26.12.09

::TiTaNiC::

26.12.09,Saturday, December 26, 2009
sekarang ni aku tgh layan citer Titanic kat tv 2....
dah lama x tgk citer ni.....
walau dah banyak kali tgk tetap bole buat aku feeling....
layan syahdu la pulak aku malam2 ni..hi..hi...

::sehati berdansa yg x best::

,Saturday, December 26, 2009
geramnya aku bila tgk final sehati berdansa tadi... patutnya sazzy n nazril yg menang...mcm mana la sein ngan nana plak bole menang...nana tu x pandai menari.....
aku tetap rasa sazzy lagi layak dapat gelaran juara tu..kalau juri profesional yg buat keputusan... dah sah2 sazzy n nazril menang....
tapi nak buat mcm mana... sms lebih memihak pd sein ngan nana.... kena la terima.....
tapi..aku mmg frust sgt....ter'emo' la pulak aku malam ni..hi..hi...

::weekend yg busy::

,Saturday, December 26, 2009
skrg ni unit aku mmg busy n stress sgt.... keja bertimbun... semua nak kejar dgn segera.... hari jumaat pun aku x cuti sbb kena kerja.....balik keja tu aku lepak kat care'4 ampang..jalan2 utk hilangkan stress....

hari ni pun aku terpaksa keja... tapi setengah hari jer sbb aku nak pg kenduri plak kat KDE..... membe aku kawin....Hubby x dapat pg sbb kerja....so,aku pg jer ngan adik aku...nasib baik la aku dah pernah pg KDE tu..x der la aku sesat gi sana....meriah tul kendurinya..kebetulan plak hari ni besday pengantin pompuan... happening sgt bila semua tetamu nyanyi lagu happy besday utk pengantin....

layankan jer la gambar2 ni yer.....







ada 2 kek..satu kek kawin n satu lagi kek besday....




mcm anak aku x?hi..hi...







masa otw nak balik tu hujan lebat sgt...nasib baik x jammed kat ampang..kalau x,ntah pukul brapa baru aku sampai umah....

esok ade kenduri lagi..kat dewan taman tasik ampang hilir..tapi x tau lagi nak pg ke tak..minggu ni letih sgt sbb asyik kerja jer...esok aku akan rehat habis-habisan...hi..hi...

20.12.09

::citer weekend aku::

20.12.09,Sunday, December 20, 2009
hari jumaat tu sepatutnya aku pg wedding membe opis aku kat dewan millenium taman ibukota... dia buat wedding malam....berkobar-kobar la aku nak pg...1st time nak pg weding malam kat kl ni..... bila aku tanya hubby nak pg ke tak..dia kata ok jer... tapi bila hubby dah makan kenyang dia macam malas jer nak pg...mula la aku nak merajuk.... tapi bila fikir2 balik.. salah aku jgk... saper suruh aku masak makanan kegemaran hubby...hi..hi...aku masak sayur kacang peas, sambal belacan n masak lemak ikan masin dgn nenas..... hubby mmg pantang tgk lauk masak lemak ikan masin ngan nenas ni... pantang jumpa...mula la dia lupa diet dia tu....

hari sabtu tu aku masih lagi sambung rajuk.... hubby pujuk ajak aku ikut dia pg putrajaya.... mula2 cam malas jer nak pg.... tapi bila fikir2 balik...best gak kalau gi jalan2 tapi ngan syarat hubby kena bawak mana ajer aku nak pg..bole?hi..hi..
aku ikut hubby pg tgk site kat putrajaya...jap jer...pastu kitaorg gi makan nasi beriani gam kat putrajaya.... mmg sedappp...aku recommed korg pg makan kat sana....nasi beriani gam johor...simpang sebelum ke hospital serdang...aku ade amik gambar tapi x dapat plak nak masukkan dlm laptop ni..ade masalah teknikal sikit.... aku ngan hubby makan nasi beriani ayam..ingat nak cuba beriani rusa..tapi belum masak lagi....

