5.8.09

::Citer Balik Kampung::

5.8.09,Wednesday, August 05, 2009
dah lama kan aku x update blog.. busy sesgt... x sempat nak update.... aku mulakan ngan citer balik kg dulu yer....

hari jumaat hari tu patutnya hubby gi langkawi sorang2....
pagi2 lagi hubby dah kuar umah ....
tapi sebelum tu dia pg putrajaya dulu amik barang....
dalam kul 3 petang tu aku ingatkan hubby dah gerak gi langkawi...
rupanya belum..
dia tggu aku balik keja..sbb nak ajak aku sama..
aper lagi... suka la aku...
pas balik keje..balik umah....siap2 aper yg patut...
terus dtg opis balik sbb aku tgglkan keta kat opis..
ye la..hubby kena tggl kat langkawi seminggu lebih..
kena la aku balik dulu hari ahad tu naik bas ngan adik aku....
dalam kul 7 kitaorg gerak... jalan jammed giler..
ye la hari jumaat kan... kat hentian tapah pun ramai..
sampaikan kena berebut tempat duduk untuk makan ..hi..hi..kelakar....
sampai umah mak dalam kul 1 pagi...
sebenarnya aku x bgtau mak aku yang kitaorg nak balik....
dekat 20 minit gak la kitaorg duduk kat luar umah...
mak aku tido..x dgr kitaorg panggil....
padan muka aku..nak surprise konon.....
pastu terus call adik bongsu aku suruh dia bukak pintu...
nasib baik dia angkat...kalau x kena tggu sampai subuh la jawabnyer..hi..hi....
borak2 jap ngan mak aku... tido jap..subuh baru bangun....
dalam kul 10 pagi tu hubby gerak gi langkawi..
tgglla aku kat umah mak...
mula2 rancang nak pg Konsert sinar Fm kat Tapak Ekspo Seberang Jaya..
Last2 x pg pun... sbb hujan....
dok umah je la....pakcik aku dtg bawak baby kecik dia ngan tok aku kat umah....
melayan si kecik jer la aku hari sabtu tu...
esoknya..aku balik kl naik bas Plusliner...
sampai pudu kul 3ptg.. amik Star Lrt pg Cempaka...
pastu amik keta kat opis aku terus gi Carre4 Ampang...
makan dulu baru balik umah.....

entri kali ni xde gambar.... malas nak snap....

No comments:

Post a Comment