17.9.09

::checklist raya::

17.9.09,Thursday, September 17, 2009
last minit baru nak buat checklist...bukannya aper..malam ni baru nak gi shopping.... gi shopping kat Jaya Jusco jer... tapi x tau lagi nak pg Maluri @ Keramat... bergantung pada keputusan hubby..sbb dia yg nak bayar kan..hi..hi....

Baju Raya...
- Citer pasal baju raya ni... sedih sikit la...
aku dah hantar 4 pasang kain kat tailor dari bulan 4 lagi.... ingatkan sempat la tailor tu siapkan semuanya.... baru ni aku call la sbb nak pg amik... dia kata 2 jer yg siap... x pe la.. aku ingatkan baju yang sama tema ngan hubby tu yang siap..rupanya baju lain... baju yg ikut tema x siap.... alamak... rasa nak meraung jer... camne nak sedondon ngan hubby ni... nak tak nak... aku kena la pg cari baju yg siap... harap2 malam ni dapat la sepasang.... kalau x.. terpaksa la pakai baju yg kaler ala2 ngan hubby...walaupun x sedondon sgt... sedih aku.....

Duit Raya.....
- awal2 lagi aku dah pg tukar kat bank..so..dah ade la duit kecik utk bg sepupu, anak buah ngan adik2...utk mak ngan ayah jer belum masuk dalam sampul lagi... bab ni kira settle la....

Kuih Raya....
- mula2 aku ngan adik aku cadangnyer nak buat jer kuih tahun ni.... tapi bila member2 jual kuih raya kat opis... aku pun order..bukannya aper... nak tolong kawan2... bila kira2 balik..rupanya aku dah terlebih order..banyak la pulak..terus cancel..x jadik buat kuih raya sbb budget dah abis beli kuih jer.... hi..hi....

Kasut Raya...
- Ni dah settle... adik aku dah sponsor kasut raya utk aku tahun ni... jimat duit aku... Thank's lang....

Warna Tema Raya...
- Tahun ni family aku temanya kaler purple..tapi aku ngan hubby kaler biru muda... sbb kitaorg berkenan ngan kain baju melayu warna biru muda...tu yg terkeluar tema family tu..tapi x per la kan... kira matching la jgk biru purple..hi..hi...

Balik kampung...
- Kalau ikut perancangan... tahun ni balik raya kg aku dulu... pastu baru balik sarawak... tapi kalau balik sarawak skrg,nnt raya haji dah x bole balik sbb cuti aku tggl 3 hari jer... aku ingat nak pujuk hubby supaya balik raya haji jer... sempat kumpul duit sikt..bole?..hi..hi...

Shopping Raya...
- Tahun ni aku malas nak pg Jalan TAR... org mesti ramai punya... aku cuma tggl nak shopping barang2 kasual jer kat JJ malam ni....kalau sempat nak pg UpTown Danau KOta jgk..cari ape yg patut... hi..hi...

-rasanya semua dah ok... yg sampingan2 macam reload TnG n isi minyak penuh2 aku akan buat malam ni... pastu esok dah bole gerak balik kampung...
Utk semua yg nak balik kg....... Berhati-hati di jalanraya..Ingatlah org yg tersayang...
"Selamat Beraya"... Bye..jumpa balik lepas raya yer....

No comments:

Post a Comment