eyzamiel

13.10.19

Dinner bertemakan Culture Glam di Vistana Hotel Kuala Lumpur

Sunday, October 13, 2019 0
Dinner bertemakan Culture Glam di Vistana Hotel Kuala Lumpur

Hai korang. Salam hujung minggu. Buat apa tu? Minggu ni Eyza just lepak santai kat rumah je. Penat dah. Nak rest je.

Minggu lepas Eyza sempat la join Dinner opis. Mula-mula macam malas nak join. Tapi kawan-kawan ramai pergi, terus jadi semangat nak pergi.


Bab baju pun satu hal jugak. Maklumlah saiz limited edition. Hihihi. Mula-mula Eyza plan nak pakai baju kebaya batik je. Tapi last minit teringat member yang kat opis lama. Terus wasap dia mintak pinjam sari. Nasib baik la dia ada sari instant dan lagi best saiz besar. Yeay. 






Dinner tu buat kat Hotel Vistana, Eyza pun bincang dengan hubby macam malas je nak balik. Hubby kata check in je la dan lagi best hubby teman sekali walaupun dia x join dinner tu. Alhamdulillah. Takde la penat nak drive balik lepas tu.

Dinner ni Eyza tak ambik MUA pun. Eyza gigih angkut barang mekap dan mekap sendiri. Ala, mekap simple-simple je. Kejap je siap. Sayang duit nak upah MUA. Hahaha.

Malam tu semua orang bukan main cantik lagi. Kawan-kawan Eyza ada yg jadi Puteri Mesir, Maharaja Cina, Puteri Jasmin, Arab dan macam-macam la. Semua sporting gitu.

King & Queen of the night

Tak sia-sia member eyza sewa baju. Dia dapat King of the night dengan baju Maharaja cina. Memang lain dari yang lain. Berbaloi sangat sebab dapat RM 200 tau.

Sebelum balik tu, kami bergambar dulu sampai lebam. Lepas tu Eyza balik bilik, buang mekap dan teman hubby makan kat kedai tepi hotel tu. Kesian hubby lapar. 






Apapun memang best sangat dinner ni. Harap tahun depan tema fantasy pulak. Baru la lain dari yg lain.

6.10.19

Luckin Kopi menawarkan kopi terbaik dengan tempat lepak hipster di Kuala Lumpur

Sunday, October 06, 2019 0
Luckin Kopi menawarkan kopi terbaik dengan tempat lepak hipster di Kuala Lumpur
Hai korang. Lamanya rasa Eyza tak update blog. Tak tau la busy sangat lately ni. Rasa tak cukup kaki tangan semua dah. Hari-hari balik kerja lambat. 

Sabtu hari tu, Eyza pun cari la port lepak yang best kat KL ni. Asyik kerja je kan. Kena jugak ada waktu santai. Maklum la, lama sangat tak lepak dengan kawan-kawan. Cari punya cari, Eyza jumpa satu port lepak baik punya.

LUCKIN KOPI! Hangpa pernah dengar tak? Ha.. Eyza selalu jugak dok baca review dan ushar ig depa. Ok, kali ni Eyza sendiri nak try pi makan kat situ. Betui ka makanan kat sini best? Lets try!


Eyza pi hari Sabtu. Boleh tahan ramai jugak la. Tapi takpa, sini diaorg amalkan sistem queue pakai mesin je. Kita just tekan kat mesin depan kedai. Ikut ja arahan kat situ. Nanti dia bagi nombor. Kat luar kedai pun diaorg ada letakkan kerusi untuk kita tunggu sampai meja kosong.


Masuk je dalam, nampak hiasan dia so cantik. Klasik gitu. Kat luar pun dia buat ala2 klasik tapi Eyza lupa plak nak amik gambar. Kedai ni ada 2 tingkat. Eyza dan kawan-kawan makan kat tingkat atas.

Minuman



Eyza sempat rasa ABC dan Kopi Ais. Kopi dia Pahit2 gitu. Tapi coffee lover mesti suka sbb kopi dia kaw.

Makanan











Banyak jugak pilihan makanan kat sini. Menu dia pelbagai. Yang agak rare bagi Eyza bila Pasta makan dengan Petai. Sambal petai dia memang best. Kena try la kalau datang sini. Kat sini Muslim Friendly dan menghidangkan makanan Asean Delights.





Kalau tak nak makan heavy, boleh la try 4 jenis makanan ni. Tapi.. korang wajib try Rojak buah dia. Bagi Eyza memang terbaik. Eyza dah la suka rojak yang ada keropok. Kombinasi ni memang best sebab keropok rangup, buah fresh dan kuah sedap.


