26.12.09

::TiTaNiC::

26.12.09,Saturday, December 26, 2009
sekarang ni aku tgh layan citer Titanic kat tv 2....
dah lama x tgk citer ni.....
walau dah banyak kali tgk tetap bole buat aku feeling....
layan syahdu la pulak aku malam2 ni..hi..hi...

::sehati berdansa yg x best::

,Saturday, December 26, 2009
geramnya aku bila tgk final sehati berdansa tadi... patutnya sazzy n nazril yg menang...mcm mana la sein ngan nana plak bole menang...nana tu x pandai menari.....
aku tetap rasa sazzy lagi layak dapat gelaran juara tu..kalau juri profesional yg buat keputusan... dah sah2 sazzy n nazril menang....
tapi nak buat mcm mana... sms lebih memihak pd sein ngan nana.... kena la terima.....
tapi..aku mmg frust sgt....ter'emo' la pulak aku malam ni..hi..hi...

::weekend yg busy::

,Saturday, December 26, 2009
skrg ni unit aku mmg busy n stress sgt.... keja bertimbun... semua nak kejar dgn segera.... hari jumaat pun aku x cuti sbb kena kerja.....balik keja tu aku lepak kat care'4 ampang..jalan2 utk hilangkan stress....

hari ni pun aku terpaksa keja... tapi setengah hari jer sbb aku nak pg kenduri plak kat KDE..... membe aku kawin....Hubby x dapat pg sbb kerja....so,aku pg jer ngan adik aku...nasib baik la aku dah pernah pg KDE tu..x der la aku sesat gi sana....meriah tul kendurinya..kebetulan plak hari ni besday pengantin pompuan... happening sgt bila semua tetamu nyanyi lagu happy besday utk pengantin....

layankan jer la gambar2 ni yer.....







ada 2 kek..satu kek kawin n satu lagi kek besday....




mcm anak aku x?hi..hi...







masa otw nak balik tu hujan lebat sgt...nasib baik x jammed kat ampang..kalau x,ntah pukul brapa baru aku sampai umah....

esok ade kenduri lagi..kat dewan taman tasik ampang hilir..tapi x tau lagi nak pg ke tak..minggu ni letih sgt sbb asyik kerja jer...esok aku akan rehat habis-habisan...hi..hi...

20.12.09

::citer weekend aku::

20.12.09,Sunday, December 20, 2009
hari jumaat tu sepatutnya aku pg wedding membe opis aku kat dewan millenium taman ibukota... dia buat wedding malam....berkobar-kobar la aku nak pg...1st time nak pg weding malam kat kl ni..... bila aku tanya hubby nak pg ke tak..dia kata ok jer... tapi bila hubby dah makan kenyang dia macam malas jer nak pg...mula la aku nak merajuk.... tapi bila fikir2 balik.. salah aku jgk... saper suruh aku masak makanan kegemaran hubby...hi..hi...aku masak sayur kacang peas, sambal belacan n masak lemak ikan masin dgn nenas..... hubby mmg pantang tgk lauk masak lemak ikan masin ngan nenas ni... pantang jumpa...mula la dia lupa diet dia tu....

hari sabtu tu aku masih lagi sambung rajuk.... hubby pujuk ajak aku ikut dia pg putrajaya.... mula2 cam malas jer nak pg.... tapi bila fikir2 balik...best gak kalau gi jalan2 tapi ngan syarat hubby kena bawak mana ajer aku nak pg..bole?hi..hi..
aku ikut hubby pg tgk site kat putrajaya...jap jer...pastu kitaorg gi makan nasi beriani gam kat putrajaya.... mmg sedappp...aku recommed korg pg makan kat sana....nasi beriani gam johor...simpang sebelum ke hospital serdang...aku ade amik gambar tapi x dapat plak nak masukkan dlm laptop ni..ade masalah teknikal sikit.... aku ngan hubby makan nasi beriani ayam..ingat nak cuba beriani rusa..tapi belum masak lagi....

