9.5.10

:: perginya seorg bakal ibu::

9.5.10,Sunday, May 09, 2010
hari jumaat tu kecoh kat opis yang sorang kawan sekerja telah meninggal kat kampung..... risik punya risik..... arwah meninggal sbb mengandung luar rahim...dia x tau yang dia mengandung... masa balik kg tu dia sakit perut.... bawa gi spital.. x lama pastu dia meninggal.. sedih sgt dgr berita tu... sbb sebelum dia balik kampung aku naik satu lif ngan dia.. tiba2 esoknya dgr dah meninggal.... dah sampai masanya..... kita yang hidup ni tak tahu bila pulak masa utk kita.... semoga roh arwah ditempatkan dikalangan org2 yg beriman..Amin.....

::Selamat Hari Ibu::

,Sunday, May 09, 2010
Selamat Hari IBu utk Mak N Mak Mertua yang berada kat Sarawak.... serta semua ibu2 di mana sahaja berada....... n utk mak... selamat hari lahir jgk... kiranya... mak sambut hari ibu n hari lahir serentak la..... tggu along balik yer mak.....

2.5.10

::66 tahun::

2.5.10,Sunday, May 02, 2010
Alhamdulillah... hari ni bertambah lagi setahun umur En. Abu Bakar iaitu ayah kepada puan yg empunya blog... iaitu aku... hi..hi.... hari ni besday ayah aku yg ke 66 tahun..... masih gagah perkasa.... ayah aku ni jenis yg x reti duduk diam.... ada saja keja yg dia nak buat.... kebetulan hari ni aku baru dapat tahu yg aku baru jer dapat sorang sepupu semalam.... yg bestnya.... kakak pada baby(lom tau nama apa) tu lahir 2 may sama ngan ayah aku...kiraya tahun depan diaorg sambut bertiga la... hi..hi...

Dedikasi utk ayah.....

AYAH....
Selamat Hari Lahir yang ke 66 tahun.... semoga panjang umur.... murah rezeki..... bahagia selalu... n along mintak maaf sbb x dapat bagi cucu lagi utk ayah..... ayah doakan along ya.... along teringin sgt nak bg berita gembira utk ayah.... tapi belum ada rezeki lagi.... apa pun..along sayang sgt kat ayah.....


ayahku tersayang.......

::Jalan2 di hari pekerja::

,Sunday, May 02, 2010
Plan asal kitaorg nak gi tgk wayang kat Galaxy Ampang.... bila sampai jer kat sana... Mak ai..... beratur punya la panjang... sampai keluar dr kawasan beli tiket tu...... bila dah tgk macam tu...aku malas la nak tgk wayang lagi..... aku tukar plan... x nak tgk wayang tapi nak gi karoke kotak @ ada org panggil karoke jamban..... jamban pun jamban la.... drpd sia2 jer dtg situ.... aku pun dah lama x gi karok ni.... ber'karok' la aku ngan hubby sampai lebam... murah jer... satu lagu seringgit.....
bila dah penat..suara pun dah x de.... kitaorg gerak gi tesco Ampang.... nak beli barang dapur n sambil2 nak ushar produk simply siti kat watson.. sampai2 jer... aku terus tuju ke watson... ok la produk dia...harga ala2 maybelline gak...aku berkenan ngan bedak yang dah siap ada span tu.... macam best jer...kalau x silap harga dia 49.90....x per.. sabar dulu... bulan ni nak balik kg.. x leh shopping berlebihan... dah settle survey.... baru la nak masuk tesco...org punya la ramai...sampaikan troli pun habis.... yg lawaknya org berebut-rebut troli macam rebut kerusi dalam permainan kerusi beracun.... hi...hi..
dah settle shopping semua.... aku ajak la hubby makan kat stall dalam tesco tu... nama stall tu little siam.. nak gak try.... hubby order tomyam seafood n nasi putih n aku plak mango rice...... aku rekemen makan kat sini sbb tomyam dia mmg terangkat habis....rasa masam n pedas dia buat rasa nak makan lagi (jie, x nak try ke tomyam ni?)... harga pun ok.... satu makanan 5 ringgit.... nasi putih 2 ringgit...
dah habis makan... kitaorg jalan2 survey handset..... pastu aku gi toilet.... masa dalam toilet tu aku terfikir....macam mana nak contact hubby sbb handbeg aku kat dia.... dah keluar dr toilet aku cepat2 cari dia... tiba2.... aku nampak hubby tanpa handbeg aku.... Ya Allah.... aku tertinggal handbeg aku kat kedai siam tadi.... mula la aku gelabah..ye la... dah la aku baru keluarkan 500.... pastu hubby pun cepat2 gi cari kat kedai tu.... Alhamdulillah.. rezeki aku masih ada.... hubby cakap x de org duduk kat meja yg kami makan tadi..... Bersyukur sgt.....
sebelum balik umah...kitaorg singgah kedai runcit blkg hospital ampang tu sbb nak beli ikan.... walau kat mana pasaraya pun aku pg..aku mesti beli ikan kat kedai ni sbb ikan dia segar2 n murah.... settle semua... baru balik umah.... letihya seharian berjalan.. itu baru berjalan dekat2 umah..kalau jauh.... :)

p/s: sori..entry ni tanpa gambar sbb hubby malu nak ambik gambar...

1.5.10

::kopitiam kaki katak::

1.5.10,Saturday, May 01, 2010
tadi masa aku check email.... aku buka la satu email yg membe aku bagi..... tajuknya kaki katak dalam mee goreng.... aku ingatkan restoran non-halal.. maklum la ada sesetengah restoran mmg ada sediakan makanan eksotik macam tu.... tapi rupa2nya... makanan tu adalah makanan dari salah satu kopitiam yg femes gak la kat malaysia ni.... (x yah la aku bgtau kopitiam mana).....aku pernah dgr yg kopitiam ni x halal... tapi aku tgk ramai gak org melayu kita yg makan kat situ....... geli la tekak aku nak citer pasal ni.... korang analisa jer la gambar2 ni.....






p/s: nasib baik budak tu x tertelan kaki katak tu...kalau x.... hi..hi.....

::Selamat Hari Pekerja::

,Saturday, May 01, 2010
Hari ni merupakanhari cuti umum utk semua pekerja2.... dah ada plan ke nak gi mana? aku lom tahu lagi.. tapi hubby dah janji nak bawa gi jalan2.... so... Selamat Hari Pekerja n Selamat Bercuti...... Have a nice weekend.....