Kitsui Whitenin B.B Drink ni dikenali sebagai minuman Anti-Penuaan dan dapat mencerahkan kulit dengan satu produk je.Dalam ni ada Hydrolaze Vitamin C+ di mana kekuatannya 2 kali ganda, kombinasi yang kuat untuk sistem imun dan kulit cerah.Kulit yang cantik bermula dari dalam, bila dalam dah cantik baru la terpancar kat muka kita kan?

Antara bahan-bahan lain yang ada dalam Kitsui Whitenin B.B ni adalah Sucrose, Citric Acis, Alpha Lipoic Acid, Mixberries Extract, Acerolla Cherry Extract, dan Orange Extract dimana kesemuanya memberi kesan yang sangat baik untuk kulit anda.

Kelebihan dan kebaikan : 
✔ Mencerah & memutihkan seluruh wajah
✔Menghalang pembentukan blackhead & whitehead
✔Mengawal minyak berlebihan dimuka
✔Menaikkan seri wajah
✔Mencerahkan mata
✔Menghalang penghasilan melanin kulit
✔Memutihkan kulit menjadi putih pink & gebu
✔Menutup liang pori muka
✔Meningkatkan kecerahan warna kulit dengan ketara dalam masa 1-2 minggu
Cara Minum pun senang sangat :
1. Tuangkan sepeket  Kitsui Whitenin B.B Drink kedalam air suam (150 ml)   
2. Kacau dan minum segera

KITSUI KOREAN WHITE



KITSUI KOREAN WHITE ni adalah 100% Sugar Free dan sesuai untuk yang tak suka manis dan pesakit kencing manis.



Produk ni adalah untuk memutihkan serta dirumus khas untuk anti penuaan kulit. Salah satu bahan yang digunakan untuk menghasilkan kesan yang bagus untuk produk ni ialah camu-camu.Camu-camu ni lebih 50 kali ganda vitamin C dari buah oren. Wow.. best ni..

Kelebihan & Kebaikan :
✔ Untuk memutihkan kulit seluruh badan
✔ Untuk mereka yang mempunyai masalah kulit seperti jerawat, jeragat, resdung, parut, liang pori terbuka, berkulit kusam dan gelap
✔  Mencerahkan kulit, tanpa kesan sampingan. 
✔  Menghilangkan flek hitam.
✔  Mencegah luka jerawat dan menutupnya secara rapat.
✔  Menghaluskan kulit dan mencerahkan kulit (look brightness).
✔ Tegang serta gebukan kulit wajah 
 Sesuai untuk penguna yang mempunyai masalah Diabetis 100% Sugar Free 
 Amat sesuai untuk pesakit diabetis atau kencing manis. 

Kitsui Korean White ni boleh diambil pada waktu malam dan ianya boleh dicampur ke dalam air kosong, teh/kopi, sup/oat, jus atau yogurt.

Bukan susah nak cantik kan?

Cara minum pun mudah je
1. Campur 1 paket ke dala 80ml air suam.
2. Kacau sehingga larut dan minum.

Untuk Ibu Hamil,menyusu atau sedang ambil ubat Eyza nasihatkan jumpa Doktor dulu sebelum ambil produk ni. Bukannya apa, kesan sesuatu ubat atau supplement tu berbeza setiap orang.



Kita boleh beli produk ni dekat Watson, Guardian atau Lazada. Sekarang ni tengah ada promo tau! Cuma perlu kumpul 6 barcode di kotak, lepas tu boleh tebus produk percuma. Rugi tau kalau tak grab peluang ni.

Untuk keterangan lanjut boleh layari :
Web : http://kitsui.com.my
FB : kitsui.malaysia
Instgram : kitsuimalaysia

23.5.17

Buffet Ramadhan Di Shah Alam Convention Centre menyajikan 100 sajian menarik!

23.5.17,Tuesday, May 23, 2017
Asyik pergi Buffet Ramadhan kat KL je kan? Kali ni Eyza nak bagitau tentang Buffet Ramadhan di SACC, Shah Alam pulak.

Pusat Konvensyen Shah Alam (SACC), telah menjadi satu lokasi yang sinonim dan popular dengan majlis bufet Ramadan. Bukanlah julung-julung kali SACC mengadakan bufet seumpama ini malah majlis ini bagaikan telah menjadi satu tradisi bagi SACC pada setiap tahun.


