eyzamiel

24.6.18

Nak menang Gold Bar bernilai 10 Ribu? Jom join Peraduan Wefie Raya Bersama Jus Hidayah Gold

Sunday, June 24, 2018 0
Nak menang Gold Bar bernilai 10 Ribu? Jom join Peraduan Wefie Raya Bersama Jus Hidayah Gold

Jom join Peraduan Wefie Raya Bersama Jus Hidayah Gold|Korang pernah dengar tak tentang Jus Hidayah Gold? Eyza sure korang pernah dengar sebab produk ni famous dan selalu juga keluar kat TV. 



Kalau ada yang tak tahu tu, Jus Hidayah Gold adalah minuman kesihatan bermutu tinggi dan menggabungkan 23 jenis herba yang memberi kebaikan dan kesan berganda untuk lebih sihat dan kekal cantik.

Kombinasi Raja Segala herba seperti Madu, Buah Tiín, Kismis, Kurma Merah, Apricot, Delima, Lada Pintal, Cengkih, Kunyit, Buah Pala, Senduduk Putih, Mahkota Dewa, Habbatus Sauda, Mengkudu, Teja Lawang dan pelbagai lagi bahan semulajadi ini mempunyai kebaikan dan khasiat luar biasa untuk kesihatan tubuh badan dan mengatasi segala macam penyakit.
Produk yang tidak perlu diperkenalkan lagi ini turut dapat membantu pelbagai masalah kesihatan. Tidak terhad kepada penyakit ringan sahaja, Jus Hidayah Gold juga dapat mengatasi penyakit serius atau kronik seperti penyakit kanser, diabetes, darah tinggi, gout, SLE (systemic lupus erythematous), angin ahmar, migraine, buasir, denggi, masalah usus (gastik atau sembelit) dan sebagainya.
Sejak dari zaman dahulu, banyak jenis tumbuhan yang digunakan oleh nenek moyang kita untuk mengubati penyakit luar dan juga dalaman. Namun, masih ramai di antara kita yang belum mengetahui atau berasa yakin bahawa bahan-bahan semulajadi ini sebenarnya jauh lebih baik untuk mencegah dan juga merawat penyakit. Produk berasaskan herba alam semulajadi seperti Jus Hidayah Gold ini boleh dijadikan alternatif untuk mengekalkan kesihatan ataupun mengubati penyakit. Bak kata pepatah Melayu, cegah sebelum kena.
Gabungan mantap 23 jenis herba terpilih ini juga terdiri daripada makanan sunnah yang berkualiti tinggi yang sememangnya bermanfaat untuk kesihatan tubuh badan. Malah jika diamalkan setiap hari dan dijadikan sebagai rutin, ia mampu mencegah pelbagai penyakit, menyihatkan badan dan mengembalikan keseimbangan sistem tubuh badan.
Warisan herba sepanjang zaman ini mampu dimiliki untuk kesihatan seisi keluarga serta mengeratkan lagi jalinan kebahagiaan bersama. Lebih Kuat, Lebih Cergas dan Lebih Beramal dengan Jus Hidayah Gold keluaran Seraimas Herbs.

MACAM MANA NAK MENANG 10 RIBU?


Siapa suka Wefie? Ha.. ni ada peluang keemasan ni. Bukan saja dapat rakamkan momen raya dengan keluarga tapi juga dapat peluang untuk menang Gold Bar bernilai 10 ribu ringgit tau.

Macam mana nak sertai peraduan Wefie Raya ni? Senang je.

Seraimas akan mengadakan Peraduan Wefie Raya bermula 17/5/2018 sehingga 1/7/2018 ni. Penyertaan hanya boleh dihantar bermula 17/5/2018. Penyertaan terakhir akan diterima sehingga pada jam 10 malam 1/7/2018.
Kepada pelangan tetap Jus Hidayah Gold ini adalah peluang terbaik anda untuk sertai peraduan ini.
Kepada anda yang belum mencuba dapatkan Jus Hidayah Gold di:-
Hadiah bernilai RM 10,000.00 bakal dimenangi dan anda berpeluang untuk beramah mesra di rumah terbuka Hari Raya bersama Imam Muda Asyraf dan keluarga Seraimas bersama pasangan di (maklumat mengenai lokasi, masa dan tarikh akan diberitahu kemudian)
Anda boleh menghantar seberapa banyak penyertaan yang dikehendaki dengan syarat setiap penyertaan mesti mempunyai gambar kotak produk Jus Hidayah Gold sebagai bukti pembelian.
Pemenang dalam peraduan ini akan dipilih berdasarkan gaya yang paling kreatif. Pemilihan pemenang dibuat oleh pihak juri yang dilantik.
Pemenang akan diumumkan pada 1/7/2018 melalui Facebook Seraimas HQ.
Tarikh Tutup Penyertaan: 1/7/2018 jam 10 malam