pas dah kenyang...kitaorg gerak pg JJ Wangsa Maju....saje jalan2.. sambil tu aku nak tebus point sekali... dah penat round2 dalam JJ tu hubby ajak makan steamboat kat Johnny's.... org punya la ramai kat Johnny's ari tu.... pas dah kenyang kitaorg pun gerak balik umah... hujan lebat giler time tu..jammed sekejap kat MRR2.... singgah Avon jap beli barang2 yg membe opis pesan...pastu singgah farmasi beli ubat batuk..batuk aku masih x baik2 lagi.....sampai rumah kitaorg sempat singgah beli durian... nikmatnya dapat makan durian... baru je baik demam dah sibuk nak makan durian.... hi..hi....

hari ahad plak sepatutnya ada kenduri lagi..kali ni kat kajang..mula2 ingat nak pg..tapi bila tgk cuaca macam x mengizinkan jer...aku macam malas plak nak pg..last2 hari ni kitaorg lepak kat umah jer..bersantai-santai....sambil tgk tv n main game.....

tu jer la citer weekend aku... korang plak buat aper cuti 3 hari ni....

::macam sama jer::

,Sunday, December 20, 2009
aku baru pas tgk citer Dunia Belum Kiamat kat Astro Prima......
aku rasa cam pernah tgk jer jalan citer yg macam ni...bila aku ingat2 balik...o...baru aku teringat yg citer ni sama ngan satu citer hindustan..tapi citer hindustan tu lagi best la...kalau x silap aku pelakon dia sunil shetty,akshay kumar ngan saper ntah lagi sorg...lupa la pulak....tajuk citer tu pun aku x ingat..tapi mmg sama sgt jalan cerita dia.....
agak2nyer... hindustan tiru citer kita ke kita yg tiru citer hindustan? hi..hi...mesti ramai yg tahu jawapannya kan?

17.12.09

::bola punya pasal::

17.12.09,Thursday, December 17, 2009
petang tadi mesti ramai yg balik awal kan? ni semua gara2 nak tgk perlawanan bola antara malaysia dan vietnam la ni....
kat opis aku pun ramai yg balik awal...termasuk la aku...hi..hi...kitaorg ni sanggup x buat ot semata-mata nak balik awal tgk bola..sampaikan jalan kat depan opis aku tadi jammed sbb semua org berpusu-pusu nak balik....
tapi Alhamdulillah...pengorbanan kitaorg balik awal tu berbaloi la jgk sbb Malaysia menang... walaupun tipis, tapi Malaysia mmg best.... dapat harumkan nama negara n lenyapkan kemarau selama 20 tahun nak dapatkan emas utk malaysia.... Malaysia Boleh!

p/s: malasnya nak pg keja esok...aku terpaksa ot sbb aku dah balik awal tadi...hi..hi...

13.12.09

::malas nak keja::

13.12.09,Sunday, December 13, 2009
ha..tu la..saper suruh cuti lama2..kan dah malas nak pg keje esok...hi..hi...

ala... aku bukannya sengaja nak ponteng keja hari khamis tu.. dah aku x sihat nak buat macam mana kan..... jumaat plak selangor cuti... sabtu n ahad dah mmg hari cuti aku... 4 hari tu aku dok kat umah.. tapi bukan duduk sesaja... dok menahan sakit.. aku demam teruk + batuk + selsema..pakej lengkap lagi.. dah la aku x dapat mc..kena la korbankan cuti tahun aku yg dah x seberapa tu....
hari ni aku dah x demam tapi selsema ngan batuk masih ada... rasa cam malas jer nak pg keja esok..takut bila kena air-cond nanti bertambah lagi selsema.... tapi aku rasa mcm syg plak nak korbankan cuti aku..ade ke dr kat sini yg nak bg aku mc?...ha..ha..ha....

p/s:kak tin, sori x dapat pg umah masa hari jumaat..badan panas sgt masa tu.... Selamat Hari Lahir utk Thaqif...Aunty eyza syg sgt2 kat Thaqif...

