2.5.10

::Jalan2 di hari pekerja::

2.5.10,Sunday, May 02, 2010
Plan asal kitaorg nak gi tgk wayang kat Galaxy Ampang.... bila sampai jer kat sana... Mak ai..... beratur punya la panjang... sampai keluar dr kawasan beli tiket tu...... bila dah tgk macam tu...aku malas la nak tgk wayang lagi..... aku tukar plan... x nak tgk wayang tapi nak gi karoke kotak @ ada org panggil karoke jamban..... jamban pun jamban la.... drpd sia2 jer dtg situ.... aku pun dah lama x gi karok ni.... ber'karok' la aku ngan hubby sampai lebam... murah jer... satu lagu seringgit.....
bila dah penat..suara pun dah x de.... kitaorg gerak gi tesco Ampang.... nak beli barang dapur n sambil2 nak ushar produk simply siti kat watson.. sampai2 jer... aku terus tuju ke watson... ok la produk dia...harga ala2 maybelline gak...aku berkenan ngan bedak yang dah siap ada span tu.... macam best jer...kalau x silap harga dia 49.90....x per.. sabar dulu... bulan ni nak balik kg.. x leh shopping berlebihan... dah settle survey.... baru la nak masuk tesco...org punya la ramai...sampaikan troli pun habis.... yg lawaknya org berebut-rebut troli macam rebut kerusi dalam permainan kerusi beracun.... hi...hi..
dah settle shopping semua.... aku ajak la hubby makan kat stall dalam tesco tu... nama stall tu little siam.. nak gak try.... hubby order tomyam seafood n nasi putih n aku plak mango rice...... aku rekemen makan kat sini sbb tomyam dia mmg terangkat habis....rasa masam n pedas dia buat rasa nak makan lagi (jie, x nak try ke tomyam ni?)... harga pun ok.... satu makanan 5 ringgit.... nasi putih 2 ringgit...
dah habis makan... kitaorg jalan2 survey handset..... pastu aku gi toilet.... masa dalam toilet tu aku terfikir....macam mana nak contact hubby sbb handbeg aku kat dia.... dah keluar dr toilet aku cepat2 cari dia... tiba2.... aku nampak hubby tanpa handbeg aku.... Ya Allah.... aku tertinggal handbeg aku kat kedai siam tadi.... mula la aku gelabah..ye la... dah la aku baru keluarkan 500.... pastu hubby pun cepat2 gi cari kat kedai tu.... Alhamdulillah.. rezeki aku masih ada.... hubby cakap x de org duduk kat meja yg kami makan tadi..... Bersyukur sgt.....
sebelum balik umah...kitaorg singgah kedai runcit blkg hospital ampang tu sbb nak beli ikan.... walau kat mana pasaraya pun aku pg..aku mesti beli ikan kat kedai ni sbb ikan dia segar2 n murah.... settle semua... baru balik umah.... letihya seharian berjalan.. itu baru berjalan dekat2 umah..kalau jauh.... :)

p/s: sori..entry ni tanpa gambar sbb hubby malu nak ambik gambar...

2 comments:

  1. Salam

    Berjalan sakan ye dia.. Alhamdulillah... handbag tu masih rezeki awak. Saya pun ada pengalaman tertinggal handbag. Hehe

    ReplyDelete
  2. W'salam...
    a'ah... Alhamdulillah..rezeki saya masih ada.. kalau x, tak tahu la macam mana nak balik kg.... budget dah x der..... :)

    ReplyDelete