CARA PENYERTAAN

  • Beli Jus Hidayah Gold
  • Peserta perlu bergambar beramai-ramai (“wefie”) bersertakan Jus Hidayah Gold sebagai bukti
  • Muat turun aplikasi QR reader di App Store atau Play Store dan scan QR code yang tertera di kotak Jus Hidayah Gold
  • Isi butiran lanjut dan masukkan “original code”. Ikut langkah seperti yang tertera di laman sesawang www.seraimas.my
  • Masukan slogan "Saya sertai peraduan Wefie Raya Jus Hidayah Gold kerana........." Ayat tidak boleh melebihi 50 patah perkataan.
  • Muat naik gambar wefie raya anda di platform yang disediakan. Dengan memuatnaik gambar di platform ini anda telah mengakui bahawa:
    1. Gambar adalah milik anda
    2. Tiada sebarang pelanggaran hak cipta atau seumpamanya
    3. Anda bertanggungjawab sepenuhnya terhadap gambar dan maklumat yang dimuatnaik
    4. Membenarkan pihak penganjur menggunakan atau menyiarkan gambar anda di sebarang media bagi tujuan pengiklanan dan promosi produk Seraimas.
  • Untuk anda berpeluang memenangi hadiah, penyertaan anda mestilah diterima pada hari akhir tempoh peraduan. Semua penyertaan yang diterima di luar tempoh peraduan tidak akan dilayan.
  • Dengan menyertai peraduan ini, anda adalah dengan ini dianggap telah menerima dan bersetuju dengan terma dan syarat Peraduan #WefieRayaJusHidayahGold. Sila klik link ini

HADIAH

Seramai 5 orang pemenang akan dipilih. Berikut adalah hadiah-hadiah yang bakal dimenangi.
Tempat Pertama:
Gold Bar (20g) + 2 jemputan ke rumah terbuka bersama Imam Muda dan keluarga Seraimas
Tempat Ke-2:
Gold Bar (10g) + 2 jemputan ke rumah terbuka bersama Imam Muda dan keluarga Seraimas
Tempat Ke-3 sehingga ke 5:
1 dinar emas + 2 jemputan ke rumah terbuka bersama Imam Muda dan keluarga Seraimas


DUTA JUS HIDAYAH GOLD



Imam Muda Asyraf dipilih sebagai duta produk kesihatan yang terkenal dengan tagline ‘Lebih Kuat, Lebih Cergas, Lebih Beramal’ iaitu Jus Hidayah Gold keluaran Seraimas.

Umum mengetahui Imam Muda Asyraf merupakan juara musim pertama program pencarian imam dalam kalangan generasi muda. Program Imam Muda yang disiarkan secara langsung menerusi saluran televisyen berbayar Astro Oasis membuatkan pemilik nama Muhammad Asyraf Mohd Ridzuan dikenali ramai.
Imam Muda Asyraf juga meneruskan diri dakwah beliau menerusi program bual bicara iaitu Hidayah Talk yang membincangkan pelbagai isu melalui laman Facebook pengeluar jus ini iaitu Seraimas HQ. Program bual bicara yang berlangsung tiga kali dalam sebulan ini mengupas topik-topik semasa tentang kekeluargaan dan pentingnya kesihatan.

