24.11.17

Makan Shell Out dekat Berrumbu Kitchen Sri Permaisuri Cheras

24.11.17,Friday, November 24, 2017
Hari tu Adik Eyza cakap dia nak belanja Eyza makan Shell Out. Try la google yang dekat2 je sebab dah malam malas nak pergi jauh-jauh lagipun esoknya kerja.

Pastu nampak Shell Out Berumbu Kitchen dekat Medan Selera Sri Permaisuri. Macam best je. Terus kami gerak pergi sana.


Sampai je tengok ramai orang dok menjamu selera kat situ. Nampak macam sedap. Tengok menu satu persatu. Last-last kami pilih set promo macam kat bawah ni.Makan 3 org je pun. Cukup la set ni. Harga tu hanya utk shell out je. Nasi dengan air harga lain tau.


Selain dari set yang kami pilih, ada juga pilihan set yang lain.
 

Eyza pilih masak pedas berapi dengan buttermilk.  



Pendapat Eyza:
SEDAP! Portion pun banyak. Harga pun murah. Ikan siakap pun fresh. Pendek kata semua eyza puas hati la. Lepas ni gerenti Eyza repeat lagi. Cornfirm tak menyesal datang makan kat sini.

Cuma... kat sini kalau malam agak happening sebab banyak gerai makan yang best dan susah sangat nak dapat parking kat sini. Ianya memerlukan kesabaran. Kalau tak parking je kat luar dan jalan sikit untuk masuk ke dalam food court ni.

Landmark:
Sebelah dengan Pangsapuri Penara Bandar Sri Permaisuri.


20.11.17

Baby Balm dari Tasneem Natural

20.11.17,Monday, November 20, 2017
Eyza dah lama nampak iklan pasal Baby Balm Tasneem Natural ni kat FB. Sambil-sambil tu try la google. Wah.. Banyak kegunaan rupanya Tasneem Natural ni.


Ada 4 jenis Balm ni. Tak tahu nak pilih yang mana terus grab empat-empat sebab tiap-tiap satu ni kegunaannya lain-lain. Rugi pulak kalau ada satu je untuk guna.


Balm dari Tasneem Natural ni bukan saje sesuai untuk kanak-kanak, kita yang dewasa ni pun boleh pakai. Hari ni seharian Eyza sakit kepala. Eyza pakai Sleep Time. Sempat la lelap sekejap. Hahaha.

SLEEP TIME


Sleep Time ni dapat membantu kanak-kanak tidur lena, bantu kanak-kanak bangun dalam mood ceria dan dapat baiki kualiti tidur kanak-kanak.

Ye la, budak-budak ni kalau kita paksa suruh bangun memang la diaorang akan meragam tapi bila dah pakai Tasneem Natural Sleep Time ni, bangun pagi dah senang dah. Tak perlu banyak drama. Hihihi.

Sleep Time ni mengandungi Carrier Oil, shea Butter, Beeswax, Cedarwood, Lavender, Vetiver, Chamomile, Orange, Marjoram, Bergamot dan Ylang-Ylang.


Cara pakai :
Sapu di tulang belakang, tapak kaki, nadi, belakang telinga serta pergelangan tangan.

Testimoni:



TUMMY TIME


Tummy Time dapat membantu membuang angin dalam perut serta membantu melegakan sebu dan kembung.

Eyza selalu akan rasa perut tak sedap kalau lambat makan, sapu je Tummy Time terus rasa lega.

Tummy Time mengandungi Carrier Oil, shea Butter, Beeswax, Ginger, Peppermint, Junipers, fennel, Lemongrass, Anise, Patchouli,Tangerine dan Lavender.


Cara Pakai:
Sapu pada perut dan Tapak Kaki.

Testimoni:



CALM TIME


Calm Time dapat memberi keselesaan kepada bayi, megurangkan keletihan dan tekanan serta bantu anak lebih tenang.

Calm Time mengandungi Carrier Oil, shea Butter, Beeswax,  Lavender, Orange, Mandarin, Geranium, Marjoram, Frankinsence, Bergamot dan Roman Chamomile.


Cara Pakai:

Sapu di tulang belakang, tapak kaki, nadi, belakang telinga serta pergelangan tangan.

Testimoni:


CF RUB (COUGHFLU TIME)


CF Rub dapat  membantu kurangkan selsema dan cairkan kahak, bantu melegakan asma serta mengurangkan suhu ketika demam.

CF Rub mengandungi Carrier Oil, shea Butter, Beeswax,  Lemon, Orange, Eucalytus Lavender, Cypress, Tea Tree dan Frankinsence.


Cara Pakai:

Sapu di hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki dan dada.

Testimoni:


Setiap satu kotak cuma berharga RM 49.00 (SM) / RM 52.00 (SS)


Maklumat lanjut boleh layari: