eyzamiel

11.1.20

Hokkien Prawn Mee HALAL dan MURAH di Kuala Lumpur

Saturday, January 11, 2020 0
Hokkien Prawn Mee HALAL dan MURAH di Kuala Lumpur

Alhamdulillah.. Hari ni dah hari ke 10 dalam Tahun 2020 dan ini first entry aku untuk tahun ni.

First entry dah cerita tentang makan? Eyza dan makan berpisah tiada. Hahaha.

Sape kat sini peminat Hokkien Prawn Mee atau Hor Fun? Aku ni boleh dikatakan peminat tegar la untuk Chicken Hor Fun. Selalu kalau nak makan mesti kena pegi kopitiam. Hokkien Prawn Mee pulak memang susah nak jumpa yang HALAL. Banyak yang aku jumpa Chinese yang jual. Dah tentu2 la tak halal kan? Agak frust la kat situ.

Tapi sekarang ni aku dah happy balik sebab aku dah jumpa kedai Melayu Muslim yang jual HOKKIEN PRAWN MEE dan CHICKEN HOR FUN yang HALAL, SEDAP dengan HARGA YANG SANGAT BERPATUTAN!


Kedai ni terletak dalam Monster Kg. Baru. Gerai No 2. Landmark dia ialah berhadapan dengan UniKL. Betul2 dekat traffic Light tu je.

Kedai ni dibuka setiap hari dari pukul 5.00 petang sampai la pukul 1.30 pagi. Kalau tengah malam tu lapar nak makan Mee dan lain dari yang lain, singgahlah kat sini. Gerenti korang tak menyesal.


Bagi penggemar Mee dan suka makan pedas, memang aku recommended korang order Hokkien Prawn Mee.


Bagi aku kuah dia memang sedap. Cukup rasa pedas dan manis udang tu. Rasanya dah lama jugak aku tak makan Hokkien Prawn Mee ni. Terubat jugak la rindu bila dapat makan kat sini.


Dalam ni ada campuran Mee, Bihun, Udang, Fish Cake, Sayur Pak Choy dan kuah yang memang sedap dan cukup rasa.


Bagi yang tak makan pedas jangan risau pulak. Kat sini ada jugak Chicken Hor Fun. Ni kalau makan kat Kopitiam, semangkuk je dah RM 16++ tapi kat sini cuma RM 10. Rasa kuah dia plain je tapi kena campur dengan cili kicap, barulah gabungan serasi gitu.


Selain 2 menu tu, ada jugak Wantan set dan Dumpling set. Dalam set wantan tu x cukup satu sbb hubby dah ngap awal lagi. Hihihi.


Tapi serius sedap la. Isi wantan dan dumpling tu memang penuh. Tak kedekut inti orang kata.


Hubby suka betul dengan dumpling tu sebab inti dia padat. Makan 2 ketul pun dah kenyang.


Harga kat sini pun memang berbaloi dengan portion makanan. Aku dengan hubby memang kekenyangan sangat la. Puas hati.


So, kalau korang ke area Kg Baru atau teringin nak makan Hokkien Prawn Mee atau Chicken Hor Fun boleh la singgah dekat the.opsroom.kitchen

26.12.19

Kat mana nak cari Baju Plus Size yang cantik dan selesa?

Thursday, December 26, 2019 1
Kat mana nak cari Baju Plus Size yang cantik dan selesa?

Pejam celik pejam celik dah tak lama kita nak masuk Tahun 2020. Dah capai ke azam Tahun 2019?

Aku tahu ramai yang berazam nak kurus kan? Berapa orang yang berjaya. Aku ni contoh salah sorang yang tak berjaya. Hahaha.

Tapi kan, zaman sekarang dah senang dh nak cari baju cantik-cantik. Kalau nak tunggu kurus, memang tak bergaya la jawabnya.

Salah satu tempat shopping Plus Size yang aku suka dah tentu la Mis Claire. Dekat sini semua baju trendy dan sesuai untuk kita-kita yang Plus Size ni.


Minggu lepas diaorang baru je lancarkan koleksi Mis Claire x Siti Nordiana. Cantik-cantik wei koleksi ni. Boleh mix n match lagi. Aku tengok diaorang pakai, terus aku pun berkenan jugak. Tak sabar nak tunggu baju aku sampai.