SERAIMAS HERBS


Serai Mas Herbs Sdn Bhd ditubuhkan pada 2005 di atas impian dan inspirasi oleh pengasas yang juga Pengarah Urusan Syarikat, Datin Hajjah Sunita Bibi Ali Akhbar. Menyedari hakikat bahawa sektor makanan tambahan bagi tujuan kesihatan dan juga produk kosmetik serta kecantikan amat menggalakkan, maka syarikat ini mula beroperasi dengan menyediakan pelbagai rangkaian produk yang bermutu tinggi.
Syarikat ini telah diperbadankan di bawah Akta Pendaftaran Perniagaan 1956 pada tarikh 22 Julai 2005. Dengan kejayaan cemerlang yang telah diperolehi sepanjang penglibatan syarikat dalam bidang ini, maka Serai Mas kini beroperasi sepenuhnya di Labis, Johor.
Produk kesihatan dan kecantikan berasaskan herba dan bahan semulajadi ini bermula dengan produk Losyen Terapi Anggun dan Dara Mas Cucian Wanita, Serai Mas Herb dan juga produk kulit Astanita Collagen Skinz dan C’Bidadari Juice Khas untuk kaum wanita yang mementingkan kecantikan luaran dan dalaman. Ia mula berkembang dan semakin unggul ke hadapan apabila memperkenalkan produk lain seperti Jus Hidayah, Kismis Hidayah, Raudah Energy Drinks, Rest Slimm Mango Drink dan Bengkung Puteri Mas yang menjadi pilihan ibu selepas bersalin.
Perjalanan Serai Mas Herbs Trading bermula daripada sebuah kedai jamu milik Datin Hajjah Sunita Bibi yang ketika itu menjadi stokis untuk satu produk lokal syarikat lain. Beliau nekad untuk membina empayarnya sendiri selepas dia ditipu dan ditikam belakang oleh syarikat terbabit. Seiring dengan cita-citanya semenjak kecil yang mahu menubuhkan perniagaan sendiri, tanpa ragu beliau mengeluarkan produk kesihatannya sendiri. Walaupun ketika itu beliau kurang arif dengan ilmu dalam bidang jualan dan pemasaran, namun atas nekad dan sokongan daripada suaminya, beliau yakin bahawa syarikatnya pasti akan berjaya suatu hari nanti.
Walaupun tidak mempunyai pendidikan tinggi dan mempunyai latar belakang dari keluarga yang porak peranda, beliau berjaya menepis segala tomahan masyarakat yang suatu ketika dahulu mengejinya dan berjaya menubuhkan syarikat sendiri hasil titik peluhnya itu. Setiap tekanan yang dilaluinya sejak kecil menjadi inspirasi untuk dirinya agar terus bangun dan tidak mudah putus asa. Datin Hajjah Sunita Bibi juga percaya dengan mengeluarkan produk kesihatan ini, ia dapat membantu orang ramai untuk menjaga kesihatan walaupun sibuk dengan kehidupan harian. Menekankan isu kekeluargaan, setiap produk yang dihasilkannya mampu dimiliki oleh setiap ahli keluarga kerana produknya bermula dari produk bayi, kanak-kanak, ibu mengandung, serta warga emas. Malah harga mampu milik yang ditawarkan ini mampu untuk dimiliki oleh setiap ahli keluarga di Malaysia.
Beliau percaya dengan hubungan kasih sayang dan kekeluargaan yang penting dalam satu keluarga itu, produk ini mampu memberi kesan positif jika diamalkan selalu. Beliau juga mahu produk kesihatannya ini mampu pergi jauh dan boleh mengorak langkah hingga ke luar negara.
Pertanyaan boleh hubungi talian: +6012 7848364
Website: www.seraimas.my 

Facebook: Seraimas HQ

Instagram: @seraimashq

Youtube: Seraimas Herbs

23.6.18

Makanan Arab di Restoran Shawarma Taman Connought, Cheras

Saturday, June 23, 2018 0
Makanan Arab di Restoran Shawarma Taman Connought, Cheras
Makanan Arab di Restoran Shawarma Taman Connought, Cheras| Lepas raya ni dah muak asyik makan ketupat rendang je kan. Sesekali nak jugak ubah selera. 

Apa kata sesekali kita ubah angin makan makanan Arab pulak. Tak semua makanan Arab masuk dengan tekak Eyza tapi makanan Arab dekat Restoran Shawarma ni memang best. 


Dekat pintu masuk kita akan nampak ayam yang dipanggang. Nampak sedap. Buat x sabar nak makan je. Dah la masa Eyza pergi ni bulan puasa. Sabar je sampai waktu berbuka.


Restoran ni dekat dengan UCSI University dan harga makanannya pun sangat berpatutan. Kat sini ada set untuk 4-5 orang, 6-7 orang dan 8-9 orang. So, kalau datang ramai-ramai memang berbaloi la ambik set Family ni.

Hummus
Hummus ni adalah pembuka selera yang jadi pilihan kalau kita ke Restoran Makanan Arab. Ianya dibuat dari kacang kuda tang dikisar dengan Tahini, Minyak Zaitun, bawang putih, perahan limau dan garam. Hummus ni sedap kalau kita makan dengan roti.

Fatoush Salad
Fatoush Salad ni adalah gabungan tomato, timun segar dan ditabur pulak dengan kepingan roti arab yang nilis dan telah digoreng. Sesuai sangat untuk sesiapa yang tengah diet.

