27.6.17

Shooting Iklan Raya untuk Skyworld Property - Typical Malaysian Property Promo

27.6.17,Tuesday, June 27, 2017
Rasanya tak terlambat lagi kut untuk Eyza wish Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua kawan-kawan yang beragama Islam. 

Tiap-tiap tahun kita mesti tertunggu-tunggu iklan raya kan? Untuk tahun ni macam-macam iklan raya ada, yang sedih, yang lucu dan yang happy.

Dan untuk pertama kalinya Eyza berpeluang untuk sama-sama menjayakan Iklan Raya untuk Syarikat  SkyWorld Property. Biasa la Typical Malaysian Property Promo ni akan bagi macam-macam hadiah atau promosi best-best. 

Baru la Eyza tahu bukan senang tau nak siapkan satu-satu iklan. Makan masa dekat sehari jugak la. Eyza siap bawak anak buah Eyza sekali. Nasib baik diaorg behave je. Boleh jadi artis bebudak ni. Hahahah.


Ramai jugak rakan-rakan blogger yang terlibat sama. Walaupun shooting ni buat bulan puasa, tapi semua gigih tau.


Typical Malaysian Promo Property ada macam-macam cara dan karenah.  Yang mana satu korang lebih suka dan tak suka? Hihihi.


Ok la.. tak nak bebel pepanjang. Uolls tengok la video ni.


23.6.17

Beli tiket Feri Langkawi secara Online

23.6.17,Friday, June 23, 2017
Cuti Raya ni ada yang nak pergi bercuti ke? Cuti panjang kan? Takkan duduk rumah je.

Salah satu tempat yang akan jadi tumpuan bila time cuti ni dah tentu la Pulau Langkawi. Eyza pernah pergi sana masa Tahun Baru Cina, Ya Allah ramai giler beratur nak beli tiket feri. Sampai lemau rasa dok beratur je.

So, kalau ada yang plan nak ke Langkawi Waktu Perayaan atau Cuti Sekolah, better la beli tiket feri online. Senang dan jimat masa.

Cara-cara membeli tiket Feri Langkawi Online:

Buka web Ferry Line. Klik sini


Sign up dulu untuk mudahkan kita nak beli nanti.


Lepas dah register semua, boleh la pilih sama ada nak beli pergi balik atau pergi je dulu. Kat situ jugak boleh pilih naik dari mana, tarikh dan jumlah orang. Sekali beli maksimum 10 orang je. Kalau lebih kena beli lepas yang ni selesai.


Settle pilih tu, kita kena pilih masa pulak.Ikut suka la kita nak pilih pukul berapa, tapi pastikan 30 minit awal dah kena ada kat Jetty.


Lepas tu check dulu tiket betul ke tak, baru proceed ke maklumat Penumpang. 


Kalau ada 10 penumpang, 10 la kita kena isi detail. Jangan silap tau.


Selesai isi, boleh la  ke payment. Eyza pakai online banking je senang.

Baca syarat-syarat dulu. Kalau setuju terus proceed.


 

Settle bayar, boarding pass akan dihantar kat email dan kita print je.

Senang kan? tau perlu dah nak beratur panjang-panjang kat kaunter nanti. 


Yeay.. Ni Boarding pass kami. Ni tiket untuk 10 orang, itu yang ada 4 keping tu. Eyza beli time pergi je dulu. Balik nanti tengok keadaan kaunter. Kalau penuh jugak waktu sampai tu, memang Eyza beli online je. Senang.

P/S: jangan lupa print boarding pass siap-siap sebab kalau nak minta kaunter print pun boleh tapi kena caj sekeping RM2. Rugi. :)