30.3.10

::akhirnya dapat juga::

30.3.10,Tuesday, March 30, 2010
tempohari kitaorg semua sibuk cari tempat utk buat family day.... akhirnya bos aku buat keputusan nak pg melaka.... kat mana? nanti baru aku citer sbb lambat lagi nak pg... bulan oktober.... aku x kisah... ikutkan ajer....

28.3.10

::Pa&MA::

28.3.10,Sunday, March 28, 2010
jgn salah faham.... rezeki aku lom sampai utk jadi pa&ma... sebenarnya aku nak citer yg dalam majalah Pa&Ma keluaran terbaru ni ade citer ttg hospital pilihan utk bersalin.... utk ruangan hospital kerajaan, hospital tmpt aku keja jadi pilihan... kat hospital tu, walaupun gov, husband dapat teman wife bersalin, lagipun hospital ni dah dapat pengiktirafan Hospital Rakan Bayi.... so, pada sesapa yg blom tau lagi nak bersalin kat private @ gov...bole la beli majalah ni (wah..promote majalah plak). hospital gov skrg pun dah setaraf ngan private... so, tepuk dada... tanya husband.... sbb dia yg nak bayar bil hospital nanti...ha..ha...

27.3.10

::family day'z::

27.3.10,Saturday, March 27, 2010
2,3 hari ni bos aku asyik citer pasal nak buat family day jabatan... tapi x der idea nak buat kat mana.... ada yg ajak gi pd, cameron n melaka..... bos aku plak nak yg tepi pantai.. bila cdg pd x nak plak.... masalahnya x bole pg jauh2 sbb nak pg sabtu n balik ahad sbb isnin kan keja..... kalau ikutkan aku gi lembah azween kat h.langat tu er sbb dekat ngn umah aku.....hi..hi....

korang bole x bg cadangan, tmpt mana yg best tuk family day? kitaorg dah buntu ni....

23.3.10

:: haru biru ::

23.3.10,Tuesday, March 23, 2010
petang tadi aku kuar jap pg tabung haji ngan hubby... kitaorg pg naik keta hubby... masa dlm keta tu aku sangkutkan tag nama aku kat dalam keta.... bila dah abis urusan, hubby hantar balik opis.... bila aku dah naik opis baru aku tersedar yg tag nama ada dlm keta... alamak macam mana ni.... kat tag nama tu ada kunci loker aku..... macam mana aku nak balik jap lagi sbb kunci keta ada dalam loker... kalau loker x bole bukak, mcm mana aku nak amik kunci..... aku cuba call hubby banyak kali tapi x dapat..... time2 macam ni la pulak hubby nak off handset... aku cuba gi cari hubby kat stesen minyak kat opis aku sbb hubby cakap nak gi isi minyak.... tapi x der.. dah macam lari marathon di waktu ptg plak aku ni tadi......
terpaksa la aku balik opis semula.... call lagi hubby, tetap x dapat.... aku ingat nak tumpang membe jer balik umah ambik kunci.... tapi, nasib baik bos aku suruh call Radicare, kalau2 diaorg bole bukakkan loker tu.... nasib baik Radicare cepat dtg... terpaksa la diorg kopak n gantikan kunci baru kat loker aku.... nasib baik lagi.. kalau x, terbang lagi la duit utk aku bayar teksi.....
dah dapat ambik handbag n kunci semua, aku pun pg la kat parking keta... berderau darah aku bila tgk keta sebelah keta aku kena pecah... aku dah mula takut.. yer la, risau gak kalu2 keta aku terlibat sekali... nasib baik keta aku x der apa2.. tapi sian ngan owner keta sebelah... aku pun x tau keta sapa, kalau tau bole bgtau dia.... mintak simpang malaikat 44 kejadian yg macam tu jadi kat keta kita semua.....

21.3.10

::seminar kenali diri melalui warna::

21.3.10,Sunday, March 21, 2010
skrg ni aku jd malas plak nak update blog.... x tau la naper.... 2,3 hari ni macam x de mood jer....mgkn ms P nak dtg kut...hi..hi...

sebenarnya citer ni dah basi... tapi aku tetap gak nak citer.....
hari khamis tu aku ade seminar kenali diri melalui warna....
kaunselor tu bg 100 soalan suruh kitaorg jawab....
lepas dah buat semua soalan tu, kena kira berapa jumlah yg kita jawab ya.....
ada 4 kaler.... aku dapat biru yang paling tinggi.....

ciri2 org biru ni ialah:
-romantik -mgkn aku romantik sbb aku suka sgt buat sesuatu yg romantik ngan hubby..hi..hi...
-sensitif -ni mmg betul sbb aku kalau tgk citer hindustan @ baca novel pun bole nangis
-harmoni -yes...Peace No War.....
-berseni -x sgt.. walaupun aku dapat 4 masa SPM dulu.. aku sendiri pun x percaya....
tapi mgkn berseni dr segi lain kut (aku suka jgk tulis cerpen-utk simpanan
sendiri jer...hi..hi....)

walau apa pun... seminar ni best.. dapat release tension........

p/s: hari ni hubby keja..... x dpt la gi jalan2.....

