11.4.10

::nak mintak pendapat::

11.4.10,Sunday, April 11, 2010
mula2 aku ingat nak citer pasal pertandingan boling smlm... tapi ingat nak tangguh dulu la sbb gambar2 ada kat kawan aku... x best la plak citer tanpa gambar.....sok baru leh upload kut......

hari ni,aku sebenarnya nak mintak sgt pendapat korang ttg satu kes ni.....

kalau ade remaja dalam lingkungan umur 17 tahun... bawak motor, tapi x der lesen..... pastu x-cident... ade org langgar dia..... tapi org yg langgar dia tu meninggal..... dia plak cedera parah..... adakah dia akan dituduh membunuh tanpa niat atau macam mana?atau adakah dia akan dipenjarakan? aku nak sgt uolls tolong... kalau ade lawyer nak bgtau penyelesaiannya lagi ok...tolong yer uolls........

3 comments:

  1. Susah gak..nak ckp kalu yg berkaitan undang2 nie..

    ReplyDelete
  2. yesss
    berjaya ..selama ni asik tak leh je..
    thaqif suka kalu ummi buka blog moyang..
    dia gelak2 sambil tgk pooh makan honey ngan b/fly tu..heheheheh dia gelak

    ReplyDelete
  3. kak tin,
    hari tu dah pg tanya kat balai polis... diaorg kata budak tu cuma akan dicharge sbb x de lesen jer sbb dia x salah... mgkn kena bayar saman saja... tapi bergantung la.. kalau ada saksi yg tgk... tapi Alhamdulullah.... ada saksi...

    nanti moyang kena beli laptop satu utk thaqif supaya senang dia bukak blog eyza..hi..hi...

    ReplyDelete