10.12.09

::i'm not feeling well::

10.12.09,Thursday, December 10, 2009
:(

7.12.09

::berjalan-jalan di Kota Bharu::

7.12.09,Monday, December 07, 2009
hari jumaat tempohari aku ponteng keja sbb ikut hubby gi kelantan.... aku bukannya sengaja nak ponteng..kalau ikutkan perancangan awal...aku malas nak ikut hubby gi sana sbb cuti aku tggl 3 hari jer... tapi hubby pujuk gak aku ajak temankan dia... lupa plak aku nak bgtau.... kitaorg pg kelantan sebab cousin hubby nak nikah dgn org KB....
kul 10 pg aku ngan hubby dah gerak dr umah pg jln. kelang lama utk amik pengantin lelaki...jammed teruk....maklumla hari bekerja.... pas dah ambik cousin kitaorg pg rumah sarawak dekat the mall utk amik pakcik & makcik pengantin... serta barang2 hantaran...dalam kul 1 ptg baru kitaorg gerak dr kl... jauh jgk perjalanannya... dah la kitaorg tersesat masuk kg. org asli... kelakar jer..macam mana la bole sesat..hi..hi.....dekat kul 11 mlm baru kitaorg sampai umah pengantin.. nasib baik la akad nikah buat malam esoknya... kalau malam tu..x tau la mcm mana....

esoknya....
aku,hubby,pakcik & makcik cousin gi shopping kat bandar KB... plan asalnya...kitaorg nak shopping jap jer kat KB pastu nak pg rantau panjang.... tapi x jadi sbb jalan2 kat situ jer sampai kul 6 ptg..dah x sempat nak pg Rantau Panjang.... sbb malam cousin nak nikah.....kitaorg sempat pg KB Mall, kedai2 kat bandar KB n yg paling best... Pasar Siti Khadijah..... aku sempat gak la memborong kain pasang,keropok,telekung, tudung n yang paling best kain sutera...... rabak gak la poket aku ni...dah la lambat lagi nak gaji....

malamnya...kitaorg sembahyang berjemaah ramai2 kat masjid..n pas isyak... baru akad nikah... cousin hubby ni nikah anak pak imam kat kg tu...dah la tu...bapak dia yg nikahkan sendiri...apalagi berpeluh la dia.....banyak kali jgk la baru dapat lafaz sah...hi..hi...
tapi Alhamdulillah.. semuanya dah selesai......

esoknya...lepas jer makan beradap...kitaorg gerak balik kl dalam kul 1.... kul 9 mlm baru sampai kl....singgah kat giant tmn. permata sbb nak beli ayam..ingatkan nak balik masak...tapi rasa cam x larat pulak..last2 kitaorg makan kat NZ jer..... n pastu amik adik aku n terus balik umah...semua keletihan.....

pagi tadi mcm malas jer nak pg keje..tapi disebabkan aku dah ponteng hari jumaat..kena la jgk masuk opis hari ni... ni pun rasa letih lagi....


pengantin tgh berdebar-debar mengadap bapak mertua....


pasangan pengantin..............

p/s:aku dah ngantuk...aku masuk tido dulu...hi..hi...

2.12.09

::selamat tinggal sarawak::

2.12.09,Wednesday, December 02, 2009
hari ahad aku dah nak balik kl...pagi2 lagi aku dah kemas2 barang.... dalam kul 12 tghri aku siap...banyak bekalan yang MIL bagi... kotak ajer ade 2...termasuk beg baju 2... dah 4...SIL aku buatkan kek sarawak utk kitaorg bawak balik sebanyak 4 biji..itu ajer dah brapa kilo....aku kena charge 40 hengget sbb lebih muatan lagi....
dalam kul 1 kitaorg gerak gi airport..sepupu hubby yg hantar....flight aku kul 3.20... pas check in...terus masuk dalam...tggu jap..pastu diaorg bg naik flight awal.... kan hari tu aku citer yg flight aku kul 1 lebih tu cancel kan...diaorg gantikan dgn flight yg lebih besar..airbus A330-300..kalau x silap aku airbus ni utk yg pg luar negara aje..mmg besar..ada 4 pintu kecemasan.... rasa mewah je naik flight ni..hi..hi..




















kul 4.15 ptg baru flight gerak sbb hujan lebat sangat..... aku sempat lagi makan spagetti.. sedapnyer... masa tgh fly dia buat pengumuman yg cuaca x elok n flight goyang2..aku dah mula takut dah..tapi Alhamdulillah...aku selamat sampai kat airport kul 5.45 ptg......
ambik bus gi kl sentral n amik teksi balik umah...... nikmatnya dapat tido atas tilam sendiri..hi..hi....


p/s:tahun depan raya sarawak lagi..harap2 la dapat beraya bertiga plak....

