11.12.17

Pregnancy : Macam mana tahu pregnant?

11.12.17,Monday, December 11, 2017
Alhamdulillah... Terima Kasih Ya Allah...

Kalau uolls dah lama follow dan baca blog Eyza mesti tau yang Eyza ni tengah Trying To Conceive. Masuk tahun ni dah 10 tahun Eyza TTC. Eyza dengan suami tak pernah putus asa cuma kami tak fikir sangat macam masa 5 tahun pertama perkahwinan.. Sekarang ni kami enjoy je.. kalau ada rezeki ada la.. 

Tapi... bulan 10 hari tu Eyza tak period.. Eyza ingatkan period dah ting tong balik.. biar la.. malas nak fikir.. Nanti2 period la tu...

Sampai la bulan 11, eh.. still tak period jugak..  Last period 22/9.. ikutkan dah delay 14 hari..  Masa delay 7 hari tu hubby dah suruh check UPT tapi Eyza tak mau sebab takut kecewa lagi. Ye la.. sepanjang 10 tahun kami kawin tak pernah sekalipun UPT positif. So, Eyza pun tak nak la buat. Eyza fikir period buat hal je.

5 Nov tu Birthday Eyza, ingat nak buat UPT tapi bila fikirkan balik tak nak la...kang kalau negatif spoil mood masa birthday pulak.. Sampai la tarikh 10 November hari Jumaat, pagi tu sebelum pergi kerja Eyza beranikan diri untuk test UPT. Tu pun sebab anak buah Eyza jumpa UPT yang dh lama Eyza beli dulu. Eyza sendiri pun dah lupa.

Masuk bilik air, kencing dan celup. Sekejap je naik 2 line terang. Eyza pandang result UPT tu tak berkelip. Tak puas hati, ambik lagi satu test, pun sama jugak naik 2 line terang. Eyza keluar dari bilik air sambil pegang UPT tu dan tunjuk pada adik Eyza. Dia dah nangis tengok n cakap positif ni along. Eyza boleh pandang dia macam takde perasaan. Jadi blur kejap tak tau nak buat apa.

2 UPT yang Eyza buat pagi 10/11/2017

Eyza tak puas hati.. dalam hati dok fikir maybe UPT tu rosak sebab dah lama. Lunch tu keluar pergi farmasi beli UPT jenama Guardian. Petang tu balik kerja terus test lagi. Sama jugak, naik 2 line terang. Tak puas hati celup lagi yang biasa sama jugak 2 line terang.

Erm. Dok fikir betul ke ni. Sabtu (11/11/2017) Eyza pergi Watson beli lagi UPT, dah buat still sama keputusan. 


Dan.. last sekali yang buat Eyza rasa Eyza tak mimpi dan keputusan ni tak silap bila Eyza sanggup keluar pergi Farmasi beli jenama Clearblue pulak. Tengok harga memang rasa nak menangis tapi untuk kepastian punya pasal sanggup beli dan Alhamdulillah keputusannya PREGNANT!

Ya Allah.. masa ni baru Eyza menangis sebab rasa bersyukur dan terima kasih pada Allah akhirnya makbulkan jugak doa Eyza dan hubby. 


Malamnya Hubby balik baru bagitau hubby dan hubby menangis. Eyza apa lagi, dah meraung dah sebab terlalu happy dengan rezeki Allah bagi. Terus kami buat sujud syukur atas rezeki yang kami tunggu selama 10 tahun. Hadiah Birthday yang paling mahal untuk Eyza tahun ni.

Masa Eyza dapat tahu tu Eyza baru pregnant nak masuk 7 minggu. Isnin tu Eyza ngan hubby terus ke Klinik Kesihatan. Kat sana diaorang just bagi appoinment untuk datang buka buku Pink nanti. Tarikh yang diaorang bagi ialah pada 23/11.. dan nurse minta bawak gambar scan masa bukak buku.. So, seminggu lepas tu Eyza pergi scan dekat Klinik Mutiara, Bukit Indah.. Doktor cakap kecik lagi dan masih tak dapat dengar degup jantung. Tapi baby duduk dalam kantung semua elok. Alhamdulillah.