Diatas permintaan popular daripada pelanggan sejak 2015, SACC sekali lagi kembali dengan bufet bertemakan “Cita Rasa Warisan Nusantara” pada tahun ini. SACC menawarkan sajian istimewa warisan nusantara dengan gabungan lebih daripada 100 sajian menarik dari dapur SACC. Kambing kebuli yang menjadi hidangan utama dan juga hidangan tradisi SACC ini pasti akan menjadi tumpuan pengunjung.


 Istimewa pada tahun ini, Chef Eksekutif, Jamili Napiah dan Sous Chef, Rizal Nahar akan membawakan beberapa hidangan istimewa yang bertemakan Cita Rasa Warisan Nusantara. Jangan lepaskan peluang untuk menikmati hidangan istimewa - Ampal (Ayam) Masak Merah Banjar, Gulai Itik Hijau Nusantara dan Kepala Ikan Pindang Lampung. Kelazatannya boleh dirasai kerana citarasanya yang sempurna hasil gabungan kepakaran chef SACC, bahan-bahan dan rempah-ratus.

                
Dengan harga baucar RM 88.00+ untuk dewasa dan RM 48.00+ untuk kanak-kanak dari 7 hingga 10 tahun, SACC menawarkan kepakaran mereka dalam setiap masakan yang bakal disajikan. Sementara kanak-kanak di bawah usia 6 tahun akan dijamu secara percuma.
            Promosi Early Bird yang kini sedang berlangsung menawarkan baucar Bufet Ramadan dengan harga serendah RM 78.00+


Bagi mereka yang merancang untuk berbuka bersama rakan niaga atau kaum keluarga, ini adalah peluang terbaik untuk mendapatkan penjimatan yang tinggi melalui promosi Early Bird ini menerusi laman web SACC; www.sacc.com.my/bufet-ramadan-2017 (Semua pembayaran mesti dibuat sebelum 27 Mei 2017. Selepas tarikh tersebut, harga jualan RM 88.00+ akan berkuatkuasa). Jika anda ingin membuat tempahan awal, anda boleh menghubungi SACC di talian 03-5511 8858.


            Seperti tahun-tahun yang lalu, objektif kedua yang dibawa melalui majlis ini ialah untuk berbakti melalui program CSR yang dianjurkan. Pada tahun ini, SACC telah mengambil satu inisiatif mulia untuk bekerjasama dengan pihak Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM) dalam membantu sedikit sebanyak dan mengumpul dana untuk Tabung Rescue Syria. Mekanisma yang digunakan adalah melalui setiap baucar bufet Ramadan yang dijual dengan harga RM 88.00+, RM 1.00 akan disalurkan bersama-sama dengan sumbangan yang lain kepada Tabung Rescue Syria yang diamanahkan kepada SACC melalui MAPIM.


            “Pihak SACC sentiasa mengambil inisiatif mulia untuk mengusahakan sebaik mungkin satu bentuk sumbangan sempena kedatangan bulan Ramadan yang mulia dan mengambil peluang untuk beramal kepada yang memerlukan melalui program yang disusun atur dengan teliti” kata Encik Nasrudin Abu Bakar, Pengurus Besar SACC.     Usaha ini akan diteruskan sepanjang bulan Ramadan 2017 dan program ini bertujuan untuk memberi peluang kepada pengunjung SACC untuk “Berbuka sambil Beramal”.

            Sementara itu, bagi pelanggan korporat, Pakej Korporat bermula pada harga RM 70.00+ dengan jumlah minima tetamu seramai 50 orang. Pakej ini menyediakan ruang khas untuk tetamu anda. Untuk pakej ini, anda juga boleh menghubungi SACC dan berbincang dengan pegawai berkenaan untuk memastikan sambutan Ramadan anda berjalan lancar.
             
            Pastikan anda mengikuti pengumuman SACC di laman Facebook: SACCOfficialnew dan Instagram: shahalamconventioncentre untuk maklumat lanjut dan terkini. Untuk sebarang pertanyaan, sila hubungi SACC di talian 03-5511 8858 atau layari www.sacc.com.my/bufet-ramadan-2017 .