eyzamiel

13.1.19

Ais Kacang / ABC Bukit Bendera

Sunday, January 13, 2019 0
Ais Kacang / ABC Bukit Bendera

Entry ni dah lama dok dalam draft tapi aku lupa nak publish. Maklumlah faktor umur. Hihihi.

Aku tau ramai yang suka pergi Penang kan? Kalau pergi Penang tak sah kalau kita tak try semua makanan best-best kat sana. Aku ni walaupun kg kat sana, tapi jaranggg sangat nak berjalan-jalan. Kalau balik kg banyak duduk kat rumah je.

Kali ni balik, aku ajak Hubby pergi naik Bukit Bendera semata-mata nak makan Ais Kacang Bukit Bendera. Sebenarnya Ais Kacang kat sini dah lama dah. Cuma makin komersial dan jadi viral. Sebab tu la ramai.

Gigih tau aku ngan hubby beratur panjang nak naik kereta api Bukit Bendera. Nasib baik la hubby melayan tekak bini dia yang ntah apa2 ni.


Dekat situ ada banyak gerai Ais Kacang. Korang pilih je. Yang paling famous dah tentu la Lily Ais Kacang. Tapi aku tak pergi gerai tu. Aku pergi sebelah kedai dia iaitu Kak Nur Cafe.


Ada macam-macam jenis Ais yang kita boleh pilih. Rambang mata tau kalau korang ada kat situ. Aku ngan hubby plak baru lepas makan, so kami ambik satu mangkuk je la.


Pilih punya pilih, aku nak try Manggo Ice. Ramai yang recommend cakap sedap. Aku pun try la. Tapi, aku x nak buah mangga. Aku tukar dengan buah naga. Baru la nampak cantik sikit.


Harga ABC ni pun bagi aku tak mahal pun. Berbaloi la. Macam Ais Mangga yang aku beli ni baru RM 10. Portion pun banyak. Boleh share 2 orang. 


Aku suka Manggo Ice ni sebab x manis sangat. Sedang-sedang je org kata. Tambah pulak dengan buah Naga tu memang heaven la.


So, kalau korang pergi Bukit Bendera, jangan lupa try Ais Kacang kat sini. Gerai2 ni dekat bwh Owl Muzium. 

Selamat mencuba. 

1.1.19

Selamat Tahun Baru 2019

Tuesday, January 01, 2019 0
Selamat Tahun Baru 2019

Alhamdulillah. Kita masih lagi diberi peluang bernafas di pagi 1/1/2019. Sekejap je masa berlalu. Dah pun cukup setahun.

Tahun 2018 penuh suka dan duka untuk Eyza. Eyza dapat melancong ke Jogja dan Singapore. Dapat laksanakan hajat ayah dan buat family day. Dan yang palinggg akan Eyza kenang ialah bila Eyza diberi kesempatan oleh Allah untuk mengandung zuriat Eyza dan suami. Tapi Allah lebih sayangkan dia. Eyza keguguran.

Moga 2019 memberikan sinar baru buat kami. Moga kami dikurniakan cahaya mata yang dah lama kami tunggu. Moga kehidupan kami suami isteri bertambah baik dan bahagia serta moga Eyza dapat menjadi anak yang membahagiakan untuk mak ayah Eyza dan mak ayah mertua Eyza.

"Selamat Tahun Baru 2019"

26.12.18

Berzakat makin mudah dengan Perbankan Online

Wednesday, December 26, 2018 0
Berzakat makin mudah dengan Perbankan Online

Dalam Rezeki kita ada juga rezeki orang lain. Sebagai seorang Umat Islam, kita diwajibkan membayar zakat jika kita mampu. Tak kisah la sama ada zakat pendapatan atau Zakat Harta. Takkan jatuh miskin pun kalau kita tunaikan Zakat ni. Malah makin bertambah-tambah rezeki kita nanti.

Sekarang ni nak bayar zakat pun dah makin mudah. Melalui online pun boleh. Dah tak perlu nak ke Pusat Zakat.


3000 PEMBAYAR ZAKAT TERAWAL MELALUI PERBANKAN INTERNET BERPELUANG MENDAPAT DVD MP3 KOLEKSI HIMPUNAN CERAMAH MUFTI WILAYAH PERSEKUTUAN.
========================

Bermula bilakah pembayar yang terawal tu❓

✴Bermula pada 14 Disember (Jumaat) hingga 28 Disember 2018 (Jumaat)

Pembayaran zakat melalui Perbankan Internet boleh dilakukan oleh pemegang akaun bank seperti berikut:

1. www.maybank2u.com.my 
2. www.bankislam.com.my
3. www.ambank.com.my
4. www.cimbclicks.com.my
5. www.pbebank.com
6. www.rhb.com.my 
7. www.ocbc.com.my
8. www.hsbc.com.my 
9. www.posonline.com.my 
10. www.hlisb.com.my 
11. www.irakyat.com.my 
12. www.affinonline.com
13. www.i-muamalat.com.my
14. www.agronet.com.my
15. www.mybsn.com.my
16. www.myeg.com.my

Selamat Berzakat😊

"Hidup Menjadi Super Indah Dengan Berzakat"
_______________________________

Tunaikan zakat demi kehidupan sekeluarga yang lebih berkat.

📌 Tunaikan zakat harta & pendapatan anda sebelum 31 Disember ini untuk mendapat rebat cukai sehingga 100%.

Info lanjut hubungi : ☎️1300885757

#ppzmaiwp 
#yearendzakat 
#zakatakhirtahun


25.12.18

Pore Purifying Serum Cleanser dari Althea ni memudahkan kita menanggalkan mekap

Tuesday, December 25, 2018 0
Pore Purifying Serum Cleanser dari Althea ni memudahkan kita menanggalkan mekap

Ok, hari tu aku ada cerita pasal Stay Fresh Body Sparkling Mist kerjasama antara Althea dan Artis Indonesia terkenal iaitu Titi Kamal. Baca kat sini.

Ok, sebenarnya bukan tu je produk terbaru dari Althea. Ada satu lagi yang tak kurang bestnya.


Bagi wanita bekerja macam aku ni, kalau boleh semua nak cepat. Kalau dekat pejabat tu, time nak sembahyang jenuh nak sental muka utk hilangkan mekap.

Dengan adanya Pore Purifying Serum Cleanser ni senang sangat. Bawak sebotol ni je selesai masalah. Boleh mencuci mekap sambil segarkan muka sekali sebab ianya boleh jugak jadi serum untuk muka. Ianya sesuai untuk semua jenis kulit.


Cara nak guna :

Cara Pertama 
- Tuangkan sikit dekat tapak tangan, urut muka perlahan-lahan dalam 5-10 saat dan bilas muka.

Cara kedua (cara guna kalau dekat opis) 
 - Ambik kapas muka, tuangkan dan sapu perlahan-lahan dekat muka. Bagi tanggal mekap semua dan bilas.


Bahan-Bahan:

Mint Leaf Extract
- Menyejukkan kulit dan menenangkan kerengsaan.

Jojoba Seed Oil
- Melembapkan kulit yang kering

Tea Tree Leaf Extract
- Bertindak sebagai antibakteria


Aku memang recommend produk ni untuk memudahkan korang. Sebotol 150 ml cuma berharga RM 33.00.

Boleh beli di laman web Althea. Klik sini

#AltheaSerumCleanser
#AltheaAngels
#AltheaKorea