BBQ Plate
Eyza kalau makan makanan Arab memang akan cari BBQ Plate ni sebab ada ayam, kmbing, daging, fries dan roti. Lengkap dan boleh buat Eyza kenyang.

Mullawah (Yemeni bread)
Mullawah Bread ni besar dan boleh makan lebih dari 3 orang. Roti ni sedap bila kita cicah dengan Fahsa Lamb dan dimakan panas-panas.

Big Rice Plate (Mandy/Madghout)
Mandy Lamb/Hanith Lamb
Roasted Chicken (Half Bird)

Ha...ni memang berbaloi sangat sebab portion memang besar giler. Bayangkan la nasi setalam. Boleh makan 4-5 orang. Kami yang makan 4 orang pun tak habis.

Vege Soup / Lamb Soup
Eyza suka makan nasi dengan Vege Soup / Lamb Soup ni. Baru la tak kering sangat.

Tak termasuk dalam Set (Shawarma Set)

Tea Pot
Eyza boleh minum tea ni bergelas-gelas sebab sedap sangat. Ada rasa halia dan teh pun tak manis sangat. Sesedap rasa orang kata.

Selain dari teh, ada juga air Jus buah. Ada air Oren, Epal atau tembikai.


Memang berbaloi sangat ambik set ni. Puas hati la makan kat sini.


Maklumat lanjut:
Shawarma Restaurant
No. 8, Jalan Menara Gading 1,
Taman Connought,
56000 Kuala Lumpur.

Waktu Buka : Daily (11 pagi-11 malam)

Waze: Shawarma Restaurant

20.6.18

Parking di Putrajaya Sentral untuk ke KLIA / KLIA2

Wednesday, June 20, 2018 0
Parking di Putrajaya Sentral untuk ke KLIA / KLIA2
Parking di Putrajaya Sentral untuk ke KLIA / KLIA2|Assalammulaikum & Hai korang. Rasanya belum terlambat untuk Eyza ucap Selamat Hari Raya Aidilfitri.

Tahun ni korang raya mana? Eyza tahun ni beraya jauh sikit. Team raya Sarawak tahun ni. Eyza balik sehari sebelum raya. Pergi naik AirAsia dan balik naik MAS. Nak senang, Eyza n hubby parking dekat Putrajaya Sentral dan naik je KLIA Transit untuk ke KLIA2.

First time kami nak parking kat sini.Selalunya parking kat TBS je. Tak tahu pulak yang sejak Feb 2018, parking ni kena guna Touch n Go. Baki dalam T&G ada RM 4 je. Tak boleh touch. Dah satu hal menggagau nak cari kedai nak reload. Naik atas Putrajaya Sentral tu ada mart, so reload kat situ.Mesin reload pun ada, bila dah reload kat mart baru nampak mesin tu. 


Dah reload baru la boleh touch. Mencabar jugak parking kat sini sebab parking penuh. Maybe sebab orang masih kerja atau ramai yang park kat sini untuk ke Airport.


Banyak kali jugak la kami berpusing-pusing. Stress dibuatnya. Last-last hubby parking kat ruang kosong xde petak tepi parking OKU. Tawakal je la. Memang xde parking. Patutnya klu penuh kena la letak signboard penuh. Ni bila dah masuk buang masa je mencari. Takkan nak keluar cari parking tempat lain pulak. Dah la banyak masa terbuang kat sini.

Park kat sini murah je. 
RM 2 (Siang 6 pagi - 12 pagi)
RM 4 (Malam 12 pagi - 6 pagi)

Cuma tu la. Sebab ni kira tempat tumpuan jugak untuk park ke Airport, pihak pengurusan kena tambah lagi parking bertingkat ni. Sekarang ni cuma ada 4 tingkat, memang x cukup la.

So, kalau korang cari parking murah n dekat nak ke airport boleh la park kat sini.

Tapi.. Eyza sedih sebab kereta kena clamping. Huhuhu. Sbb kami park kat tempat bukan parking dan tayar termasuk sikit je pun kat petak kuning OKU. Tak memasal kena bayar RM 100. Sadis betul. Kalau korang park kat sini hati2 sebab banyak kereta kena clamp kalau parking x betul. Sedih jugak la sbb ingat nak jimat, tapi makin banyak pulak keluar. Lagipun ni parking berbayar, mahal sgt harga clamping tu. Buat rayuan RM 50 x dapek. Redha je la bayar. Lepas ni maybe akan park kat TBS balik la camni. Serik.

