eyzamiel

18.7.19

Murah-murah barangan dapur segar dekat Segi Fresh Market Subang!

Thursday, July 18, 2019 0
Murah-murah barangan dapur segar dekat Segi Fresh Market Subang!

Hai korang. Last weekend Eyza ke Subang untuk beli barang dapur. Ramai yang cakap jauh. Kalau ikutkan memang jauh dari rumah Eyza. Tapi, dah alang-alang kat sana apa kata kita singgah. 

Sebelum ni, Eyza beli barang dapur dekat Segi Fresh Market Balakong. Kali ni Eyza nak ubah angin pulak, kami beli barang dapur dekat Segi Fresh Subang.

Tak rugi Eyza singgah Segi Fresh Subang ni sebab banyak pilihan dan tempat nak pilih ikan pun selesa. Semua Ikan, udang, sotong, ayam, daging dan lain2 tersusun kemas je. Senang nak cari. Tanda harga pun semua ada.


Masuk je dalam tu, Eyza terus ke bahagian barangan basah macam ikan, daging, ayam, sayur, buah dan macam-macam la.


Teruja Eyza tengok harga barang-barang kat sini. Murah woi. Bayangkan mana nak dapat Siakap besar macam dekat kedai makan Thailand tu dengan harga RM 7.90 SEEKOR. Diulangi seekor tau bukan sekilo. Murah yakmat. Besar tu. Sekor tu pun dah lebih dari sekilo. Eyza ambik seekor je ikan siakap ni sebab banyak lagi lauk yang Eyza dok plan nak beli.


Ikan-ikan kat sini pun segar sangat. Petua orang tua, kalau nak tau ikan tu masih segar dan ok, ikan tu mesti banyak darah. Kalau pucat je, tu maknanya dah berhari-hari dah sampai dah kering darah dia. Tak berapa fresh la.


Bukan setakat ikan, Udang dengan sotong pun murah. Eyza ambik sotong besar-besar tu 6 ekor. Sekilo baru dalam RM 26.90. Udang saiz L pun sekilo RM 25.90. Udang Eyza borong banyak. Dalam sekilo lebih. Ni buat sambal tumis udang dengan petai best ni. Dah la udang besar-besar.


Eyza beli ayam 2 ekor. Seekor lebih kurang RM 12 macam tu. Ayam besar-besar jugak. Saja beli dua ekor sbb kat rumah ni lagi banyak makan ayam dari ikan. Sekejap je 2 ekor tu habis. Hihihi.


Kalau nak buat sup tulang ke, sup ekor ke kat sini ada banyak. Pilih je mana berkenan di hati. Macam tulang, kat sini sekilo cuma RM 14.90 tapi kalau pergi pasar sekilo cecah RM 22 tau. 


Kerang yang dah siap kopek pun ada kat sini. Mak Mertua Eyza suka ni. Hari tu bapak mertua datang pun dia pesan beli kerang. Masa tu tak tahu yang kat segi fresh ni ada kerang besar-besar. Next time bawak bapak mertua datang shopping kat sini je la.



Daging dan ikan yang frozen pun ada. Pilih je nak yg fresh atau yang frozen. Macam Eyza lagi suka yang fresh. Tapi kkdg beli jugak yang fozen. Tengok ekor lembu frozen tu macam best je.


Kat rumah Eyza wajib ada stok ikan bilis. Tapi kali ni Eyza tak beli pun sebab ada banyak lagi kat rumah. Banyak jugak pilihan ikan bilis kat sini.



Eyza beli anggur sebab murah. Sekilo RM 9.90. Masa kat sana, tak rasa nak beli buah naga dengan laici.. tetiba balik rumahbrasa menyesal pulak tak beli sebab murah. Adoi la Eyza oi.



Eyza suka beli barang dapur kat Segi ni sebab semuanya fresh . Sayur pun hijau-hijau je. Takde la sayur dah layu dan kuning-kuning pun ada kat rak. 




Datang hari tu Eyza beli sayur brokoli. sebatang cuma RM 1.69 je. Selalu kalau beli, sebatang je dah dekat RM 3. Berbaloi sangat. Dah la hijau-hijau lagi.






Hubby pun sama naik pilih barang-barang kat sini. Senang sikit kerja. Takde la kita je nak fikir apa lagi nak beli.