Dah kumpul ramai-ramai ni, rasa waktu kejap je berjalan. Tak puas jumpa kawan-kawan sebab sekejap sangat. Tak sempat nak bergossip banyak-banyak. Upss.. Hahaha.


Untuk yang nak datang sini naik public transport, korang boleh naik LRT atau MRT dan turun dekat stesyen Pasar Seni. Memang dekat sangat la. Dari kedai pun boleh nampak Stesyen MRT. Kalau drive pulak depan kedai ada parking kupon, kalau penuh boleh masuk parking yang org jaga tu. Kalau x silap sejam RM 5, maksimum RM 10.


Alamat:
Luckin Kopi,
14, Jalan Panggong, 
50000 Kuala Lumpur.

Waktu Operasi:
7.00 pagi - 9.00 malam

27.8.19

Party Coklat dengan Butterfly Project di Belgische Chocolatier

Tuesday, August 27, 2019 0
Party Coklat dengan Butterfly Project di Belgische Chocolatier

Hai korang! Sape kat sini hantu coklat macam Eyza? Eyza ni kalau dengar je pasal coklat, teruja lain macam. Selalu kalau stress pun, Eyza akan makan coklat untuk tenangkan diri. Memang coklat ni terapi yang baik la untuk Eyza. Sentiasa serasi bersama gitu.

Ahad lepas, Eyza sempat join gang Butterfly Project berparty coklat dekat Belgische Chocolatier yang terletak di 163, Mont Kiara.

Sampai je kat kedai, Eyza dah teruja. Dengan bau wangi coklat tu buat Eyza terus jadi lapar. Haish la Eyza. Tak sabar kalau tengok coklat.


Masuk je dalam kedai, benda pertama yang Eyza nampak dah tentu la Chocolate Fountain yang tinggi ni.  Ada 3 jenis coklat iaitu Milk, Dark dan White. Coklat-coklat kat sini diimport dari Belgium tau.


Pastu, ada pulak buah-buahan segar yang dah disusun cantik. Buat Eyza tak sabar nak celup buah-buah tu dalam coklat. Sabar Eyza sabar. Hahaha.

Three Musketeers
Three shot glasses of milk chocolate, white chocolate and dark chocolate to satisfy any chocoholic’s cravings.

Serius Eyza cakap, tiga-tiga jenis coklat ni ada rasa dan keunikan yang tersendiri. Siapa yang berani, boleh minum je coklat2 ni. Sally try la. Eyza tak berani sebab pekat.

Ada beberapa hidangan yang Eyza sempat cuba. Mana satu yang Eyza suka? Aci tak kalau Eyza cakap semua Eyza suka. Betul! Tak tipu. Semua best. 

Tapi.. kalau korang suruh jugak Eyza pilih satu yang terbaik, dah tentu la Eyza pilih Churros dia. Terbaik! Garing kat luar, lembut kat dalam. Sampai sekarang dok teringat.

Fettucini Crepe
 Strips of Fettucine served with velvety chocolate sauce and your choice of ice cream flavour.

French Fries Churros
Freshly made churros that’s similar to French fries, coated in a dash of sugar and cinnamon which is served with our signature milk chocolate sauce.

Belgium's Finest
Waffles coated with Belgian milk chocolate, white chocolate and dark chocolate. The rich texture of the chocolate combined with our own secret waffle recipe will blow you away.

Walnut Brownie
Walnuts add textural variety to this freshly made brownie served with ice cream. You’d be NUTS not to try it!

Triple Heart Doughnut
Three heart shaped doughnuts coated in milk chocolate, dark chocolate and white chocolate respectively that will win your heart immediately.

Chocolate Sushi Crepe
Strawberries, cream, rice krispies and chocolate sauce all wrapped in mini crepes. The combination will guarantee you a hot pleasurable sensation.

Volcanic Lava Cake
A moist chocolate cake which holds a delicious creamy filling that will drive chocolate lovers insane due to its rich texture and overpowering flavour.

Sizzling Brownie
A freshly made brownie served on a hot pan with ice cream sending a rush through your tastebuds. It’s paired with a milk chocolate sauce to smooth over your tongue.


Ni antara coklat yang Eyza makan kat sana. Semua ada rasa dan keunikan yang tersendiri. Memang rugi la kalau korang tak try. Harga pun sangat berpatutan.


Untuk pelajar, ada diskaun 30% kalau korang tunjuk kad student korang. Untung sangat jadi student kan.


Lepas ni kalau ada Birthday Party atau perjumpaan dengan kawan-kawan, Eyza nak lepak sini je la. Dah la tempat cozy, makanan pun sedap. Happy Coklat uolls.


Alamat :
1F-16 Kiara, 163, Jalan Kiara 1, Mont Kiara, 50480 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur

Website:

Facebook:

Instagram: 

Contact for booking:
+603-64125175