7.6.18

Super honor Day Menampilkan honor 7A dan honor 10 Edisi Phantom Green – Dilancarkan Secara Eksklusif di Shopee Malaysia

Thursday, June 07, 2018 0
 Super honor Day Menampilkan honor 7A dan honor 10 Edisi Phantom Green – Dilancarkan Secara Eksklusif di Shopee Malaysia
Super honor Day Menampilkan honor 7A dan honor 10 Edisi Phantom Green/ Bila nak raya ni, ramai la yang akan shopping tambah-tambah shopping online. Salah satu platform yang paling Eyza suka kalau nak shopping online dah tentu la dekat Shopee. Bukan saja beli barang mekap, tapi Handphone pun ada jual kat sini. Dah la ada tawaran best.Salah satu handphone yang ada ialah Handphone honor yang murah dan mampu milik. Boleh la beli handphone raya.Hihihi

Shopee, platform e-dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan berbesar hati mengumumkan usahasamanya dengan honor Malaysia untuk melancarkan honor 7A dan honor 10 edisi Phantom Green secara eksklusif pada jualan murah Super honor Day di Malaysia pada 8 Jun 2018. Sepanjang jualan murah tersebut, peminat produk berasaskan teknologi boleh menikmati jualan kilat ke atas dua model telefon ini dan potongan harga sehingga 30% bagi semua produk honor.

“Shopee berbangga dapat meneruskan usahasama dengan honor Malaysia selepas kejayaan pelancaran honor 9 Lite dan honor 10. Kedua-kedua jenama ini berkongsi visi yang sama dalam menerokai potensi penuh industry e-dagang Malaysia dan memberikan pengalaman pelanggan yang terbaik kepada pelanggan kami,” kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee. “Dalam masa yang sama, Shopee juga komited untuk menawarkan insentif yang hebat; Penghantaran Percuma ke seluruh Malaysia, Komisyen Sifar (0), Jaminan Produk Tulen 100% dan Penghantaran Semula Percuma dalam tempoh 15-hari”.



“Sebagai e-jenama telefon bimbit terkemuka di dunia bagi penggemar digital, usahasama kami dengan Shopee, sejajar dengan rekod cemerlang mereka dalam menawarkan pengalaman membeli-belah secara dalam talian yang mudah untuk semua pengguna di Malaysia, merupakan suatu langkah yang pintar untuk kedua-dua pihak. Kami bekerja keras untuk memastikan produk kami berkualiti, mengikut aliran semasa, moden serta boleh didapati dengan mudah. Kerjasama kami dengan Shopee membolehkan peminat honor berpeluang untuk balik kampung dengan telefon bimbit berprestasi tinggi pada harga yang berpatutan,” kata Zhao Zhiwei, Ketua honor Malaysia.


honor 7A yang baharu dijangka menjadi telefon pintar bajet yang terbaik dengan paparan FullView 5.7 inci yang selesa dipegang. Untuk memberi pengguna swafoto yang berkualiti untuk diabadikan dan dikongsi bersama insan tersayang, honor 7A turut dilengkapi dengan dwikamera yang merangkumi kamera hadapan 8MP.


Ia juga dilengkapi dengan bateri 3000mAh yang mampu bertahan sepanjang hari walaupun digunakan secara berterusan. Telefon pintar ini juga lebih berkuasa dengan EMUI 8.0 yang mampu menyokong pelbagai fungsi. honor 7A juga menampilkan dua SIM dan slot kad SD untuk kemudahan pengguna. Pengguna boleh mendapatkan honor 7A menerusi hihonor dan Kedai Rasmi honor di Shopee pada harga istimewa RM429 (RRP: RM479) sepanjang Super honor Day.


Bagi mereka yang terlepas tawaran istimewa honor 10 yang lalu pasti akan teruja dengan pengenalan honor 10 dalam edisi Phantom Green yang didatangkan khas di Shopee pada jualan Super honor Day. Pada 8 Jun 2018, peminat honor bukan sahaja boleh mendapatkan variasi Phantom Green ini pada harga RM1,599, malahan dengan setiap pembelian, pembeli akan diberi hadiah percuma bernilai RM298, selagi stok masih ada.

Untuk menikmati keistimewaan pada Super honor Day, layari: https://shopee.com.my/honormy.officialstore atau https://shopee.com.my/honormy.officialstore
Muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA menerusi App Store atau Google Play.