Dr bekalkan obimin untuk sebulan. Tapi Eyza tak makan lagi Obimin still makan Folic Asid je. Bila dah masuk 10 minggu baru la makan Obimin ni.


Terima kasih ya Allah. Doakan kandungan Eyza ni sihat dan sempurna dan dipermudahkan hingga Eyza melahirkan nanti

Next entry Eyza cerita pengalaman buka Buku Pink kat Klinik Kerajaan pulak ye.

*dah lama Eyza draft entry ni.. terfikir patut atau tak Eyza tulis sbb... nnt la Eyza inform di entry berikutnya. Eyza selalu doakan kawan-kawan TTC jugak akan menjadi ibu satu hari nanti. Amin...

5.12.17

Is it wise to refurbish a bathroom in your rental house?

5.12.17,Tuesday, December 05, 2017

With the increasing skyrocket price of properties nowadays, it has been difficult for people to purchase a house on their own. Many people, especially young working adults have resorted to renting a house instead of buying a house because they could not afford to fork out a large amount to pay for the housing loan. Therefore, they diligently look for houses to rent. There are many houses available in the market for rent, interested renters can check out the houses for rent in Cyberjaya. With great rental comes with its disadvantage as well - old bathrooms. If you happen to secure a house with cheap rental, it most probably comes with old bathrooms. There might also be the only one bathroom available, which can be something inconvenient for you. However, you are not sure if it is a good idea to refurbish a bathroom in your rental house. Fret not, this article will help you to decide if refurbishing a bathroom in your rental house is a wise choice or not.

 1. Location
If you plan to build an extra bathroom, make sure you discuss with your landlord before deciding to prevent the breach of contract. Building an extra bathroom will also depend on the house’s layout and location. You will need to find the right spot in the house to locate the water lines and wastes line. It is essential that you locate the existing plumbing as it is best to build a bathroom where there is already plumbing. That being said, if the floor plan allows, you can add a new bathroom next to the existing bathroom. If not, you can always choose to build a bathroom below or above the existing wastes line, provided if you have enough space.

You will also need to make sure your bathroom is well ventilated. A bathroom with windows not only ensures a well ventilated space, but brings in natural sunlight to the space as well.

2. Building codes
In addition, you might need to check with the city or state authority on the building codes before deciding on whether you can refurbish a bathroom in your rental house.

Malaysia has its own building code anmed the Uniform Building By Laws 1984 that is enforced by local authorities and it is applicable to all types of building that is constructed in local authorities area. This building regulations stipulate the procedures for the building plans approval and the means of development. It is a building code that provides the requirements that include space light and ventilations, structural requirements, fire requirements, fire detections, fire alarms and temporary work.

Therefore, you will need to obtain a permit before building an additional bathroom. This is essential and mandatory as you will need to obtain the permit before you get the refurbishment work started. Moreover, the permit ensures that the bathroom configuration is approved and legal.

3.Design
The design of the bathroom is greatly determined by the space of your rental place. Discuss with your designer on how to maximize the space if you were to refurbish a bathroom. If your bathroom is small in size, you might want to make full use of the space and opt for a wall-mounted toilet that is hung on the wall. Contrary to the belief that small bathroom equals to ugly bathroom, you can actually create a luxury beautiful bathroom if you spend more time to scout for items that best fit your bathroom. Not only you get to beautify your bathroom, you get to maximize your bathroom space as well. However, if you plan to have a bathtub, you will then need a bigger space.

Engage in a designer if you want a beautiful bathroom. You can tell your designer your dream bathroom with the color that you prefer, types of bathtub and lightings that you like. However, if your budget is tight and you wish to get your hands on with the design and decorations, you could also visit Pinterest to get inspirations and do it yourself. Moreover, you can easily get those bathroom items through online shopping websites.

In conclusion, you will need to do your planning before you decide to refurbish a bathroom in your rental home. You will also need to have a plumbing budget as a new bathroom does not come cheap. It costs approximately RM5,000 to RM6,000 to build a new bathroom and that is only for the basics in the bathroom. Other furnishing such as bathtub, shower heads, mirror and others  might require a bigger budget. Hence, do your research, contact your contractor and plumber to draw out a plan before you start adding a bathroom in your rental house. Most importantly, you need to get approval from your landlord before you start the planning.