eyzamiel

1.7.18

Minions Da! Da! Da!

Sunday, July 01, 2018 0
Minions Da! Da! Da!
Minions Da! Da! Da!lEyza suka betul tengok kartun Minions dengan Despicable Me sebab comel sangat.Ha.. ni Eyza nak share dengan korang ni. Kalau korang peminat Minions dan Peminat Bola Sepak memang wajib la kumpul Koleksi Minions Da! Da! Da! ni. 'Da' tu sebenarnya bahasa Rusia yang bermaksud  'Ya'.

Memandangkan sekarang ni pun tengah demam Piala Dunia yang sedang berlangsung di Rusia, korang boleh dapatkan koleksi hebat Minions bertemakan 'key chain' dan 'Luggage Tag' dengan 16 jenis rekaan.

Mulai 29 Mei 2018 sampai 23 Julai 2018, dengan setiap pembelian RM5 yang dibelanjakan di 7 Eleven dalam satu resit korang akan dapat 1 pelekat. Pelekat Bonus akan diberi kalau korang beli produk rakan kongsi pilihan macam Dutch Lady, Coca Cola, Mentos, Mondelez dan banyak lagi. Senarai produk boleh tengok kat sini : http://bit.ly/MDDD-PartnerProducts. Minions Da! Da! Da! 'key chain' dan 'Luggage Tag' boleh ditebus secara percuma di 7 Eleven dengan mengumpul 10 pelekat program.



Minions Da! Da! Da!™ Who’s Your Final 2?



Step 1 
Snap a creative photo of your final two teams with your key ring or bag tag. 

Step 2 
Share your picture with us on Facebook or Instagram with the hashtags: #MinionsDaDaDa #MDDFinal2 #7ElevenMY *Contest is valid nationwide. *Terms and conditions apply. For the full terms and conditions, please click here.

Sticker Tempoh Pengeluaran: 29 Mei 2018 - 23 Julai 2018 
Tempoh Penebusan: 29 Mei 2018 - 30 Julai 2018 
* Kempen adalah sah di seluruh negara. 
* Minions Da! Da! Da! ™ varian adalah tertakluk kepada ketersediaan, sementara stok masih ada. 
* Produk yang dipaparkan adalah untuk tujuan ilustrasi sahaja. 
*Tertakluk kepada terma dan syarat. 
* Tidak termasuk hadiah, tambah nilai, bayaran perkhidmatan dalam kedai, tembakau dan aksesori berkaitan tembakau. 

Jom Singgah 7-Eleven yang terdekat dan mula mengumpul sekarang! Eyza pun nak tambah koleksi ni. Tak cukup ada 4 je. Hihihi.

26.6.18

Peraduan POKKA RASA RAYA

Tuesday, June 26, 2018 0
Peraduan POKKA RASA RAYA
Peraduan POKKA RASA RAYA|Hai korang.. Eyza ni bukan la kaki contest tapi bila tengok hadiah yang ditawarkan untuk Peraduan POKKA RASA RAYA ni terus rasa macam nak join je.


Senang je nak join contest ni. Just pegi mana-mana pasaraya atau kedai yang ada jual produk POKKA dari siri tenusu (milk) seperti Melon Milk, Banana Milk dan Mango Milk. Beli mana-mana produk ni dalam satu resit dengan nilai belian minimum RM 10. Simpan tau resit tu untuk rujukan kalau korang menang nanti.


Buat satu resipi yang guna produk POKKA tu dan jangan lupa ambik gambar/video langkah-langkah cara penyediaan resepi.Hantarkan gambar/video korang tu melalui POKKA FB Messenger.

Sebab hadiah yang best ni la Eyza join. Nak tau tak apa hadiahnya? Ha.. ni la..

1 X GRAND PRIZE:
- Rumah Terbuka + Pakej Katering bernilai RM 10,000.00.

3 X HADIAH SAGUHATI:
- RM 200 cash + POKKA Hamper + 1 bulan stok minuman POKKA

20 X HADIAH MINGGUAN
- RM 100 voucher membeli-belah + 1 bulan stok minuman POKKA 

Eyza takde idea nak masak apa. Hubby yang suggest suh buat Apam Pisang untuk minum petang. Maka terhasil la resepi ni. 

