30.11.09

::dah balik kl::

30.11.09,Monday, November 30, 2009
Alhamdulillah....
aku dah selamat sampai kl semalam....
hari ni aku cuti....
so..bole la aku update blog....

ok la...
aku nak citer pasal raya aku kat umah mertua...
hari khamis tu...dalam pukul 6 pagi.... aku,hubby ngan adik aku dah kuar pg ampang sbb aku nak amik teksi dari situ..dari umah aku ni susah sikit dapat teksi pagi2 ni....
adik aku tggu kat opis dulu sbb bas dia utk balik kg kul 9 pagi...
so..aku ngan hubby amik teksi terus gi kl sentral...then dari situ kitaorg naik skybus utk ke LCCT...

atas skybus...

sampai sana dalam pukul 8.15... kitaorg sarapan dulu kat mc'd sbb flight kul 9.45...masih banyak masa lagi.... pas sarapan baru hubby gi check-in...

beg kitaorg... nampak je kecik..tapi dah terlebih muatan..kena bayar ekstra rm 20....
aku dah x geram lagi ngan air asia sbb layanan FA dia masa flight kl-kuching mmg best... friendly sgt.... aku makan spagetti bebola ayam masa dalam flight....mmg sedap....rasa macam nak makan lagi...hi..hi...
sampai kuching dalam pukul 11.30 pg.... paksu hubby yg ambik kitaorg kat airport.... pastu ikut dia gi bank n settlekan urusan dia... tersangkut plak dalam jammed...sampai umah MIL dalam kul 4 lebih...sampai aku ngan hubby dah letih yang amat....
MIL dah siap pun bakar lemang.... kalau kat sana diaorg x de ketupat ttp kelupis... sedap gak tapi x dimakan dgn rendang..makan dgn seri kaya.... aku lebih suka makan kosong gitu ajer....masa raya puasa hari tu aku buat rendang daging utk dimakan dgn lemang...kali ni x buat rendang sbb buat kari hati lembu utk cicah dgn lemang....
malamnya...lepak2 ngan keluarga mertua sambil borak2...

sambung.........

No comments:

Post a Comment