Dekat majlis tu jugak, ramai kawan-kawan yang pernah kena "Body Shaming" ni share pengalaman diaorg. Bagi aku, orang yang suka Body Shaming orang ni memang tak patut hidup bermasyarakat. Pi dok kat hutan sorang2 baru dia ada akai.




Aku dulu masa sekolah pun ada jugak org ejek. Pernah rasa down, tapi x lama. Lepas tu aku bangkit dan lantak la kat orang yang mengata aku tu. Sekarang ni, kehidupan aku jauh lagi bagus dr dia.

Ok.. tak mau la cerita sedih2. Aku sebenarnya nak cerita pasal baju je pun. Takpa2, kita boleh buktikan walaupun kita Plus Size tapi kita tetap hot tau.



Tak mau cerita banyak-banyak. Korang gi la terjah Website diaorang. Gerenti rambang mata macam aku.


Tapi kalau korang nak pergi Butik terus pun boleh. Korang boleh ke Robinsons KL atau ke Taman Sea, PJ. Boleh tengok detail dekat:

IG : Mis Claire   FB : Mis Claire

18.12.19

SPA Terbaik di Cheras

Wednesday, December 18, 2019 2
SPA Terbaik di Cheras

Lately ni aku memang super duper busy. Maklum la hujung tahun. Boleh kata selalu la balik malam. Badan ni memang rasa penat sangat.

Bila badan dah rasa macam tak berapa best, jom la kita pegi SPA. Dalam banyak-banyak SPA kat area Cheras ni,  aku memang serasi dengan The Beauty Expert SPA ni.

Ni adalah kali kedua aku datang sini. Aku suka dekat sini sebab harga berpatutan dan servis pun terbaik. Kalau datang sini, aku recommended Linda yg urut, memang best sangat rasa badan lepas tu.


Suasana SPA pun tenang je.  Masa first aku datang hari tu, mula-mula aku ambik pakej lain lepas tu rasa tak mau balik, terus aku tambah pakej. Hahaha.

Kali kedua datang ni, aku grab promo Happy Hour hari tu. Berbaloi sangat tau. Tak dapat dekat SPA lain.


Aku ambik servis ni. Memang berbaloi sangat-sangat. Tapi aku tak sure la pakej ni masih ada ke tak. Tapi kalau xde pun, harga dia still murah la kat sini. No hal.

Aku sampai terlelap masa Linda dok scrub badan. Best sangat wei. Berbaloi dan mesti kena repeat lagi. Muka pun fresh je lepas buat facial sbb muka aku kena urut dengan ice rolls. Memang best la.


Selain dari servis SPA, kat sini ada jugak jual Garam Aura. 


Serius wei. Aku dah pakai seminggu berturut-turut. Bila ko balik penat, mandi pakai garam ni, ko akan rasa aura positif gitu. Tido malam pun nyenyak je.


Dalam ni siap ada kelopak bunga ros segar tu tau. Cara nak guna Garam Aura The Face ni pun senang je. Mula-mula mandi macam biasa, lepas tu baru bilas dengan air garam aura ni beserta dengan niat dan baca Selawat 7x, Al Fatihah 1x, Ayat Qursi 1x. Boleh juga digunakan sebagai Scrub body atau Lulur Badan. Ianya 100% dari bahan  asli.


Tengok la pemilik SPA ni, Kak Mas ni muka berseri je. Kulit pun cantik. Jeles aku. Tak kira, lepas ni nak repeat lagi. Nak buat rawatan muka plak. Muka dah teruk ni. Nanti aku share experience buat treatment muka plak.

Kalau korang nak pergi, just waze atau google maps The Beauty Expert Academy. Nanti trs je sampai depan kedai. Takpun wasap je no ni +60 13-257 6447 utk Appoinment.

12.12.19

Ghaibkan Jerawat Serta Parut Jerawat Seawal 7hari Dengan Charcoal Clay Mask By Le.Lab Routine.