12.3.10

::seminar kanser payudara & kehilangan teman sekerja::

12.3.10,Friday, March 12, 2010
hari ni aku ada seminar tentang kanser payudara..... kul 8 kitaorg dah start kat auditorium opis aku..... dalam kul 9 lebih tu aku dapat berita yang membe kitaorg x-cident.... mula2 ingat cedera biasa saja..... bila kakak kat opis aku bgtau yg peluang dia hidup cuma 50-50 jer.... terus aku tersentak... bila break utk minum pagi tu kitaorg semua bergegas pg Emergency department.... tgk dah ramai sgt membe2 hospital berkumpul kat situ..... rupanya dr tgh buat cpr kat dia.. nak cuba selamatkan ..... membe aku cakap yg peluang dia utk hidup cuma 5% jer.... terus aku menangis... tetiba aku teringatkan arwah bapa sedara aku yang baru jer meninggal...... sedaya upaya semua dr2 pakar kat situ cuba selamatkan dia.... aku sambil baca yasin sambil menangis...... akhirnya, dalam pukul 10.30, dr cabut semua wayar..... membe aku x dapat diselamatkan........ ramai yang menangis..... bila isteri dia sampai lagi la semua org jadi sedih...... anak2 dia masih kecil lagi.......arwah x-cident masa nak ftg kerja.. dah dekat sgt nak sampai opis.... x-cident kat traffic light... arwah naik motor... dia kena langgar dgn kereta... nasib baik la masa tu ada sorang membe hospital lalu..dia yg talifon ambulan... tapi masa tu dia x kenal... sbb muka arwah dah penuh darah......
kesian arwah... luaran dia ok, tapi dalaman dia semua dah hancur.....darah keluar membuak-buak dari hidung arwah...... bila diaorg tolak mayat ke forensik..... aku sambung balik pg kursus... tapi fikiran aku dah x fokus pada kursus.... airmata x henti2 mengalir.... teringat-ingat dia sebab aku baru jer jumpa dia 2 hari yang lalu..... dia cakap ni la kali terakhir dia akan buat pinjaman bank rakyat...ingatkan dia bergurau.... kitaorg x ambik kisah la apa yang dia kata...... petangnya, kitaorg ramai2 berkumpul kat forensik.... nak tgk jenazah buat kali terakhir.... membe2 hospital ramai sgt yang sembahyangkan jenazah arwah..... semua macam x sangka sgt.... tapi aku tgk isteri dia cukup tabah terima semua ni dgn redha..... lepas jenazah dah dibawa balik oleh keluarga dia baru aku sambung gi kursus balik.....
Semoga Roh Arwah ditempatkan dikalangan org2 yang beriman dan soleh.... Amin.....

11.3.10

::achik,spm, besday dan dot dot dot::

11.3.10,Thursday, March 11, 2010
wah..wah...wah...tajuk x hengat..... hi..hi....

hari ni aku berdebar nak tau result spm adik aku acik..... aku malas nak call dia sbb aku tau nanti dia akan call punya..... petang baru adik aku call..... Alhamdulillah result dia ok..... dia sebenarnya nak masuk maktab atau UPSI sbb dia minat nak jadi cikgu..... mudah-mudahan dapat...... Amin.... kiranya result ni hadiah utk besday dia esok......
tapi... baru jer dapat result tadi.... dah call aku nak mintak aku belikan laptop.... wo..budak2 sekarang..... aku dulu masuk IPT pun x de laptop sendirik... nak buat assignment jenuh kena pg cyber cafe.... kalau org ramai kat CC, sampai ke tengah malam la aku kat situ buat assignment....adik aku ni baru dapat result dah demand mintak bukan2.... tapi aku kata kalau dia dapat masuk IPT baru aku pertimbangkan permintaan dia tu..... (itu kira janji ker?)

nak bagi ke x... nak bagi ke tak...... tggu aku kaya la baru aku bagi...hi..hi..hi....

6.3.10

::Le Tour De Hulu Langat::

6.3.10,Saturday, March 06, 2010
pagi tadi jalan kat depan umah aku ni ade ramai sgt polis... mula2 aku ingatkan x-cident ke ada kes bunuh ke...cuak sekejap la aku.... siap ade bunyi siren polis tu... bila aku tgk kat luar.... jammed sgt.... rupanya polis tgh buat persiapan utk pasukan Le Tour de Langkawi.... diaorg nak lalu situ... patut la ramai org....
dah la aku tgh bersiap-siap nak gi beli ikan kat ampang... macam mana aku nak lalu jalan tu ni? aku buat tak tahu jer drive depan polis2 tu... diaorg x cakap apa2 pun... aku terus jer la.... sepanjang jalan ade polis ngan wartawan..... rasa macam aku ni artis plak...hi..hi..perasan.... kebetulan plak cuma ada keta aku ngan 2 biji keta lagi kat belakang aku.... sampai jer kat ampang rupanya diaorg dah tutup jalan... nasib baik aku dah lepas.... kalau x... x de benda la aku nak masak hari ni....
mula2, ingatkan pas beli ikan terus nak balik.... tapi bila pikir2 balik, mesti lambat baru diaorg bukak semula jalan depan umah aku tu.... aku x jadik beli ikan dulu.... aku gi sarapan dulu kat Bistro..... lepak jap ngan adik aku n pastu baru gi kedai..... beli stok utk seminggu n terus balik... takut gak kalau diaorg masih tutup jalan... tapi Alhamdulillah, bila aku lalu kat situ tgk diaorg dah x der... selamat aku.... kalau x, tak tau nak lepak kat mana pulak........

p/s: Mr. Hubby... sok gi jalan2 nak? bosan la asyik dok umah jer.... hi..hi...