30.11.09

::dah balik kl::

30.11.09,Monday, November 30, 2009
Alhamdulillah....
aku dah selamat sampai kl semalam....
hari ni aku cuti....
so..bole la aku update blog....

ok la...
aku nak citer pasal raya aku kat umah mertua...
hari khamis tu...dalam pukul 6 pagi.... aku,hubby ngan adik aku dah kuar pg ampang sbb aku nak amik teksi dari situ..dari umah aku ni susah sikit dapat teksi pagi2 ni....
adik aku tggu kat opis dulu sbb bas dia utk balik kg kul 9 pagi...
so..aku ngan hubby amik teksi terus gi kl sentral...then dari situ kitaorg naik skybus utk ke LCCT...

atas skybus...

sampai sana dalam pukul 8.15... kitaorg sarapan dulu kat mc'd sbb flight kul 9.45...masih banyak masa lagi.... pas sarapan baru hubby gi check-in...

beg kitaorg... nampak je kecik..tapi dah terlebih muatan..kena bayar ekstra rm 20....
aku dah x geram lagi ngan air asia sbb layanan FA dia masa flight kl-kuching mmg best... friendly sgt.... aku makan spagetti bebola ayam masa dalam flight....mmg sedap....rasa macam nak makan lagi...hi..hi...
sampai kuching dalam pukul 11.30 pg.... paksu hubby yg ambik kitaorg kat airport.... pastu ikut dia gi bank n settlekan urusan dia... tersangkut plak dalam jammed...sampai umah MIL dalam kul 4 lebih...sampai aku ngan hubby dah letih yang amat....
MIL dah siap pun bakar lemang.... kalau kat sana diaorg x de ketupat ttp kelupis... sedap gak tapi x dimakan dgn rendang..makan dgn seri kaya.... aku lebih suka makan kosong gitu ajer....masa raya puasa hari tu aku buat rendang daging utk dimakan dgn lemang...kali ni x buat rendang sbb buat kari hati lembu utk cicah dgn lemang....
malamnya...lepak2 ngan keluarga mertua sambil borak2...

sambung.........

27.11.09

::live dr umah mak mertua::

27.11.09,Friday, November 27, 2009
Sekarang ni aku ade kat umah mak mertua...
tahun ni raya haji kat sini....
balik nanti aku citer yer pengalaman raya kat sini.....

p/s: aidan...selamat hari jadi yang pertama.... dah besar anak teruna ko yer jie...

24.11.09

::geramnyer aku::

24.11.09,Tuesday, November 24, 2009
aku sekarang ni tgh geram sgt ngan Air asia ni...
ye la... kan aku nak balik sarawak raya haji ni...
dah plan la... nak balik kl awal sbb isnin nak masuk keja....
tup2..flight aku yg kul 1 lebih tu dibatalkan & pastu diganti ngan kul 3 lebih.....
hangin la aku... naper last minit baru bgtau.....
dah la bila aku call Air asia...operator dia asyik sibuk jer x angkat2 fon....
bengang la... bukannyer aper...kalau aku naik flight kul 3 lebih....
dekat kul 6 baru aku leh sampai kl...tu belum masuk lagi kalau flight lambat fly....
dah la bila time2 raya ni tiket mahal....... bagi la perkhidmatan yg baik sikit utk customer....
at least... cepat la pick up fon bila customer call....bukan nyer skali aku call... dah 3 hari...
dalam sehari dah x terkira berapa kali aku call....x de nyer nak diangkat....
dulu ok jer... senang jer kalau aku call utk ubah flight......
nak tak nak...kena la aku naik jgk flight tu....
kalau macam ni mesti lambat sampai umah.....x jadi keje la aku gamaknya...

21.11.09

::salam sabtu::

21.11.09,Saturday, November 21, 2009
morning.................
bestnyer hari ni cuti.... korang buat aper hari ni?
pagi ni aku just duduk kat umah jer.... tunggu hubby balik keje baru nak pg shopping....
tapi lom pasti nak ke mana...
kitaorg nak beli barang2 utk dibawa balik ke sarawak....
sekarang ni JJ ade sale ke x yer?
ok...nanti balik aku update lagi.....

17.11.09

::dah ok::

17.11.09,Tuesday, November 17, 2009
tadi aku ade appoinment ngan dental...
rupanya gigi aku berlubang....
tu yg sakit tempohari.....
tadi dr dah tampal n dah ok..
Alhamdulillah x sakit lagi....
harap2 pas ni jgn la sakit lagi yer.....

15.11.09

::jambatan gantung;;

15.11.09,Sunday, November 15, 2009
tghr tadi aku pg hantar makanan kat hubby sbb dia ade keje sikit kat area sg. lui.... jauh gak dr umah aku... jauh lagi dari Casa D'Haslam....masa o.t.w balik tu... aku ngan adik aku singgah jap kat satu gerai tepi jalan tu... beli laksa ngan ais kajang..mmg sedap la..x rugi aku singgah ...laksa buyung lagi..teringat pulak kat mak aku..ye la...mak aku kan jual laksa buyung gak....tetiba syahdu la pulak...
kat tepi kedai tu ade air terjun.... cantik sgt.... siap ade jambatan gantung lagi..... aku ade amik banyak gambar..tapi bila sampai umah cuma gambar ni jer yg ade... mesti aku silap tekan tadi..hi..hi..bukannyer aper..nak cepat.... hujan pun dah turun rintik2....



cantik kan jambatan kat belakang tu...air terjun dia pun best.....

p/s:abaikan jer gambar aku yg makin bolat tu...hi...hi.....

