22.1.10

::yg manis,masam,pahit & kelat dalam minggu ni::

22.1.10,Friday, January 22, 2010
dah macam rancangan masakan la pulak sbb ade semua rasa ni.... sebenarnya minggu ni macam2 yg jadi... sampaikan aku x sempat nak update blog..ade tu aku dah malas nak ingat... tapi yg paling aku nak share kat sini adalah pasal tiket flight aku...
sebenarnya tahun lepas aku dah beli tiket flight balik sarawak untuk raya puasa nnt sbb tahun ni giliran sana.... dalam bulan 11 tu aku tgk harga dia 2ratus lebih... aku rilek lagi... bila bulan 12 dah naik 4ratus lebih... hai.. x leh jadi ni.... aku pun kelam kabut la beli tiket sbb takut harga dia melambung lagi..... last2 semalam aku tgk harga dia RM 196 utk 2 org, siap tiket pg balik lagi.... ni yg buat aku hangin ni..... tapi nak buat camne...dah beli.... aku ingat nak tukar tiket... bila aku call centre dia... diorg kata kalau nak tukar tiket kena tambah sorang Rm90 sehala.... kalau dipikir-pikirkan, baik aku beli tiket baru jer...lagi murah.... tapi terpaksa korbankan tiket yg aku dah beli...buntu kepala aku.... Help Me!... hi..hi....

Citer ke2 pulak pasal percutian aku ngan family.....
hari tu mak aku ade cakap yang raya cina ni dia nak ajak gi Langkawi.... so, aku pun booking la rumah peranginan kerajaan.... bila dah bulan jan ni..aku x la mengharap dapat rumah tu sbb x de ape2 surat..... aku pun plan la nak balik b'worth 13hb.... last2 tadi aku dapat surat bgtau yg aku dapat hotel tu...alamak..camne ni... cousin aku kawin raya cina ni...siap macam2 plan yg kitaorg dah rancang....kalau tolak rumah peranginan kerajaan tu...nanti takut dah susah nak dapat...... bila tanya mak aku...dia suruh aku tunda...masalahnya..aku sayang cuti aku yg dah x seberapa tu..... kalau gi hari bekerja, nanti nak kena cuti lagi.......camne nak buat ni? aku buntu lagi................

bulan ni aku rasa 'kering' sgt poket ni.... bukannya apa... masa balik sarawak hari tu dah banyak yang habis.... rasa cam lambat jer nak gaji.... walaupun gaji masuk hari isnin ni...Cepat la hari isnin..... dah x sanggup tgk poket yg kering.... (walaupun benci hari isnin, tapi isnin ni aku soka sbb makcik kayo..hi..hi...kayo la sgt.... kayo sekejap ajo....)

p/s: Untuk Yana... takmo sedih2.. InsyaAllah ade rezeki lagi nanti... sama2 la kita berusaha...chaiyok..chaiyok....

No comments:

Post a Comment