pas dah kenyang...kitaorg gerak pg JJ Wangsa Maju....saje jalan2.. sambil tu aku nak tebus point sekali... dah penat round2 dalam JJ tu hubby ajak makan steamboat kat Johnny's.... org punya la ramai kat Johnny's ari tu.... pas dah kenyang kitaorg pun gerak balik umah... hujan lebat giler time tu..jammed sekejap kat MRR2.... singgah Avon jap beli barang2 yg membe opis pesan...pastu singgah farmasi beli ubat batuk..batuk aku masih x baik2 lagi.....sampai rumah kitaorg sempat singgah beli durian... nikmatnya dapat makan durian... baru je baik demam dah sibuk nak makan durian.... hi..hi....

hari ahad plak sepatutnya ada kenduri lagi..kali ni kat kajang..mula2 ingat nak pg..tapi bila tgk cuaca macam x mengizinkan jer...aku macam malas plak nak pg..last2 hari ni kitaorg lepak kat umah jer..bersantai-santai....sambil tgk tv n main game.....

tu jer la citer weekend aku... korang plak buat aper cuti 3 hari ni....

::macam sama jer::

,Sunday, December 20, 2009
aku baru pas tgk citer Dunia Belum Kiamat kat Astro Prima......
aku rasa cam pernah tgk jer jalan citer yg macam ni...bila aku ingat2 balik...o...baru aku teringat yg citer ni sama ngan satu citer hindustan..tapi citer hindustan tu lagi best la...kalau x silap aku pelakon dia sunil shetty,akshay kumar ngan saper ntah lagi sorg...lupa la pulak....tajuk citer tu pun aku x ingat..tapi mmg sama sgt jalan cerita dia.....
agak2nyer... hindustan tiru citer kita ke kita yg tiru citer hindustan? hi..hi...mesti ramai yg tahu jawapannya kan?

17.12.09

::bola punya pasal::

17.12.09,Thursday, December 17, 2009
petang tadi mesti ramai yg balik awal kan? ni semua gara2 nak tgk perlawanan bola antara malaysia dan vietnam la ni....
kat opis aku pun ramai yg balik awal...termasuk la aku...hi..hi...kitaorg ni sanggup x buat ot semata-mata nak balik awal tgk bola..sampaikan jalan kat depan opis aku tadi jammed sbb semua org berpusu-pusu nak balik....
tapi Alhamdulillah...pengorbanan kitaorg balik awal tu berbaloi la jgk sbb Malaysia menang... walaupun tipis, tapi Malaysia mmg best.... dapat harumkan nama negara n lenyapkan kemarau selama 20 tahun nak dapatkan emas utk malaysia.... Malaysia Boleh!

p/s: malasnya nak pg keja esok...aku terpaksa ot sbb aku dah balik awal tadi...hi..hi...

13.12.09

::malas nak keja::

13.12.09,Sunday, December 13, 2009
ha..tu la..saper suruh cuti lama2..kan dah malas nak pg keje esok...hi..hi...

ala... aku bukannya sengaja nak ponteng keja hari khamis tu.. dah aku x sihat nak buat macam mana kan..... jumaat plak selangor cuti... sabtu n ahad dah mmg hari cuti aku... 4 hari tu aku dok kat umah.. tapi bukan duduk sesaja... dok menahan sakit.. aku demam teruk + batuk + selsema..pakej lengkap lagi.. dah la aku x dapat mc..kena la korbankan cuti tahun aku yg dah x seberapa tu....
hari ni aku dah x demam tapi selsema ngan batuk masih ada... rasa cam malas jer nak pg keja esok..takut bila kena air-cond nanti bertambah lagi selsema.... tapi aku rasa mcm syg plak nak korbankan cuti aku..ade ke dr kat sini yg nak bg aku mc?...ha..ha..ha....

p/s:kak tin, sori x dapat pg umah masa hari jumaat..badan panas sgt masa tu.... Selamat Hari Lahir utk Thaqif...Aunty eyza syg sgt2 kat Thaqif...