APAM PISANG POKKA GEBU GEBAS


Bahan-bahannya:
3/4 Cawan Susu Pisang POKKA
Setengah Cawan Gula Pasir
4 biji pisang Emas/Montel (dilenyek)
2 Cawan Tepung Gandum
1/2 Cawan Minyak Masak
1/2 sudu kecil baking powder

Cara-caranya:


1. Campurkan Gula, Tepung dan baking powder. Gaulkan. 


2. Masukkan pisang yang telah dilenyek dalam campuran tepung tadi. Masukan juga minyak dan Susu Pisang POKKA.


3. Gaulkan semua bahan.


4. Masukkan dalam bekas yang tahan panas.


5. Masukkan dalam pengukus yang telah dipanaskan. Kukus selama 45 minit.


6. Alhamdulillah.. Dah siap.. Sedap buat minum petang bersama yang tersayang.


Nak lagi best.. Minum pulak dengan Air Susu Tembikai POKKA. Memang padanan yang sesuai. Sedap uolls bile sesekali makan apam kampung macam ni.

Jom ramai-ramai join contest ni. Sure resepi korang lagi letops.

#PokkaMy #PokkaRaya #PokkaMelonMilk #PokkaBananaMilk #PokkaFBContest

24.6.18

Nak menang Gold Bar bernilai 10 Ribu? Jom join Peraduan Wefie Raya Bersama Jus Hidayah Gold

Sunday, June 24, 2018 15
Nak menang Gold Bar bernilai 10 Ribu? Jom join Peraduan Wefie Raya Bersama Jus Hidayah Gold

Jom join Peraduan Wefie Raya Bersama Jus Hidayah Gold|Korang pernah dengar tak tentang Jus Hidayah Gold? Eyza sure korang pernah dengar sebab produk ni famous dan selalu juga keluar kat TV. 



Kalau ada yang tak tahu tu, Jus Hidayah Gold adalah minuman kesihatan bermutu tinggi dan menggabungkan 23 jenis herba yang memberi kebaikan dan kesan berganda untuk lebih sihat dan kekal cantik.

Kombinasi Raja Segala herba seperti Madu, Buah Tiín, Kismis, Kurma Merah, Apricot, Delima, Lada Pintal, Cengkih, Kunyit, Buah Pala, Senduduk Putih, Mahkota Dewa, Habbatus Sauda, Mengkudu, Teja Lawang dan pelbagai lagi bahan semulajadi ini mempunyai kebaikan dan khasiat luar biasa untuk kesihatan tubuh badan dan mengatasi segala macam penyakit.
Produk yang tidak perlu diperkenalkan lagi ini turut dapat membantu pelbagai masalah kesihatan. Tidak terhad kepada penyakit ringan sahaja, Jus Hidayah Gold juga dapat mengatasi penyakit serius atau kronik seperti penyakit kanser, diabetes, darah tinggi, gout, SLE (systemic lupus erythematous), angin ahmar, migraine, buasir, denggi, masalah usus (gastik atau sembelit) dan sebagainya.
Sejak dari zaman dahulu, banyak jenis tumbuhan yang digunakan oleh nenek moyang kita untuk mengubati penyakit luar dan juga dalaman. Namun, masih ramai di antara kita yang belum mengetahui atau berasa yakin bahawa bahan-bahan semulajadi ini sebenarnya jauh lebih baik untuk mencegah dan juga merawat penyakit. Produk berasaskan herba alam semulajadi seperti Jus Hidayah Gold ini boleh dijadikan alternatif untuk mengekalkan kesihatan ataupun mengubati penyakit. Bak kata pepatah Melayu, cegah sebelum kena.
Gabungan mantap 23 jenis herba terpilih ini juga terdiri daripada makanan sunnah yang berkualiti tinggi yang sememangnya bermanfaat untuk kesihatan tubuh badan. Malah jika diamalkan setiap hari dan dijadikan sebagai rutin, ia mampu mencegah pelbagai penyakit, menyihatkan badan dan mengembalikan keseimbangan sistem tubuh badan.
Warisan herba sepanjang zaman ini mampu dimiliki untuk kesihatan seisi keluarga serta mengeratkan lagi jalinan kebahagiaan bersama. Lebih Kuat, Lebih Cergas dan Lebih Beramal dengan Jus Hidayah Gold keluaran Seraimas Herbs.