Thursday, December 12, 2019 2
Ghaibkan Jerawat Serta Parut Jerawat Seawal 7hari Dengan Charcoal Clay Mask By Le.Lab Routine.

Ramai wanita mengimpikan kulit yang wajah sihat, cerah dan mulus. Jadi, tidak hairanlah ramai wanita yang sanggup melakukan apa sahaja rawatan kecantikan bagi mendapatkan wajah idamannya.

Melakukan perawatan atau penjagaan wajah sangat penting. Dengan merawat serta menjaganya dengan baik, kulit wajah akan terhindar daripada jerawat serta masalah-masalah kulit yang lain. Salah satu penjagaan kulit wajah yang kerap dilakukan adalah dengan penggunaan masker wajah!


Dengan kajian dan nasihat dari pakar kecantikan Le.Lab Routine mengeluarkan masker wajah Pertama di Malaysia yang mengandungi Orange Essential Oil.
Charcoal Clay Mask(CCM) by Le.Lab Routine merupakan produk penjagaan wajah yang berupaya memberikan manfaat dan merawat kulit wajah yang bermasalah. Penggunaan Charcoal Clay Mask(CCM) by Le.Lab Routine secara rutin membuatkan wajah menjadi sihat dan cantik semulajadi.


Charcoal Clay Mask(CCM) by Le.Lab Routine adalah sejenis masker untuk muka yang diperbuat daripada koalin atau clay dan boleh dijadikan sebagai skrub muka. Sangat sesuai untuk semua jenis kulit wajah terutamanya kulit sensitif, berminyak, berjerawat dan breakout.




Charcoal Clay Mask(CCM) by Le.Lab Routine Menutriskan Kulit Dari Dalam
Charcoal atau arang merupakan salah satu bahan semulajadi yang bermanfaat untuk menyerap dan menanggalkan kotoran serta minyak yang berlebihan di wajah dan dalam masa yang sama melembutkan kulit wajah.

Pelbagai nutrisi yang terkandung di Charcoal Clay Mask(CCM) by Le.Lab Routine dan dipercayai efektif untuk membuatkan kulit wajah menjadi semakin cerah, mulus, bersih dan terhindari dari sebarang masalah.


Apa yang membuatkan Charcoal Clay Mask(CCM) by Le.Lab Routine ini cukup istimewa?
Charcoal Clay Mask sememangnya diformulasikan dengan arang dan lumpur untuk menanggalkan segera kotoran pada kulit wajah tanpa sebarang pengelupasan kulit. Bahkan masker ini turut mengandungi Orange Essential Oil yang dapat membantu proses penyembuhan kulit, terutama anda yang memiliki wajah yang berjerawat dengan lebih cepat.

5 bahan utama di dalam CCM:
* Arbutin – berfungsi merawat parut hitam akibat bekas jerawat dan tona kulit tak sekata.

* Orange Essential Oil – Sifat anti-radang yang terkandung pada orange essential oil berupaya mengecutkan jerawat dan mempercepatkan pertumbuhan sel kulit baru.

* White Koalin/Clay -  kotoran, sel kulit mati dan racun boleh menutup pori-pori. Namun, penggunaan  Charcoal Clay Mask(CCM) by Le.Lab Routine dapar menyingkirkan kotoran serta menyedut minyak yang berlebihan dan membersihkan pori-pori tersumbat.

* Luffah Charcoal – berfungsi sebagai agen scrub untuk membantu mengeluarkan kulit mati yang berlebihan.

*Salicylic Acid- berfungsi sebagai bahan utama untuk mematikan jerawat serta merawat masalah breakout.  




Charcoal Clay Mask(CCM) by Le.Lab Routine boleh didapati di:
ig : lelab_routine
Page fb : Le.Lab Routine HQ
Website : www.lelabroutine.com
Harga yang ditawarkan: RM69.00 (50g)

Berita baik!
Untuk pembelian 500 unit pertama akan akan mendapat Free Mini Pack Daily Deep Cleanser by Le.Lab Routine (bernilai lebih RM15)

Serikan wajah anda dengan Charcoal Clay Mask(CCM) by Le.Lab Routine
Selamat datang kulit yang mulus, bersih dan cerah berseri serta bebas jerawat!!