10.12.09

::i'm not feeling well::

10.12.09,Thursday, December 10, 2009
:(

7.12.09

::berjalan-jalan di Kota Bharu::

7.12.09,Monday, December 07, 2009
hari jumaat tempohari aku ponteng keja sbb ikut hubby gi kelantan.... aku bukannya sengaja nak ponteng..kalau ikutkan perancangan awal...aku malas nak ikut hubby gi sana sbb cuti aku tggl 3 hari jer... tapi hubby pujuk gak aku ajak temankan dia... lupa plak aku nak bgtau.... kitaorg pg kelantan sebab cousin hubby nak nikah dgn org KB....
kul 10 pg aku ngan hubby dah gerak dr umah pg jln. kelang lama utk amik pengantin lelaki...jammed teruk....maklumla hari bekerja.... pas dah ambik cousin kitaorg pg rumah sarawak dekat the mall utk amik pakcik & makcik pengantin... serta barang2 hantaran...dalam kul 1 ptg baru kitaorg gerak dr kl... jauh jgk perjalanannya... dah la kitaorg tersesat masuk kg. org asli... kelakar jer..macam mana la bole sesat..hi..hi.....dekat kul 11 mlm baru kitaorg sampai umah pengantin.. nasib baik la akad nikah buat malam esoknya... kalau malam tu..x tau la mcm mana....

esoknya....
aku,hubby,pakcik & makcik cousin gi shopping kat bandar KB... plan asalnya...kitaorg nak shopping jap jer kat KB pastu nak pg rantau panjang.... tapi x jadi sbb jalan2 kat situ jer sampai kul 6 ptg..dah x sempat nak pg Rantau Panjang.... sbb malam cousin nak nikah.....kitaorg sempat pg KB Mall, kedai2 kat bandar KB n yg paling best... Pasar Siti Khadijah..... aku sempat gak la memborong kain pasang,keropok,telekung, tudung n yang paling best kain sutera...... rabak gak la poket aku ni...dah la lambat lagi nak gaji....

malamnya...kitaorg sembahyang berjemaah ramai2 kat masjid..n pas isyak... baru akad nikah... cousin hubby ni nikah anak pak imam kat kg tu...dah la tu...bapak dia yg nikahkan sendiri...apalagi berpeluh la dia.....banyak kali jgk la baru dapat lafaz sah...hi..hi...
tapi Alhamdulillah.. semuanya dah selesai......

esoknya...lepas jer makan beradap...kitaorg gerak balik kl dalam kul 1.... kul 9 mlm baru sampai kl....singgah kat giant tmn. permata sbb nak beli ayam..ingatkan nak balik masak...tapi rasa cam x larat pulak..last2 kitaorg makan kat NZ jer..... n pastu amik adik aku n terus balik umah...semua keletihan.....

pagi tadi mcm malas jer nak pg keje..tapi disebabkan aku dah ponteng hari jumaat..kena la jgk masuk opis hari ni... ni pun rasa letih lagi....


pengantin tgh berdebar-debar mengadap bapak mertua....


pasangan pengantin..............

p/s:aku dah ngantuk...aku masuk tido dulu...hi..hi...

2.12.09

::selamat tinggal sarawak::

2.12.09,Wednesday, December 02, 2009
hari ahad aku dah nak balik kl...pagi2 lagi aku dah kemas2 barang.... dalam kul 12 tghri aku siap...banyak bekalan yang MIL bagi... kotak ajer ade 2...termasuk beg baju 2... dah 4...SIL aku buatkan kek sarawak utk kitaorg bawak balik sebanyak 4 biji..itu ajer dah brapa kilo....aku kena charge 40 hengget sbb lebih muatan lagi....
dalam kul 1 kitaorg gerak gi airport..sepupu hubby yg hantar....flight aku kul 3.20... pas check in...terus masuk dalam...tggu jap..pastu diaorg bg naik flight awal.... kan hari tu aku citer yg flight aku kul 1 lebih tu cancel kan...diaorg gantikan dgn flight yg lebih besar..airbus A330-300..kalau x silap aku airbus ni utk yg pg luar negara aje..mmg besar..ada 4 pintu kecemasan.... rasa mewah je naik flight ni..hi..hi..




















kul 4.15 ptg baru flight gerak sbb hujan lebat sangat..... aku sempat lagi makan spagetti.. sedapnyer... masa tgh fly dia buat pengumuman yg cuaca x elok n flight goyang2..aku dah mula takut dah..tapi Alhamdulillah...aku selamat sampai kat airport kul 5.45 ptg......
ambik bus gi kl sentral n amik teksi balik umah...... nikmatnya dapat tido atas tilam sendiri..hi..hi....


p/s:tahun depan raya sarawak lagi..harap2 la dapat beraya bertiga plak....