::berurut::

,Sunday, November 15, 2009
baru2 ni ade la membe lama aku suggest suruh aku pg berurut utk dapatkan baby....
tapi aku x tahu nak pg berurut kat mana? lagi satu aku ni dah la jenis yang tak tahan sakit....
takut aku menjerit-jerit jer nanti..hi..hi..
aku nak minta pendapat kawan2 semua... patut ke tak aku pg berurut... kawan aku kata mana la tau rahim aku jatuh ker...sbb masa sekolah dulu aku mmg lasak..jatuh motor pun dah banyak kali...
masa baru kawin pun aku pernah jatuh sampai berdarah... kalau bole... tolong bgtau mana2 tukang urut.... mana la tau...kut2 betul ke cakap membe aku tu...

14.11.09

::sakit gigi::

14.11.09,Saturday, November 14, 2009
Salam...

Sebenarnya dah 4 hari aku sakit gigi.... tu yang x de mood nak tulis.... tambah pulak dgn beban keja yang berlambak skrg ni....lagi bertambah stress la aku skrg ...
hujung2 tahun ni biasa la.... macam2 hal yang nak di settle..tambahan pulak isnin ni ade penilaian untuk dapat akreditasi kat opis aku... semua org sibuk la update ape yg patut..tu yg buat bebanan kerja makin bertambah...
kalau ikutkan hari ni aku kena pg opis... selesaikan aper yg patut..tapi aku x de mood nak pg...pastu x yah la aku pg kan..hi..hi..suka hati aku jer...lagipun kerja2 aku dah banyak yg aku settlekan semalam....
semalam masa aku balik kerja... ade accident...yang buat aku ngeri tu sbb ade yang meninggal... terbayang2 plak aku semalam... dah la hujan.... moga2 roh org tu ditempatkan dikalangan org2 yg beriman..Amin...
lepas tgk tu aku terus insaf jap..bawak keta slow jer....

nota: aku tgh geram ngan broadband aku ni...slow giler..tu yg buat aku xde mood nak update ni...camne nak bagi laju ek?ngengada plak aku ni.. nak laju ajer...hi..hi...

7.11.09

::hadiah besday::

7.11.09,Saturday, November 07, 2009
walaupun skrg ni aku dah ade broadband sendiri tapi tetap lambat update kan? bukannye ape... x de mood nak update..alasan la tu kan....hi..hi...

masa besday aku hari tu..hubby buat surprise... dia kata x de hadiah... so..aku pun x kisah..janji dia ingat n wish pun dah cukup....
bila dia balik dari keje..aku pun sambut cam biasa kat pintu..n mmg hubby x de bawak aper2 bungkusan... aku fikir mmg betul la dia x belikan aper2....
bila dah masuk dalam umah..tetiba dia bukak pintu depan semula..rupa2nya dia dah sorokkan hadiah tu..terkejut la aku sbb x sangka sempat jgk dia belikan walaupun sibuk.....


cuba teka apa didalam.......
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:


ini la dia..handbeg........

mmg hubby dah janji nak belikan aku handbeg..tapi x sangka pulak dia akan beli dalam waktu terdekat ni... untuk hadiah besday....ye la kena berjimat cermat sbb raya haji ni kitaorg balik sarawak......banyak duit nak pakai.....

thank's abg..pas ni senang la sikit kalau eyza bawak telekung dah x payah bawak dua beg.... bole letak terus dalam handbeg ni.....
peace.............

5.11.09

::27 tahun::

5.11.09,Thursday, November 05, 2009
happy besday to me...happy besday to me.....
happy besday to eyza.................happy besday to me......

Alhamdulillah.. hari ni usia aku dah bertambah lagi setahun....
dah 27 tahun rupanya usia aku... rasa cam baru 17 tahun jer...hi...hi....
perasan.....
aku x de perancangan aper2 pun utk sambut besday tahun ni.....
just sambut ngan hubby & adik aku jer....
cuma aku rasa hari ni nak masak makanan yg special sikit..
tapi lom tahu lagi nak masak aper....
ade cadangan?

4.11.09

::i'm back::

4.11.09,Wednesday, November 04, 2009
dah lama kan aku x hapdet blog ni.. bukannye ape... skrg ni kat opis dah x bole hapdet...busy memanjang... tgh nak kejar bayaran sebelum penutupan akaun.....

sebenarnya banyak yg aku nak citer... tapi sebab dah lama sgt... kita abaikan jer la....
aku citer pasal weekend aku hari tu jer la.....
hari sabtu tu aku bawak adik aku pg karnival pekerjaan kat Galaxy Ampang.... ye la.. dia tgh cari keje.... banyak la jgk co. yg dia bg resume...harap2 ade la yg sangkut.....
pas tu kitaorg sempat pg karaoke kotak kat tgkt atas....dapat la aku release tension.....
kat luar time tu ade buat mobile fair..... just tgk2 jer..
ahad plak aku gi lagi kat sana......sempat la aku beli.........
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

iphone (kredit to google)
dan......
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:



(kredit to google)

pasni aku dah bole la selalu update blog kat umah......

peace....