26.3.17

SKINEYE, Satu Resolusi Baru Produk Kecantikan Dari Korea dirasmikan di Malaysia

26.3.17,Sunday, March 26, 2017
Siapa peminat K-Pop? Eyza ni bukanlah peminat K-Pop, kalau tengok rancangan dari Korea pun rasanya Running Man je yang Eyza layan tanpa jemu.

Tapi... Eyza suka tengok kulit artis-artis Korea. Nampak halus mulus lepas tu putih sekata je. I is jeles tau. Hahahah.

Teringin nak ada kulit cantik macam tu. Tapi takmo la kalau kena cucuk-cucuk. Eyza ngeri ngan jarum-jarum ni.

Disebabkan takmo cucuk-cucuk jom la kita try pakai produk kecantikan dari Korea. Mana tau lepas ni Eyza boleh cantik macam artis Korea jugak. Bonus tu.

Dalam dok mencari produk dari Korea, Eyza dapat jemputan ke Majlis Pelancaran SKINEYE iaitu produk kecantikan dari Korea. 

Wah... memang wajib pergi la sebab nak tahu apa yang best tentang produk SKINEYE ni. Majlis ni diadakan di Menara Miti yang dekat Jalan Duta tu. Meriah betul. Dah la dapat goodies bag yang berharga RM 400. Teruja i tau.


SKINEYE Malaysia telah dirasmikan oleh Datin Seri Yeoh Swee Lin, iaitu isteri kepada Dato' Seri Obg Ka Chuan (Menteri (II) Perdagangan Antarabangsa dan Industri) dan juga merangkap Presiden Puspanita Miti bersama-sama dengan Duta SKINEYE Malaysia iaitu Jeffrey Cheng (artis terkenal). 

SKINEYE Malaysia diterajui oleh Joshua Twe selaku Ketua Eksekutif, Rika Lim selaku Pengarah Urusan, Ida Maslina selaku Pengarah Pemasaran dan Dr. Hazane selaku Penjenamaan Perniagaan. Merwka telah bergabung untuk memasarkan produk SKINEYE yang berasaskan bahan-bahan semulajadi ini ke seluruh Malaysia.

Banyak juga barang-barang kecantikan di bawah jenama SKINEYE ni. 










3 ciri utama produk SKINEYE:
1. Hypoallergenic 
- Terdapat produk penjagaan kulit di pasaran yang mengandungi bahan kimia, allergen dan ada juga mengandungi unsur-unsur logam berat seperti merkuri. Ini adalah unsur-unsur yang menyebabkan kesihatan tubuh badan terjejas dan dengan penggunaan yang kerap, mereka mungkin menghadapi risiko yang boleh membawa maut. Produk SKINEYE menggunakan bahan-bahan semulajadi tanpa bahan pengawet kimia, wangian sintetik dan komponen kimia lain yang merbahaya.

2. Mesra Alam
- Demi mengutamakan konsep Mesra Alam dan tanpa memusnahkan alam semulajadi, SKINEYE menggunakan bahan-bahan semulajadi yang sesuai dan mempunyai kualiti tinggi.

3. Fungsi yang tinggi
- Dengan tujuan untuk menghasilkan produk dengan kualiti yang tinggi, pasukan R&D SKINEYE telah bertungkus lumus untuk menghasilkan bahan yang terbaik dan mengintegrasikan bahan-bahan tersebut secara saintifik berasaskan teknologi bio dan penapaian.

Puan Rika dan Puan Ida Maslina dah pun guna dan mereka kagum dengan hasil keputusan selepas penggunaanya. Sebab tu la mereka yakin dengan produk SKINEYE dan nak kongsi hasil dan keberkesanan produk ni dengan orang ramai. 


Untuk mengetahui mengenai produk SKINEYE dengan lebih lanjut atau ingin membeli produk, anda boleh layari laman sesawang http://www.skineye.com.my . Bagi yang ingin menjadikan produk SKINEYE sebagai peluang perniagaan pula boleh hubungi terus kepada Puan Rika di 010-7666905 / Puan Ida di 013-6027452.

Mencari Homestay di Kundasang? Cubalah D'S Homestay .. Best!

,Sunday, March 26, 2017
Eyza suka sangat pergi melancong ke Sabah. Setakat ni dah 3 kali Eyza ke sana. First pergi berdua dengan hubby, Second pergi dengan  kawan-kawan dan third Eyza bawak satu family berjalan kat sini.

Yang First and second Eyza blogkan, tapi third time tu Eyza lupa nak update padahal dah 2 tahun dah pergi. Hahaha.


Eyza pun dah tak ingat mana Eyza letak gambar-gambar masa kat Sabah tu. Maybe dalam phone lama. Takpe la.. tak yah la Eyza cerita pasal trip family tu sebab sama je dengan trip yang sebelum ni. 

Eyza sebenarnya nak cerita tentang homestay yang kami tempah masa dekat Kundasang. Banyak yang Eyza survey tapi D'S Homestay yang paling Eyza rasa macam nak sewa.


D'S Homestay ni terletak kat Kundasang. 1 jalan dengan Desa Dairy Farm. Tapi, kita akan jumpa Desa Dairy Farm dulu, depan lagi baru akan jumpa D'S Homestay. Kalau tengok jalan rasa macam give up nak naik sebab tinggi.. tapi bila dah sampai rasa tak nak balik.


D'S Homestay ni sebenarnya 2 pintu. Makudnya ada 2 rumah sebelah menyebelah. Masa Eyza sewa dulu harganya RM 250 semalam. Satu rumah ada 2 bilik. Eyza ambik dua-dua rumah sebab kami pergi 10 orang. Memang sedang elok rumah tu dengan kami.

Owner pun peramah dan senang nak berurusan. Eyza rasa macam berada dekat kampung sendiri. 

Dekat luar rumah ada kerusi meja untuk kita duduk lepak2 makan cucur ke apa. 


Dalam rumah pulak, owner dah sediakan dapur, rice cooker dan ada jugak minyak, sos dan garam. Kita boleh masak.. memang jimat. Petang masa mula2 sampai tu Eyza masak tomyam dan bancuh teh o panas. Memang best la dengan cuaca sejuk dekat sana. Habis tomyam seperiuk.




Siap ada tanda halal tau. So, muslim jangan was was nak guna semua kelengkapan dalam rumah ni. Malamnya kami siap buat BBQ lagi kat depan rumah. Memang syiok. Dah la kat sini sejuk dia lain macam. Macam dekat overseas.


Kalau yang jenis tak boleh hidup tanpa internet, jangan risau tau sebab kat sini ada juga wifi percuma.


Ruang tamu pun besar. Adik Eyza siap angkat tilam tambahan dan tido kat ruang tamu.


Dalam bilik dah disediakan katil Queen dan tilam single. Memang sesuai homestay ni untuk percutian yang ramai.


Bangun pagi2 pulak boleh nampak Gunung Kinabalu dari depan Homestay. Ya Allah.. masa ni Eyza rasa best sangat. Kalau bangun awal.. boleh nampak kabus... Cuaca jangan cakap la.. memang sejuk..


Eyza memang recommed sangat untuk sesiapa yang mencari Homestay di sekitar Kundasang untuk menginap kat sini. Memang best dan berbaloi.


Kredit Gambar : FB D'S Homestay