::jalan2 di satok::

,Wednesday, December 02, 2009
kalau ikutkan hari sabtu tu plan asal nak pg pasar sarikin..at last x dapat pg sbb kereta mok masuk bengkel..... kedai kereta sewa pun x buka sbb cuti raya haji.... at last... aku ngan hubby pg pasar satok naik motor...jadi minah rempit la aku hari tu.... jauh gak dr umah hubby ke satok...sakit pinggang aku sbb dah lama x merempit.....
kitaorg pg beli ikan terubuk masin,kuih cincin,kain batik sarawak n barang2 yg membe2 kirim.... sempat la aku makan mee kolok kali ni...sedap jgk...dia hidangkan sup asing..x masukkan sekali dalm mee tu.... menarik... masa kat pasar tu aku nampak org jual ulat mulong..besar n gemuk tul ulat2 tu..geli aku...hubby langsung x nak tgk..dia kata nnt dia x lalu nak makan nasik...hi..hi..
pastu hubby ajak aku balik tapi aku nak jalan2 lagi sambil tgk souvenir... nak dijadikan citer..tetiba kayu yg tongkat bumbung gerai tu jatuh atas kepala aku...Ya Allah..sakitnya..rasa cam nak menangis..dah la besar...nasib baik x kena mata aku.. sampai hari ni kepala aku masih sakit....itu la..lain kali ikut jer ckp suami..... hi..hi...
terus aku x de mood..aku ajak hubby balik...masa nak balik umah tu hubby ajak singgah kat sugar bun...sugar bun ni ala2 KFC tapi dia ada makanan sampingan lain macam claypot.... sedap ayam dia...pedas,rangup n tepung dia x keras cam KFC.... walaupun sakit...makan tetap makan..hi..hi... pas tu baru balik umah..dalam perjalanan nak balik umah tetiba pulak hujan lebat..merempit la kitaorg dalam hujan..sakit muka aku sbb hujan ni jenis yg besar2..... sampai umah lencun kitaorg berdua....
malamya.... family hubby buat BBQ...family hubby mmg ramai..tu yg buat rumah MIL meriah....

sebahagian dari anak buah hubby...


adik hubby tgh panggang ayam.....


makan time!


pas makan MIL tuam kepala aku ngan ais utk pecahkan darah..takut ada darah beku kat kepala aku... pastu baru MIL tuam ngan daun sirih.... lega sikit sakit kepala aku ni....

1.12.09

::hari raya Aidiladha::

1.12.09,Tuesday, December 01, 2009
Pagi2 lagi aku dah bangun mandi n bersiap.... mujur la masjid cuma depan umah MIL..kalau org dah nak start sembahyang baru pg pun x aper..... pas sembahyang..... siap2kan hidangan...oh ya...kat sini lain sikit diaorg sambut raya...
pas sembahyang raya....tiap2 rumah akan hantar satu talam lauk n satu talam air serta pencuci mulut ke masjid.... pastu diaorg akan makan beramai-ramai... tujuan dia utk eratkan hubungan sesama org kampung.... best jgk.... tapi raya haji x meriah sgt kat sini..raya puasa mmg meriah...... raya haji x de amalan berziarah dari rumah ke rumah.....
jadi..aku cuma duduk kat rumah jer hari raya tu.....malamnya...kitaorg pg melawat atuk hubby yg sakit... kesian atuk....dia dah macam nyanyuk.... org lain semua dia x kenal..tapi dia kenal hubby n aku...dia sebut nama aku.....bila dia pegang tangan hubby..terus dia nangis...aku ngan hubby lagi la sedih...sbb kalau dia sihat..dia rajin ajak kitaorg makan sedap2 kat umah dia...beli macam2 utk kitaorg bawak balik kl....... hubby mmg rapat ngan atuk sbb masa kecik hubby pernah tggl sekejap dgn dia..... masa kitaorg kat kl...MIL bgtau yg atuk x bole jalan...tapi bila dia tahu kitaorg balik sana.... dia bole jalan dtg umah MIL...tu yg buat aku ngan hubby sedih sgt... dia nak dtg umah kitaorg kat kl... tapi dr nasihatkan dia jgn jalan jauh sbb masalah kesihatan... kesian atuk....

sambung.....