::jalan2 di satok::

,Wednesday, December 02, 2009
kalau ikutkan hari sabtu tu plan asal nak pg pasar sarikin..at last x dapat pg sbb kereta mok masuk bengkel..... kedai kereta sewa pun x buka sbb cuti raya haji.... at last... aku ngan hubby pg pasar satok naik motor...jadi minah rempit la aku hari tu.... jauh gak dr umah hubby ke satok...sakit pinggang aku sbb dah lama x merempit.....
kitaorg pg beli ikan terubuk masin,kuih cincin,kain batik sarawak n barang2 yg membe2 kirim.... sempat la aku makan mee kolok kali ni...sedap jgk...dia hidangkan sup asing..x masukkan sekali dalm mee tu.... menarik... masa kat pasar tu aku nampak org jual ulat mulong..besar n gemuk tul ulat2 tu..geli aku...hubby langsung x nak tgk..dia kata nnt dia x lalu nak makan nasik...hi..hi..
pastu hubby ajak aku balik tapi aku nak jalan2 lagi sambil tgk souvenir... nak dijadikan citer..tetiba kayu yg tongkat bumbung gerai tu jatuh atas kepala aku...Ya Allah..sakitnya..rasa cam nak menangis..dah la besar...nasib baik x kena mata aku.. sampai hari ni kepala aku masih sakit....itu la..lain kali ikut jer ckp suami..... hi..hi...
terus aku x de mood..aku ajak hubby balik...masa nak balik umah tu hubby ajak singgah kat sugar bun...sugar bun ni ala2 KFC tapi dia ada makanan sampingan lain macam claypot.... sedap ayam dia...pedas,rangup n tepung dia x keras cam KFC.... walaupun sakit...makan tetap makan..hi..hi... pas tu baru balik umah..dalam perjalanan nak balik umah tetiba pulak hujan lebat..merempit la kitaorg dalam hujan..sakit muka aku sbb hujan ni jenis yg besar2..... sampai umah lencun kitaorg berdua....
malamya.... family hubby buat BBQ...family hubby mmg ramai..tu yg buat rumah MIL meriah....

sebahagian dari anak buah hubby...


adik hubby tgh panggang ayam.....


makan time!


pas makan MIL tuam kepala aku ngan ais utk pecahkan darah..takut ada darah beku kat kepala aku... pastu baru MIL tuam ngan daun sirih.... lega sikit sakit kepala aku ni....

1.12.09

::hari raya Aidiladha::

1.12.09,Tuesday, December 01, 2009
Pagi2 lagi aku dah bangun mandi n bersiap.... mujur la masjid cuma depan umah MIL..kalau org dah nak start sembahyang baru pg pun x aper..... pas sembahyang..... siap2kan hidangan...oh ya...kat sini lain sikit diaorg sambut raya...
pas sembahyang raya....tiap2 rumah akan hantar satu talam lauk n satu talam air serta pencuci mulut ke masjid.... pastu diaorg akan makan beramai-ramai... tujuan dia utk eratkan hubungan sesama org kampung.... best jgk.... tapi raya haji x meriah sgt kat sini..raya puasa mmg meriah...... raya haji x de amalan berziarah dari rumah ke rumah.....
jadi..aku cuma duduk kat rumah jer hari raya tu.....malamnya...kitaorg pg melawat atuk hubby yg sakit... kesian atuk....dia dah macam nyanyuk.... org lain semua dia x kenal..tapi dia kenal hubby n aku...dia sebut nama aku.....bila dia pegang tangan hubby..terus dia nangis...aku ngan hubby lagi la sedih...sbb kalau dia sihat..dia rajin ajak kitaorg makan sedap2 kat umah dia...beli macam2 utk kitaorg bawak balik kl....... hubby mmg rapat ngan atuk sbb masa kecik hubby pernah tggl sekejap dgn dia..... masa kitaorg kat kl...MIL bgtau yg atuk x bole jalan...tapi bila dia tahu kitaorg balik sana.... dia bole jalan dtg umah MIL...tu yg buat aku ngan hubby sedih sgt... dia nak dtg umah kitaorg kat kl... tapi dr nasihatkan dia jgn jalan jauh sbb masalah kesihatan... kesian atuk....

sambung.....