14.8.09

::serba salah::

14.8.09,Friday, August 14, 2009
tghr tadi kan aku balik umah...
dah siap mengemas..
mop lantai n letak toto/bantal/selimut kat dalam bilik yg cousin hubby nak tido nanti...
tetiba hubby dapat call dari bos dia...
lama gak berborak...
rupanyer...
bos hubby suruh dia pg langkawi lagi esok....
alamak..camner ni...
dah la cousin hubby tu lelaki....
takkan la aku nak tggl kat umah selama seminggu ngan cousin hubby n kawan dia...
kitaorg semua bukan muhrim...
hubby dah serba salah..x tau nak cakap mcm mana ngan cousin dia..
dia takut family dia cakap dia sengaja jer x nak cousin dia datang..
aku pun serba salah jgk..
kalau setakat sehari mgkn aku bole tolak ansur..
masalahnya..hubby kena tggl kat langkawi seminggu...
cousin dia pun nak tumpang kat umah seminggu...
camner?
buntu kepala aku..
cousin hubby dah la x de sapa2 kat sini...
ikutkan aku nak jer suruh diaorg ikut hubby gi langkawi..
masalahnya..hubby gi sana pun tumpang umah kawan dia...
xkan la nak bawa cousin dia plak.....
pening kepala aku...
serba salah dibuatnyer kitaorg berdua....

korang ade cadangan x, camner nak selesaikan masalah aku ni.... dah buntu kepala otak aku ni....

3 comments:

  1. aku takde cadangan tp aku nak tahu apa yg terjadi selanjutnya..haha!

    ReplyDelete
  2. salam kenal.

    saya mmg tak setuju kalau cousin dan kawan dia duk sekali dengan awak. kalau suami awak tak mampu membatalkan jemputan tidur di rumah, paling tidak pun awak yg kena berhijrah sementara ke rumah kawan bujang.

    harapnye, kalau cousin awak faham dia akan memendekkan lawatan. idea mmg tak best tp kalau nak jaga ukhwah punya pasal terpaksa la berkorban.

    tapi kalau suami awak boleh berterus terang sepatutnya keluarga suami tak patut salah faham.

    ReplyDelete
  3. g..
    jamil bgtau cousin dia..
    nak tak nak kena jgk..
    kalau x macam mana nak buat...
    xkan aku plak nak keluaq dr umah sendiri...

    irtiyah...
    akhirnya...
    hubby terpaksa berterus terang ngan cousin dia...
    ye la..antara cousin ngan isteri..mesti la hubby pilih isteri... eyza ckp ngan dia nak tido umah kawan..tapi hubby x bagi... dia kata cousin dia lelaki... bole tumpang umah kawan..akhirnya..cousin dia x jadi dtg... tapi x tau la mcm mana penerimaan keluarga..harap2 xde la yg kata saya x suka cousin dtg plak....

    ReplyDelete