30.11.09

::dah balik kl::

30.11.09,Monday, November 30, 2009
Alhamdulillah....
aku dah selamat sampai kl semalam....
hari ni aku cuti....
so..bole la aku update blog....

ok la...
aku nak citer pasal raya aku kat umah mertua...
hari khamis tu...dalam pukul 6 pagi.... aku,hubby ngan adik aku dah kuar pg ampang sbb aku nak amik teksi dari situ..dari umah aku ni susah sikit dapat teksi pagi2 ni....
adik aku tggu kat opis dulu sbb bas dia utk balik kg kul 9 pagi...
so..aku ngan hubby amik teksi terus gi kl sentral...then dari situ kitaorg naik skybus utk ke LCCT...

atas skybus...

sampai sana dalam pukul 8.15... kitaorg sarapan dulu kat mc'd sbb flight kul 9.45...masih banyak masa lagi.... pas sarapan baru hubby gi check-in...

beg kitaorg... nampak je kecik..tapi dah terlebih muatan..kena bayar ekstra rm 20....
aku dah x geram lagi ngan air asia sbb layanan FA dia masa flight kl-kuching mmg best... friendly sgt.... aku makan spagetti bebola ayam masa dalam flight....mmg sedap....rasa macam nak makan lagi...hi..hi...
sampai kuching dalam pukul 11.30 pg.... paksu hubby yg ambik kitaorg kat airport.... pastu ikut dia gi bank n settlekan urusan dia... tersangkut plak dalam jammed...sampai umah MIL dalam kul 4 lebih...sampai aku ngan hubby dah letih yang amat....
MIL dah siap pun bakar lemang.... kalau kat sana diaorg x de ketupat ttp kelupis... sedap gak tapi x dimakan dgn rendang..makan dgn seri kaya.... aku lebih suka makan kosong gitu ajer....masa raya puasa hari tu aku buat rendang daging utk dimakan dgn lemang...kali ni x buat rendang sbb buat kari hati lembu utk cicah dgn lemang....
malamnya...lepak2 ngan keluarga mertua sambil borak2...

sambung.........

27.11.09

::live dr umah mak mertua::

27.11.09,Friday, November 27, 2009
Sekarang ni aku ade kat umah mak mertua...
tahun ni raya haji kat sini....
balik nanti aku citer yer pengalaman raya kat sini.....

p/s: aidan...selamat hari jadi yang pertama.... dah besar anak teruna ko yer jie...

24.11.09

::geramnyer aku::

24.11.09,Tuesday, November 24, 2009
aku sekarang ni tgh geram sgt ngan Air asia ni...
ye la... kan aku nak balik sarawak raya haji ni...
dah plan la... nak balik kl awal sbb isnin nak masuk keja....
tup2..flight aku yg kul 1 lebih tu dibatalkan & pastu diganti ngan kul 3 lebih.....
hangin la aku... naper last minit baru bgtau.....
dah la bila aku call Air asia...operator dia asyik sibuk jer x angkat2 fon....
bengang la... bukannyer aper...kalau aku naik flight kul 3 lebih....
dekat kul 6 baru aku leh sampai kl...tu belum masuk lagi kalau flight lambat fly....
dah la bila time2 raya ni tiket mahal....... bagi la perkhidmatan yg baik sikit utk customer....
at least... cepat la pick up fon bila customer call....bukan nyer skali aku call... dah 3 hari...
dalam sehari dah x terkira berapa kali aku call....x de nyer nak diangkat....
dulu ok jer... senang jer kalau aku call utk ubah flight......
nak tak nak...kena la aku naik jgk flight tu....
kalau macam ni mesti lambat sampai umah.....x jadi keje la aku gamaknya...