Telur pun murah kat sini. Sepapan 30 biji tak sampai RM 10. Eyza beli telur ayam kampung sebab Sebelum ni kalau beli sepapan paling murah pun RM 12.90 tapi kat sini cuma RM 9.90. Rugi la kalau Eyza tak ambik kan.  Kat sini, kita pilih je telur mana kita nak, letak kat tempat sayur nanti diaorg wrap dengan plastik. Baru la telor tak bergoncang dalam kereta nanti. Kemas je.




Tak boleh lama-lama sangat dalam tu. Kang semua nak beli. Maklum la tengok ni murah, tengok tu murah kan. Lagipun Eyza berdua je dengan husband. Cukup la lauk pauk tu untuk stok 2,3 minggu sebab Eyza ni hari-hari masak. 

Gaji bulan depan pun dah plan nak beli barang dapur dekat Segi Fresh jugak. Banyak yang Eyza boleh jimat kat sini. 

Macam-macam Eyza beli kat Segi Fresh Market tu. Banyak ni sekali dengan telur ayam kampung tak sampai RM 100 pun. Puas hati sangat. Dah la ikan siakap tu besar. 


So, korang yang ada area Subang ke Shah Alam ke atau kawasan-kawasan berdekatan situ, boleh la beli barangan dapur kat Segi Fresh Mart Subang. Waze atau google maps je SEGI FRESH MART SUBANG, terus korang sampai depan kedai. Lagi satu yang best, tepi tu ada kedai ECO. 


Maklumat lanjut, korang boleh layari :




14.7.19

Rangkaian Premium Pembersih Kewanitaan Sumber Ayu

Sunday, July 14, 2019 0
Rangkaian Premium Pembersih Kewanitaan Sumber Ayu

Kita ni sebagai perempuan, banyak yang nak kena jaga. Bukan setakat muka, tapi bahagian intim tu lagi la kena jaga.

Sebab tu la Eyza guna rangkaian premium Pembersih Wanita SUMBER AYU - Produk pembersih kewanitaan HALAL dengan kombinasi pelbagai manfaat bahan semulajadi untuk kebaikan bahagian intim wanita yang selamat, dibuktikan secara klinikal dan dermatologi mempunyai keseimbangan pH yanh sesuai untuk bahagian intim wanita yang sensitif.

Pembersih Wanita Sumber Ayu Kayu Rapet & Manjakani ni ada 3 jenis iaitu:

Ramuan Kayu Rapet Manjakani
- Manfaat rumusan Kayu Rapet Manjakani dan Daun Sireh yang boleh merapatkan dan meningkatkan kelembutan kulit.

Pearly White Triple Whitening Extracts
- Menggabungkan 3 manfaat pencerahan Licorie, susu dan sengkuang yang memberikan pencerahan optimum yang memelihara, melembutkan dan mencerahkan tona kulit terutama di pangkal peha.

Whitening Extract Kayu Rapet & Manjakani
- Peluh dan geseran berlebihan daripada pakaian yang ketat boleh menggelapkan kulit di sekitar bahagian intim. Ianya dapat kembalikan keyakinan dengan manfaat pencerahan ekstrak susu dan sengkuang.


Cara guna : Buihkan Pembersihan Wanita Sari Ayu pada tapak tangan dengan seikit air. Basuh bahagian intim anda, bilas sehingga bersih.


Rangkaian Pembersih Wanita SUMBER AYU dengan penambahbaikan formula serta tekstur yang lebih lembut dan pekat ini boleh didapati dengan harga mampu milik dari RM 9.20-RM 14.60.

Maklumat lanjut boleh layari :


7.7.19

Sedapnya Cakoi Cheese Caramel dari Maru Maru Cakoi Chezze

Sunday, July 07, 2019 0
Sedapnya Cakoi Cheese Caramel dari Maru Maru Cakoi Chezze

Sape yang kenal Eyza mesti tau yang Eyza ni penggemar tegar Cheese. Semalam Eyza lalu tasik Permaisuri dekat Cheras tu.. Pastu nampak la ada org jual Cakoi Cheese. Sebagai peminat cheese haruslah kita singgah kan. 

Ada banyak jugak pilihan. Eyza ambik Cakoi Cheese Caramel mix dengan Chocolate.


Tengok la limpahan cheese, karamel dengan coklat tu. Memang x kedekut. Tapi antara caramel dengan coklat, Eyza terpaling suka caramel sebab ada rasa masin-masin sikit.


Harga pun bagi Eyza sangat berbaloi dengan apa yg kita dapat. Cuma RM 5.50 je. Boleh share 2,3 orang ni sebab portion dia banyak.