MACAM MANA NAK MENANG 10 RIBU?


Siapa suka Wefie? Ha.. ni ada peluang keemasan ni. Bukan saja dapat rakamkan momen raya dengan keluarga tapi juga dapat peluang untuk menang Gold Bar bernilai 10 ribu ringgit tau.

Macam mana nak sertai peraduan Wefie Raya ni? Senang je.

Seraimas akan mengadakan Peraduan Wefie Raya bermula 17/5/2018 sehingga 1/7/2018 ni. Penyertaan hanya boleh dihantar bermula 17/5/2018. Penyertaan terakhir akan diterima sehingga pada jam 10 malam 1/7/2018.
Kepada pelangan tetap Jus Hidayah Gold ini adalah peluang terbaik anda untuk sertai peraduan ini.
Kepada anda yang belum mencuba dapatkan Jus Hidayah Gold di:-
Hadiah bernilai RM 10,000.00 bakal dimenangi dan anda berpeluang untuk beramah mesra di rumah terbuka Hari Raya bersama Imam Muda Asyraf dan keluarga Seraimas bersama pasangan di (maklumat mengenai lokasi, masa dan tarikh akan diberitahu kemudian)
Anda boleh menghantar seberapa banyak penyertaan yang dikehendaki dengan syarat setiap penyertaan mesti mempunyai gambar kotak produk Jus Hidayah Gold sebagai bukti pembelian.
Pemenang dalam peraduan ini akan dipilih berdasarkan gaya yang paling kreatif. Pemilihan pemenang dibuat oleh pihak juri yang dilantik.
Pemenang akan diumumkan pada 1/7/2018 melalui Facebook Seraimas HQ.
Tarikh Tutup Penyertaan: 1/7/2018 jam 10 malam

CARA PENYERTAAN

  • Beli Jus Hidayah Gold
  • Peserta perlu bergambar beramai-ramai (“wefie”) bersertakan Jus Hidayah Gold sebagai bukti
  • Muat turun aplikasi QR reader di App Store atau Play Store dan scan QR code yang tertera di kotak Jus Hidayah Gold
  • Isi butiran lanjut dan masukkan “original code”. Ikut langkah seperti yang tertera di laman sesawang www.seraimas.my
  • Masukan slogan "Saya sertai peraduan Wefie Raya Jus Hidayah Gold kerana........." Ayat tidak boleh melebihi 50 patah perkataan.
  • Muat naik gambar wefie raya anda di platform yang disediakan. Dengan memuatnaik gambar di platform ini anda telah mengakui bahawa:
    1. Gambar adalah milik anda
    2. Tiada sebarang pelanggaran hak cipta atau seumpamanya
    3. Anda bertanggungjawab sepenuhnya terhadap gambar dan maklumat yang dimuatnaik
    4. Membenarkan pihak penganjur menggunakan atau menyiarkan gambar anda di sebarang media bagi tujuan pengiklanan dan promosi produk Seraimas.
  • Untuk anda berpeluang memenangi hadiah, penyertaan anda mestilah diterima pada hari akhir tempoh peraduan. Semua penyertaan yang diterima di luar tempoh peraduan tidak akan dilayan.
  • Dengan menyertai peraduan ini, anda adalah dengan ini dianggap telah menerima dan bersetuju dengan terma dan syarat Peraduan #WefieRayaJusHidayahGold. Sila klik link ini

HADIAH

Seramai 5 orang pemenang akan dipilih. Berikut adalah hadiah-hadiah yang bakal dimenangi.
Tempat Pertama:
Gold Bar (20g) + 2 jemputan ke rumah terbuka bersama Imam Muda dan keluarga Seraimas
Tempat Ke-2:
Gold Bar (10g) + 2 jemputan ke rumah terbuka bersama Imam Muda dan keluarga Seraimas
Tempat Ke-3 sehingga ke 5:
1 dinar emas + 2 jemputan ke rumah terbuka bersama Imam Muda dan keluarga Seraimas


DUTA JUS HIDAYAH GOLD



Imam Muda Asyraf dipilih sebagai duta produk kesihatan yang terkenal dengan tagline ‘Lebih Kuat, Lebih Cergas, Lebih Beramal’ iaitu Jus Hidayah Gold keluaran Seraimas.

Umum mengetahui Imam Muda Asyraf merupakan juara musim pertama program pencarian imam dalam kalangan generasi muda. Program Imam Muda yang disiarkan secara langsung menerusi saluran televisyen berbayar Astro Oasis membuatkan pemilik nama Muhammad Asyraf Mohd Ridzuan dikenali ramai.
Imam Muda Asyraf juga meneruskan diri dakwah beliau menerusi program bual bicara iaitu Hidayah Talk yang membincangkan pelbagai isu melalui laman Facebook pengeluar jus ini iaitu Seraimas HQ. Program bual bicara yang berlangsung tiga kali dalam sebulan ini mengupas topik-topik semasa tentang kekeluargaan dan pentingnya kesihatan.

SERAIMAS HERBS


Serai Mas Herbs Sdn Bhd ditubuhkan pada 2005 di atas impian dan inspirasi oleh pengasas yang juga Pengarah Urusan Syarikat, Datin Hajjah Sunita Bibi Ali Akhbar. Menyedari hakikat bahawa sektor makanan tambahan bagi tujuan kesihatan dan juga produk kosmetik serta kecantikan amat menggalakkan, maka syarikat ini mula beroperasi dengan menyediakan pelbagai rangkaian produk yang bermutu tinggi.
Syarikat ini telah diperbadankan di bawah Akta Pendaftaran Perniagaan 1956 pada tarikh 22 Julai 2005. Dengan kejayaan cemerlang yang telah diperolehi sepanjang penglibatan syarikat dalam bidang ini, maka Serai Mas kini beroperasi sepenuhnya di Labis, Johor.
Produk kesihatan dan kecantikan berasaskan herba dan bahan semulajadi ini bermula dengan produk Losyen Terapi Anggun dan Dara Mas Cucian Wanita, Serai Mas Herb dan juga produk kulit Astanita Collagen Skinz dan C’Bidadari Juice Khas untuk kaum wanita yang mementingkan kecantikan luaran dan dalaman. Ia mula berkembang dan semakin unggul ke hadapan apabila memperkenalkan produk lain seperti Jus Hidayah, Kismis Hidayah, Raudah Energy Drinks, Rest Slimm Mango Drink dan Bengkung Puteri Mas yang menjadi pilihan ibu selepas bersalin.
Perjalanan Serai Mas Herbs Trading bermula daripada sebuah kedai jamu milik Datin Hajjah Sunita Bibi yang ketika itu menjadi stokis untuk satu produk lokal syarikat lain. Beliau nekad untuk membina empayarnya sendiri selepas dia ditipu dan ditikam belakang oleh syarikat terbabit. Seiring dengan cita-citanya semenjak kecil yang mahu menubuhkan perniagaan sendiri, tanpa ragu beliau mengeluarkan produk kesihatannya sendiri. Walaupun ketika itu beliau kurang arif dengan ilmu dalam bidang jualan dan pemasaran, namun atas nekad dan sokongan daripada suaminya, beliau yakin bahawa syarikatnya pasti akan berjaya suatu hari nanti.
Walaupun tidak mempunyai pendidikan tinggi dan mempunyai latar belakang dari keluarga yang porak peranda, beliau berjaya menepis segala tomahan masyarakat yang suatu ketika dahulu mengejinya dan berjaya menubuhkan syarikat sendiri hasil titik peluhnya itu. Setiap tekanan yang dilaluinya sejak kecil menjadi inspirasi untuk dirinya agar terus bangun dan tidak mudah putus asa. Datin Hajjah Sunita Bibi juga percaya dengan mengeluarkan produk kesihatan ini, ia dapat membantu orang ramai untuk menjaga kesihatan walaupun sibuk dengan kehidupan harian. Menekankan isu kekeluargaan, setiap produk yang dihasilkannya mampu dimiliki oleh setiap ahli keluarga kerana produknya bermula dari produk bayi, kanak-kanak, ibu mengandung, serta warga emas. Malah harga mampu milik yang ditawarkan ini mampu untuk dimiliki oleh setiap ahli keluarga di Malaysia.
Beliau percaya dengan hubungan kasih sayang dan kekeluargaan yang penting dalam satu keluarga itu, produk ini mampu memberi kesan positif jika diamalkan selalu. Beliau juga mahu produk kesihatannya ini mampu pergi jauh dan boleh mengorak langkah hingga ke luar negara.
Pertanyaan boleh hubungi talian: +6012 7848364
Website: www.seraimas.my 

Facebook: Seraimas HQ

Instagram: @seraimashq

Youtube: Seraimas Herbs

23.6.18

Makanan Arab di Restoran Shawarma Taman Connought, Cheras

Saturday, June 23, 2018 1
Makanan Arab di Restoran Shawarma Taman Connought, Cheras
Makanan Arab di Restoran Shawarma Taman Connought, Cheras| Lepas raya ni dah muak asyik makan ketupat rendang je kan. Sesekali nak jugak ubah selera. 

Apa kata sesekali kita ubah angin makan makanan Arab pulak. Tak semua makanan Arab masuk dengan tekak Eyza tapi makanan Arab dekat Restoran Shawarma ni memang best. 


Dekat pintu masuk kita akan nampak ayam yang dipanggang. Nampak sedap. Buat x sabar nak makan je. Dah la masa Eyza pergi ni bulan puasa. Sabar je sampai waktu berbuka.


Restoran ni dekat dengan UCSI University dan harga makanannya pun sangat berpatutan. Kat sini ada set untuk 4-5 orang, 6-7 orang dan 8-9 orang. So, kalau datang ramai-ramai memang berbaloi la ambik set Family ni.

Hummus
Hummus ni adalah pembuka selera yang jadi pilihan kalau kita ke Restoran Makanan Arab. Ianya dibuat dari kacang kuda tang dikisar dengan Tahini, Minyak Zaitun, bawang putih, perahan limau dan garam. Hummus ni sedap kalau kita makan dengan roti.

Fatoush Salad
Fatoush Salad ni adalah gabungan tomato, timun segar dan ditabur pulak dengan kepingan roti arab yang nilis dan telah digoreng. Sesuai sangat untuk sesiapa yang tengah diet.

BBQ Plate
Eyza kalau makan makanan Arab memang akan cari BBQ Plate ni sebab ada ayam, kmbing, daging, fries dan roti. Lengkap dan boleh buat Eyza kenyang.

Mullawah (Yemeni bread)
Mullawah Bread ni besar dan boleh makan lebih dari 3 orang. Roti ni sedap bila kita cicah dengan Fahsa Lamb dan dimakan panas-panas.

Big Rice Plate (Mandy/Madghout)
Mandy Lamb/Hanith Lamb
Roasted Chicken (Half Bird)

Ha...ni memang berbaloi sangat sebab portion memang besar giler. Bayangkan la nasi setalam. Boleh makan 4-5 orang. Kami yang makan 4 orang pun tak habis.

Vege Soup / Lamb Soup
Eyza suka makan nasi dengan Vege Soup / Lamb Soup ni. Baru la tak kering sangat.

Tak termasuk dalam Set (Shawarma Set)

Tea Pot
Eyza boleh minum tea ni bergelas-gelas sebab sedap sangat. Ada rasa halia dan teh pun tak manis sangat. Sesedap rasa orang kata.

Selain dari teh, ada juga air Jus buah. Ada air Oren, Epal atau tembikai.


Memang berbaloi sangat ambik set ni. Puas hati la makan kat sini.


Maklumat lanjut:
Shawarma Restaurant
No. 8, Jalan Menara Gading 1,
Taman Connought,
56000 Kuala Lumpur.

Waktu Buka : Daily (11 pagi-11 malam)

Waze: Shawarma Restaurant