21.11.09

::salam sabtu::

21.11.09,Saturday, November 21, 2009
morning.................
bestnyer hari ni cuti.... korang buat aper hari ni?
pagi ni aku just duduk kat umah jer.... tunggu hubby balik keje baru nak pg shopping....
tapi lom pasti nak ke mana...
kitaorg nak beli barang2 utk dibawa balik ke sarawak....
sekarang ni JJ ade sale ke x yer?
ok...nanti balik aku update lagi.....

17.11.09

::dah ok::

17.11.09,Tuesday, November 17, 2009
tadi aku ade appoinment ngan dental...
rupanya gigi aku berlubang....
tu yg sakit tempohari.....
tadi dr dah tampal n dah ok..
Alhamdulillah x sakit lagi....
harap2 pas ni jgn la sakit lagi yer.....

15.11.09

::jambatan gantung;;

15.11.09,Sunday, November 15, 2009
tghr tadi aku pg hantar makanan kat hubby sbb dia ade keje sikit kat area sg. lui.... jauh gak dr umah aku... jauh lagi dari Casa D'Haslam....masa o.t.w balik tu... aku ngan adik aku singgah jap kat satu gerai tepi jalan tu... beli laksa ngan ais kajang..mmg sedap la..x rugi aku singgah ...laksa buyung lagi..teringat pulak kat mak aku..ye la...mak aku kan jual laksa buyung gak....tetiba syahdu la pulak...
kat tepi kedai tu ade air terjun.... cantik sgt.... siap ade jambatan gantung lagi..... aku ade amik banyak gambar..tapi bila sampai umah cuma gambar ni jer yg ade... mesti aku silap tekan tadi..hi..hi..bukannyer aper..nak cepat.... hujan pun dah turun rintik2....



cantik kan jambatan kat belakang tu...air terjun dia pun best.....

p/s:abaikan jer gambar aku yg makin bolat tu...hi...hi.....

::berurut::

,Sunday, November 15, 2009
baru2 ni ade la membe lama aku suggest suruh aku pg berurut utk dapatkan baby....
tapi aku x tahu nak pg berurut kat mana? lagi satu aku ni dah la jenis yang tak tahan sakit....
takut aku menjerit-jerit jer nanti..hi..hi..
aku nak minta pendapat kawan2 semua... patut ke tak aku pg berurut... kawan aku kata mana la tau rahim aku jatuh ker...sbb masa sekolah dulu aku mmg lasak..jatuh motor pun dah banyak kali...
masa baru kawin pun aku pernah jatuh sampai berdarah... kalau bole... tolong bgtau mana2 tukang urut.... mana la tau...kut2 betul ke cakap membe aku tu...

14.11.09

::sakit gigi::

14.11.09,Saturday, November 14, 2009
Salam...

Sebenarnya dah 4 hari aku sakit gigi.... tu yang x de mood nak tulis.... tambah pulak dgn beban keja yang berlambak skrg ni....lagi bertambah stress la aku skrg ...
hujung2 tahun ni biasa la.... macam2 hal yang nak di settle..tambahan pulak isnin ni ade penilaian untuk dapat akreditasi kat opis aku... semua org sibuk la update ape yg patut..tu yg buat bebanan kerja makin bertambah...
kalau ikutkan hari ni aku kena pg opis... selesaikan aper yg patut..tapi aku x de mood nak pg...pastu x yah la aku pg kan..hi..hi..suka hati aku jer...lagipun kerja2 aku dah banyak yg aku settlekan semalam....
semalam masa aku balik kerja... ade accident...yang buat aku ngeri tu sbb ade yang meninggal... terbayang2 plak aku semalam... dah la hujan.... moga2 roh org tu ditempatkan dikalangan org2 yg beriman..Amin...
lepas tgk tu aku terus insaf jap..bawak keta slow jer....

nota: aku tgh geram ngan broadband aku ni...slow giler..tu yg buat aku xde mood nak update ni...camne nak bagi laju ek?ngengada plak aku ni.. nak laju ajer...hi..hi...