Kalau korg nak jugak, boleh cari kat tepi jalan berhadapan tasik permaisuri. Dekat Sekolah Sains Alam Shah tu. Tapi sekarang ni, diaorg just jual Sabtu Ahad je sebab kekurangan pekerja. Kalau ada yang berminat nak kerja pun boleh contact diaorg. Boleh tgk no contact dekat kad kat atas ni. 

Benda sedap harus la kena share kan.  Selamat mencuba uolls.

5.7.19

Banyaknya Offer sempena pembukaan LuLu Hypermarket di 1Shamelin Mall, Cheras

Friday, July 05, 2019 0
Banyaknya Offer sempena pembukaan LuLu Hypermarket di 1Shamelin Mall, Cheras

Berita baik ni untuk orang-orang Cheras. Tambah-tambah untuk Eyza la yang gemar sangat beli barang dapur dekat LuLu Hypermarket. Lepas ni Eyza dah tak perlu pergi LuLu dekat KL tu sebab diaorg dah bukak dekat 1Shamelin Mall Cheras pada 1 Julai hari tu.

Masa pembukaan tu, banyak giler offer. Rambang mata tengok semua barang-barang murah kat sana.


Pembukaan LuLu Hypermarket  & Department Store di Tingkat LG 1Shamelin Mall Cheras ni dapat bagi peluang dekat masyarakat setempat untuk dapatkan barangan harian dengan harga yang sangat berpatutan.

Pasaraya yang berpengkalan di Emiriah Arab Bersatu (UAE) ni dibina di atas tapak seluas 80,000 kaki persegi dan merupakan cawangan kedua yang dibuka di Malaysia dan sekaligus menjadikan cawangan ini yang ke 174 di dunia.


Maknanya sebelum ni pasaraya ni memang dah terkenal dan ada di seluruh dunia. Kita kat KL ni bertuah sebab dah ada 2 cawangan LuLu Hypermarket kat Malaysia ni.


Perasmian Cawangan terbaru ni disempurnakan oleh Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail.


Bersempena dengan pembukaan cawangan terbaru LuLu di Cheras ni, satu jualan murah telah berlangsung selama 4 hari iaitu bermula 1 Julai sehingga 4 Julai 2019. Banyak barangan yang dijual cukup murah dari harga pasaran.

Pengerusi LuLu Group, Yusuff Ali berkata, Pembukaan cawangan baru adalah sebahagian daripada rancangan peluasan syarikat dan akan membuka lagi 4 cawangan iaitu di Setia City Mall, Bangi Gateway, Bachang, Melaka dan juga di Johor Bahru sebelum berakhirnya tahun 2020.


Masa pembukaan tu, LuLu Hypermarket jual ayam dengan harga RM 2.99 sekilo. Murah sangat-sangat. Tak dapat tau kat tempat lain.

Selain ayam, ada juga dijual ikan, daging, sotong dan udang. Eyza kalau pergi sana, paling sula shopping ikan Bawal Emas. Sedap tau buat masak Kengsom.


Dekat sini bukan saja ada jual barangan basah dan makanan laut, tapi juga ada groceries, barangan tenusu, sayur-sayuran, buah-buahan, makanan kering, fashion, elektrik, elektronik, alat tulis, alatan sukan, kasut, luggage dan macam-macam lagi.




Tengok la harga beras ni. Murah sangat-sangat. Telur pun sepapan baru RM 5.99. Ramai yang tak nak terlepas beli barang-barang ni.





Sakan betul pengunjung yang datang shopping dan tak nak terlepas peluang grab barangan promosi dan murah.



Dibahagian baju pulak, ada sale sehingga 50% untuk selected item. Boleh la shopping raya haji dekat sini. Berbaloi sebab banyak diskaun.






Yang paling bestnya bila ada antara pengunjung bertuah dapat beli tv 40" dengan harga RM 699 je. Murah amat tu. Untung sangat.


Untuk penggemar manisan Arab macam Baklava tu, boleh la datang beli kat sini. Ada pelbagai jenis yang kita boleh pilih. 



So, sekarang ni Eyza dah dapat tempat shopping yang baru. Lepas ni, memang kat sini la tempat untuk Eyza cari barangan keperluan. Semua ada dibawah 1 bumbung. Mudah dan jimatkan wang serta masa.

Maklumat lanjut:

Alamat :
LuLu Hypermarket & Department Store
1Shamelin Mall
Taman Shamelin Perkasa
Kuala Lumpur

Website:

Facebook:

Instagram: