31.8.09

::selamat Hari Merdeka n Ulangtahun ::

31.8.09,Monday, August 31, 2009
Selamat menyambut Hari Kemerdekaan Kepada seluruh Rakyat Malaysia.....
Semoga Malaysia aman selamanya...
"MERDEKA....MERDEKA...MERDEKA...."

utk g...
selamat ulangtahun perkahwinan ke-2..
cepat2 bg aidan adik...hi..hi.....

28.8.09

::hujan oh hujan::

28.8.09,Friday, August 28, 2009
semalam aku ngan adik aku berkobar-kobar la nak singgah bazar ramadan kat Tasik Tambahan... elok2 aku parking jer hujan dah renyai-renyai... aku ingatkan mungkin xkan lebat la.. so..aku ngan adik aku terus la jalan... tetiba separuh jalan terus jer lebat.. dah la aku parking jauh..nak tak nak redah jer la... dengan angin yg kuat.. nasib baik payung kitaorg x terbang... semua kat situ dah menjerit-jerit pegang payung besar gerai masing2... aku ngan adik aku dah basah lencun..walaupun ade payung tapi still basah gak... at last..kitaorg cuma beli air, ikan bakar n murtabak... balik umah buat masak lemak ikan kering ngan nenas n rebus telur masin jer... simple sgt menu berbuka semalam... tapi aku x puas hati betul ngan murtabak yang aku beli tu.. dah la x sedap...masin... n aku rasa macam murtabak yg semalam punya x abis n dia panaskan ajer... geram tul..kalaupun nak dapat untung..jangan la sampai jual benda yg x abis... at last..aku buang jer sbb memang x bole nak makan.....

pagi ni plak hujan lebat tul.. rasa cam malas jer nak pg keje... tapi mengenagkan cuti aku yg dah x banyak tu.. kena la aku keja... kabus kat umah aku tebal tul..sampai kena buka lampu keta..kalau x takut keta belakang x perasan aku ade kat depan... nasib baik la cepat gak aku sampai opis hari ni...

tapi walau apapun hujan merupakan rahmat... kalau x de hujan mungkin jerebu makin teruk... aku bersyukur jugak sbb kalau hujan x payah la aku cuci keta..hi..hi....

27.8.09

::award::

27.8.09,Thursday, August 27, 2009
bestnyer..
dapat award lagi..
kali ni dari ummi nawfal..





ok... dah copy...
rules dia...

1. Accept the award,post it in your blog together with the name of the person who granted you the award...
-dah tulis dag kat atas.. sowi ummi nawfal... dah lama baru nak amik award ni..hi..hi.... tq....

2. Pass it on the other 15 blog that you've newly discovered. remember to contact the bloggers to let them know you have tagged them...
-alamak..ramainyer.. aku malas la nak tag... tapi sesapa yg masuk blog aku wajib amik award ni tau.....

26.8.09

:: macam-macam::

26.8.09,Wednesday, August 26, 2009
hai..lama tul aku x hapdet blog ni..busy sikit la...
korang posa x hari ni?
aku? ha..ha..
aku dah "kantoi'... x dapat posa...
masa kat kg hari tu aku sempat la posa..
nasib baik aku 'kena tembak' hari isnin..
sempat la aku pg terawih masa kat kg hari tu....
bestnyer....

sambil-sambil tu korang layan jer la gambar sekitar kehadiran Menteri Kesihatan kat opis aku...
Layan.............









21.8.09

::Ramadan::

21.8.09,Friday, August 21, 2009

19.8.09

::busy::

19.8.09,Wednesday, August 19, 2009
2,3 hari ni aku mmg busy sikit...
tgh buat persiapan utk satu majlis kat opis aku........
aku masuk koir....
group koir kitaorg kena buat preparation sbb esok menteri kesihatan nak dtg opis aku...
asyik kena buat latihan ajer..penat badan..
hubby pun kat langkawi lagi...
balik keja x pyh la aku terkejar2 nak masak..ok la sikit...

n...

Selamat Ulangtahun Perkahwinan ke 2 Moyang Tinie... Semoga kekal ke akhir hayat... Cepat2 bagi Thaqif adik yer..hi..hi...



p/s: jumaat ni aku balik kg...x sabar nak jumpa hubby n nak mula berposa kat kampung...
g... hang balik kg x mula posa ni?

14.8.09

::serba salah::

14.8.09,Friday, August 14, 2009
tghr tadi kan aku balik umah...
dah siap mengemas..
mop lantai n letak toto/bantal/selimut kat dalam bilik yg cousin hubby nak tido nanti...
tetiba hubby dapat call dari bos dia...
lama gak berborak...
rupanyer...
bos hubby suruh dia pg langkawi lagi esok....
alamak..camner ni...
dah la cousin hubby tu lelaki....
takkan la aku nak tggl kat umah selama seminggu ngan cousin hubby n kawan dia...
kitaorg semua bukan muhrim...
hubby dah serba salah..x tau nak cakap mcm mana ngan cousin dia..
dia takut family dia cakap dia sengaja jer x nak cousin dia datang..
aku pun serba salah jgk..
kalau setakat sehari mgkn aku bole tolak ansur..
masalahnya..hubby kena tggl kat langkawi seminggu...
cousin dia pun nak tumpang kat umah seminggu...
camner?
buntu kepala aku..
cousin hubby dah la x de sapa2 kat sini...
ikutkan aku nak jer suruh diaorg ikut hubby gi langkawi..
masalahnya..hubby gi sana pun tumpang umah kawan dia...
xkan la nak bawa cousin dia plak.....
pening kepala aku...
serba salah dibuatnyer kitaorg berdua....

korang ade cadangan x, camner nak selesaikan masalah aku ni.... dah buntu kepala otak aku ni....

::lunch di rumah::

,Friday, August 14, 2009
lunch hari ni aku kena balik umah..
tadi hubby call bgtau yg cousin hubby nak tumpang kat umah seminggu sbb kolej dia tutup..
sbb H1N1 la ....
hubby cakap kolej diaorg xde yg kena..
cuma langkah berjaga2...
aku mula2 cuak la jgk...
takut beb....siap cakap...
cornfirm ke xde H1N1... hi..hi....
dia dah buat saringan ..semua ok...
tu yg diaorg dilepaskan...
so..tghr ni aku kena balik umah..
kemas aper yg patut...
kemas bilik...
sbb lepas jer sembahyang jumaat diaorg terus gerak nak dtg umah....
so..hubby ajak lunch kat umah jer la...
ok gak..dapat lunch sesama ngan hubby...

p/s: takut bila tgk peningkatan yg meninggal sbb H1N1 dah makin bertambah dgn cepat...Minta Allah jauhkan kita semua dr penyakit tu..Amin.....

13.8.09

::Al-Fatihah:

13.8.09,Thursday, August 13, 2009
Tergamam aku sekejap bila baca yang Ustaz Asri Rabbani meninggal dunia dekat blog kak Rinna....
Ya Allah..Macam x percaya....
bila aku buka suratkhabar online..
citer tu mmg betul...
aku beristigfar sekejap....
Ajal maut ditangan tuhan...
x mustahil tiap org yg kita nampak sihat...
tapi esoknya telah tiada.....

Salam Takziah dari aku utk family Allahyarham Ustaz Asri...
dan..
Al-Fatihah utk Ustaz..
Semoga rohnya dicucuri Rahmat..
Amin...

::gula oh gula::

,Thursday, August 13, 2009
sebenarnya gula kat umah aku dah lama abis..sejak hubby gi langkawi hari tu.. tapi aku buat x kisah jer la.. sbb aku ngan adik aku mmg jarang minum bergula kat umah....
bila hubby balik ni... dia start la nak minum teh panas...
macam mana aku nak buat teh... gula x de....
dah 6 kedai aku cari gula.... kat ampang lagi jgn harap...
semua kedai gula dah abis..kat care'4...speedmart pun sama.... gula dah x de stock....
last2 petang smlm hubby ajak jgk aku gi cari gula..kali ni kitaorg gi cari kat hulu langat plak....
pegi la 1 kedai ni..pun xde gula....
last2 hubby kata...
nak x nak kita bancuh air ngan susu pekat jer la...
ye la... yg ade cuma gula aising...
takkanla nak bancuh air pakai gula aising....
so..kitaorg pun beli la susu pekat 2 tin....
bila sampai kat kaunter...time nak bayar tu...
hubby cuba la tanya kat budak kaunter tu..
ade gula ke x?
rupanya ade..diaorg sorokkan sbb kalau letak kat tempat gula...
org akan amik banyak2...
walaupun diaorg x bg beli banyak..
pelanggan2 tetap degil gak nak beli....
so.. hubby minta la nak beli 2 bungkus.. diaorg kata x bole.... sebungkus jer sekali beli...
bila aku nak beli lagi sebungkus...utk cukupkan 2...pun x bole sbb kuota utk jual gula hari tu dah cukup... alamak..nak beli gula pun ade kuota ker?
apa nak buat ... redha jer la...
tu la penangan gula ni... ade tu sampai berebut-rebut n nyaris2 nak bergaduh sebab gula....

p/s:hai gula...bila la ko nak ade banyak balik ni? :)

11.8.09

::sedih + happy::

11.8.09,Tuesday, August 11, 2009
hari ni aku dapat 1 berita yg sedih n 1 yg happy....
1st aku citer yg sedih dulu la....

citer sedih aku ialah.....

:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
KAD KREDIT AKU HILANG................
sedih giler aku hari ni sbb kad kredit aku hilang................
nasib baik bila aku call bank, dia kata kad aku x de org gunakan lagi...
kalau x maunyer aku meraung sbb nak bayar hutang yg org lain buat.....
tapi aper yg buat aku lagi sedih...
kalau nak kad baru aku kena bayar RM 50....
50 hengget banyak tu bagi aku....
leh beli baju...hi..hi...
tapi nak buat camner... aku yg cuai...
org bank tu suruh aku gi buat report polis...
tu yg aku malas tu....
ikutkan hati aku nak potong jer terus kad kredit tu...
tapi sayang plak..
kalau guna nnt kalau ade rezeki dapat la aku gi buat umrah... mudah2an..Amin....
tapi aku mmg sedih sebab duit aku melayang 50 hengget tanpa beli aper2.... :(
kat mana la kau jatuh wahai kad kreditku sayang?.....

bab happy plak......
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
HUBBY DAH ON THE WAY BALIK KL.....
tadi aku call hubby ...
dia dah ade atas feri langkawi...
mgkn petang nnt dia sampai Kl....
Semoga selamat sampai....
X sabar nak jumpa abg... :)

10.8.09

::Ole-ole dr Sarawak::

10.8.09,Monday, August 10, 2009
sabtu hari tu cousin hubby call bgtau yg my MiL ade kirim barang utk kitaorg...
aku apalagi... x-cited giler la...
cousin hubby tggu aku kat komuter serdang...
kebetulan plak masa tu jammed teruk sampai ke sg.besi...
nak x nak kena la aku harung..
bila sampai sana aku nampak cousin hubby dah sampai...
dia hantar family dia kat situ sbb diaorg nak shopping kat jalan TAR...
alang-alang diaorg dah sampai sini kena la shopping2 kan...
pas amik barang2 tu...
aku terus gerak balik umah...
rupanya my MiL bagi....
-ikan kering (aku x tau ikan aper...hi..hi...)
-ikan terubuk....
-udang kering yg best tu....
-n my favourite.... ikan mulu ker ikan bulu aku pun x pasti..hi..hi..aper punya menantu ni..tahu makan jer...... (ikan ni kalau x silap aku cuma ade kat sana jer.. tu yg aku suka sgt kalau MiL aku bg tu...
tapi kali ni Mil x hantar beras huma tu..kalau x mesti lagi best..suka2 hati aku jer mintak beras ngan Mil..tapi beras sana rasa dia lain tau.. lebih sedap dari biasa..... maybe sbb Mil kirim kat org suruh bawa tu yg Mil x letak beras tu..kalau x..berat tu....
ape-apepun..thank's mak sbb ingat jgk kat anak hantu mak ni..hi..hi....

p/s: sukanyer aku dapat makan ikan kegeraman aku tu..hi..hi.... gambar xde sbb hubby bawak kamera aku gi langkawi....

yahuu...esok hubby balik.... nak masak aper yer?

7.8.09

::tendang-menendang::

7.8.09,Friday, August 07, 2009
sebenarnya citer dah jadi 3,4 hari lepas..tapi hari ni baru aku sempat nak post kat sini....
selasa hari tu masa aku balik jer dr opis...naik jer umah....aku pun pasang la kipas angin kat ruang tamu tu cam biasa..tgk2 tak gerak..hai..naper plak ni..nak kata rosak takkan la kut...kalau x de elektrik mustahil gak sbb aku dgr radio dr umah org sebelah....
aku pun buat2 berani..gi la check fius elektrik tu..rupanya suis tu dah tendang ke bawah... tolak naik atas..ada la elektrik jap..pastu dia tendang lagi... tolak la lagi... pastu ok la..aku ingatkan ok terus la kan....
dalam kul 2 pagi tu aku terjaga sbb rasa panas..rupanya umah aku dah gelap gelita...bila aku tolak lagi suis tu dia tendang balik ke bawah..sudahnya aku ngan adik aku tido dalam gelap...
esoknya call hubby bgtau citer tu....
hubby minta kawan dia dtg check malamnya... bila check2 tu..rupanya suis tv tu yg problem..dah tukar semua dia pun balik la...ok la sekejap.... esoknya bila aku mesin baju dia tendang lagi...alamak..apahal lak ni... bila tolak naik atas pun dah x bole... nak tak nak kena la paggil budak tu dtg lagi...pakai lilin la kitaorg sementara nak tunggu budak tu dtg...bila dia dtg n check..katanya suis mesin basuh tu yg rosak..so..mesin basuh tu x bole diguna..kena la aku basuh baju pakai cara tradisional balik..hi..hi...
Alhamdulillah.. semalam fius elektrik tu dah x tendang2 lagi...mudah2an la sampai bila2..risau gak aku..bila tggl sorang2 pastu bergelap lak satu rumah..ha...takmo-takmo......

p/s:abg..cepat la balik......

::sepi... sedih & rindu::

,Friday, August 07, 2009
dah seminggu hubby kat langkawi..bila berseorangan ni aku cepat jer tersentuh... kkdg kalu hubby lambat call jer mula la rasa nak nangis... bila adik aku nak pg melaka pun aku rasa sedih..rasa keseorangan... aku pun tak tahu kenapa aku jadi macam ni.... nak kata pembawakan..aku rasa x... tapi kalau betul...Alhamdulillah sgt.. Amin.. semoga hubby cepat pulang dengan selamat...

p/s: hubby call tadi bgtau yg dia balik hari selasa ni.. bestnyer.. x sabar nak tggu hari selasa.....

6.8.09

::lawak..lawak....::

6.8.09,Thursday, August 06, 2009


korang rasa-rasa kan kalau korang la cikgu tu aper yang korang nak buat kalau dapat student yg macam ni? hi..hi....

5.8.09

::Citer Balik Kampung::

5.8.09,Wednesday, August 05, 2009
dah lama kan aku x update blog.. busy sesgt... x sempat nak update.... aku mulakan ngan citer balik kg dulu yer....

hari jumaat hari tu patutnya hubby gi langkawi sorang2....
pagi2 lagi hubby dah kuar umah ....
tapi sebelum tu dia pg putrajaya dulu amik barang....
dalam kul 3 petang tu aku ingatkan hubby dah gerak gi langkawi...
rupanya belum..
dia tggu aku balik keja..sbb nak ajak aku sama..
aper lagi... suka la aku...
pas balik keje..balik umah....siap2 aper yg patut...
terus dtg opis balik sbb aku tgglkan keta kat opis..
ye la..hubby kena tggl kat langkawi seminggu lebih..
kena la aku balik dulu hari ahad tu naik bas ngan adik aku....
dalam kul 7 kitaorg gerak... jalan jammed giler..
ye la hari jumaat kan... kat hentian tapah pun ramai..
sampaikan kena berebut tempat duduk untuk makan ..hi..hi..kelakar....
sampai umah mak dalam kul 1 pagi...
sebenarnya aku x bgtau mak aku yang kitaorg nak balik....
dekat 20 minit gak la kitaorg duduk kat luar umah...
mak aku tido..x dgr kitaorg panggil....
padan muka aku..nak surprise konon.....
pastu terus call adik bongsu aku suruh dia bukak pintu...
nasib baik dia angkat...kalau x kena tggu sampai subuh la jawabnyer..hi..hi....
borak2 jap ngan mak aku... tido jap..subuh baru bangun....
dalam kul 10 pagi tu hubby gerak gi langkawi..
tgglla aku kat umah mak...
mula2 rancang nak pg Konsert sinar Fm kat Tapak Ekspo Seberang Jaya..
Last2 x pg pun... sbb hujan....
dok umah je la....pakcik aku dtg bawak baby kecik dia ngan tok aku kat umah....
melayan si kecik jer la aku hari sabtu tu...
esoknya..aku balik kl naik bas Plusliner...
sampai pudu kul 3ptg.. amik Star Lrt pg Cempaka...
pastu amik keta kat opis aku terus gi Carre4 Ampang...
makan dulu baru balik umah.....

entri kali ni xde gambar.... malas nak snap....

3.8.09

::bosan::

3.8.09,Monday, August 03, 2009
bosannyer...
hubby ader kat langkawi..
hubby kena tggl kat sana seminggu....
sedihnyer.....