7.11.09

::hadiah besday::

7.11.09,Saturday, November 07, 2009
walaupun skrg ni aku dah ade broadband sendiri tapi tetap lambat update kan? bukannye ape... x de mood nak update..alasan la tu kan....hi..hi...

masa besday aku hari tu..hubby buat surprise... dia kata x de hadiah... so..aku pun x kisah..janji dia ingat n wish pun dah cukup....
bila dia balik dari keje..aku pun sambut cam biasa kat pintu..n mmg hubby x de bawak aper2 bungkusan... aku fikir mmg betul la dia x belikan aper2....
bila dah masuk dalam umah..tetiba dia bukak pintu depan semula..rupa2nya dia dah sorokkan hadiah tu..terkejut la aku sbb x sangka sempat jgk dia belikan walaupun sibuk.....


cuba teka apa didalam.......
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:


ini la dia..handbeg........

mmg hubby dah janji nak belikan aku handbeg..tapi x sangka pulak dia akan beli dalam waktu terdekat ni... untuk hadiah besday....ye la kena berjimat cermat sbb raya haji ni kitaorg balik sarawak......banyak duit nak pakai.....

thank's abg..pas ni senang la sikit kalau eyza bawak telekung dah x payah bawak dua beg.... bole letak terus dalam handbeg ni.....
peace.............

5.11.09

::27 tahun::

5.11.09,Thursday, November 05, 2009
happy besday to me...happy besday to me.....
happy besday to eyza.................happy besday to me......

Alhamdulillah.. hari ni usia aku dah bertambah lagi setahun....
dah 27 tahun rupanya usia aku... rasa cam baru 17 tahun jer...hi...hi....
perasan.....
aku x de perancangan aper2 pun utk sambut besday tahun ni.....
just sambut ngan hubby & adik aku jer....
cuma aku rasa hari ni nak masak makanan yg special sikit..
tapi lom tahu lagi nak masak aper....
ade cadangan?

4.11.09

::i'm back::

4.11.09,Wednesday, November 04, 2009
dah lama kan aku x hapdet blog ni.. bukannye ape... skrg ni kat opis dah x bole hapdet...busy memanjang... tgh nak kejar bayaran sebelum penutupan akaun.....

sebenarnya banyak yg aku nak citer... tapi sebab dah lama sgt... kita abaikan jer la....
aku citer pasal weekend aku hari tu jer la.....
hari sabtu tu aku bawak adik aku pg karnival pekerjaan kat Galaxy Ampang.... ye la.. dia tgh cari keje.... banyak la jgk co. yg dia bg resume...harap2 ade la yg sangkut.....
pas tu kitaorg sempat pg karaoke kotak kat tgkt atas....dapat la aku release tension.....
kat luar time tu ade buat mobile fair..... just tgk2 jer..
ahad plak aku gi lagi kat sana......sempat la aku beli.........
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

iphone (kredit to google)
dan......
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:



(kredit to google)

pasni aku dah bole la selalu update blog kat umah......

peace....

16.10.09

::kecewa lagi::

16.10.09,Friday, October 16, 2009
mgkn belum rezeki kami....
UPT menunjukkan -ve...
kecewa sgt...
tapi nak buat macam mana..
sabar je la...
n..
teruskan berusaha...
kawan2..
jgn lupa berdoa utk eyza yer...
moga ade rezeki utk kami nanti...
Amin...

Utk Ceera & Ciput..
Tahniah...
Mummy n Daddy to be!

::jemputan kawin::

,Friday, October 16, 2009
2 hari lepas aku ade terima 1 kad jemputan kawin...
rupa2nya dari membe satu hostel aku dulu masa kat kolej....
nama dia ayu...tapi kitaorg panggil dia Ayu Comot....
sebabnya kat hostel kitaorg ade 2 org nama ayu...
bagi membezakan kedua-dua ayu tu..
kitaorg panggil la sorg ayu comel & sorang ayu comot...
hi..hi...
kak ayu comel...di mana kau skrg???

ok..citer balik pasal ayu comot ni....
x sangka aku...
akhirnya jadik jgk dia kawin ngan Syam...
bukannya aper..
ni la kapel yg pelik bagi aku...
dah banyak kali putus...
pernah gak la aku tolong jd org tengah....
mgkn masa tu darah muda...
asyik nak menggelegak jer....

tapi Alhamdulillah...
akhirnya jodoh diaorg sampai jgk...

Untuk Ayu & Syam...

"SELAMAT PENGANTIN BARU"
pasni jgn gaduh2 lagi tau....
InsyaAllah...kalau xde aral aku pg majlis korang....

p/s: kak tin & g... pg x kenduri ayu nanti... jom la konvoi together-gether....

14.10.09

::busy::

14.10.09,Wednesday, October 14, 2009
Alhamdulillah...
aku dah ok...
berkat doa kawan2....
aku ade banyak nak diceritakan tapi xde masa nak hapdet...
busy sgt....
busy ngan keja....skrg ni pun aku dah start buat O.T...
nak dekat hujung2 tahun ni biasala...
orang kewangan mmg sibuk....

sabtu hari tu aku pg jemputan kawin..
membe aku kawin...
kat Wangsa Melawati....
ni la pengantinnya.... Nurul...

tapi ni gambar kat Kelantan...
kat Kl dia pakai gaun...nice sgt....
masa aku pg kenduri jammed teruk...
pukul 3 ptg baru aku sampai umah pengantin....
Balik tu ikut hubby pg tgk projek dia kat Kepong.....
malam baru sampai umah...

tu je la buat masa ni... bila free sikit nanti aku hapdet lagi....

9.10.09

::x de mood::

9.10.09,Friday, October 09, 2009
dah seminggu aku x update....
bukannye aper...
sekarang ni aku x berapa sihat...
x tau la naper...
pastu mood nak hapdet pun x de...
bila aku dah ok nanti baru aku citer aktiviti terbaru yer...
doakan aku cepat sembuh....

2.10.09

::x jadi::

2.10.09,Friday, October 02, 2009
tadi aku dah berkobar-kobar la nak balik umah tghr ni sampaikan sanggup x pg open house.... tapi..... keta hubby yg aku pinjam pagi tadi tu pulak yg buat hal... x bole start... alamak... apehal plak ni... hubby plak ade kat kepong...keta aku masih kat bengkel... nak tak nak.... kunci balik keta n dok kat opis jer la lunch ni.... x dapat la nak balik umah...tggu hubby dtg amik aku ptg nanti jer la....tgh pikir..nak buat OT ke x?

::pancit::

,Friday, October 02, 2009
Semalam masa aku otw balik umah dr opis.... ade la keta satria blkg keta aku... dia hon2 aku..aku ingatkan dia nak ajak race...laju la aku bawak... rupa2nya dia nak bgtau yg tayar keta aku pancit... nasib baik x jadi ape2 kat aku....
patut la aku rasa lain macam jer keta aku..ni mesti pancit masa aku naik bukit ni... ye la...kat bukit ampang tu kan selalu x-cident..kaca keta bersepah...
nasib baik dah nak sampai umah... aku teruskan jgk la bawak keta... pagi ni aku kena bawak keta hubby gi keje... hubby nak tukar tayar keta aku pagi ni..tghr ni baru aku balik umah tukar keta.... x dapat la aku pg open house membe opis aku....

::balik umah nnt leh la aku masak siap2 sbb ptg ni aku nak buat O.T...::

30.9.09

::gambar raya-part 2::

30.9.09,Wednesday, September 30, 2009
ade lagi sambungan gambar2 raya aku ni... jangan muntah ijo dah tgk gambar2 yg banyak ni yer.....















cukup la yer... ni sebahagian jer ni..... apepun raya ni mmg best... dapat pg umah sedara yg aku x sempat lagi pg sejak kawin..kali ni baru hubby dapat betul2 berkenalan ngan family aku.... semoga syawal kali ini memberi seribu keberkatan dan berita gembira utk kami..Amin....

29.9.09

::gambar raya::

29.9.09,Tuesday, September 29, 2009
skrg ni aku tgh busy sikit... korang layan jer la gambar2 family aku time sesi salam raya & bermaaf-maafan....



































bersambung...........