26.3.11

::Sehari yang padat::

26.3.11,Saturday, March 26, 2011
Semalam aku amik cuti sbb nak uruskan hal road tax ngan insuran...
hubby pun cuti gak... so, ade can la kami berambu-ramba....

Pagi2 lagi dalam kul 7 lebih kitaorg dah gerak dr rumah pg Sg. Buloh sbb hubby kena pg site dulu untuk hantar barang...... Sebelum sampai site, kitaorg singgah makan mekdi kat stesen pteronas Kepong.... Best je makan kat sini.. x sesak n servis pun cepat.....



makan ber2 tapi mekdinya mcm nak makan 4 orang...



muka hepi dapat makan mekdi....


mekdi petronas kepong....

Dah habis makan semua baru sambung perjalanan ke Sg. Buloh.....
pas hubby hantar barang, kitaorg gerak gi Maluri pulak sbb nak gi renew insuran kereta....


Tgh kusyuk baca polisi insuran.....


Opis Allianz Taman Maluri....
Dah settle urusan insurance, kitaorg terus gerak gi Public Bank Taman Muda utk renew Road Tax pulak..... settle satu bab......
Tetiba aku teringat yg hadiah utk jamuan kat opis lom beli... ajak hubby gi Carrefour Wangsa Maju.... Berpecah ngan hubby... aku gi cari hadiah.... pas sembahyang jumaat janji jumpa hubby kat food court......
Dalam kul 3, gerak pulak pg Bukit Antarabangsa sbb teringin nak makan itik panggang..... sampai tersesat-sesat kitaorg cari kedai makan tu... Almaklumla, bukan selalu naik kat atas tu.... tempat orang kaya2 jer tu....last2 nasib baik jumpa ngan sorang budak despatch ni, dia yg tolong tunjukkan jalan kat kitaorg.. rupanya, kitaorg dah lalu, cuma x perasan simpang tu..... sampai jer kat restoran, tgk2 belum bukak.... rupanya, hari jumaat restoran ni bukak kul 4..... lepak la dulu kat dlm keta, kul 4.30 baru masuk restoran.. kitaorg pelanggan pertama.... x der org pun time tu.......
aku order Loh Hon Zhai (sayur campur),itik bbq, sharkfin soup, nasi putih, air asam boi kedondong (sedap sgt) dan air tembikai.... kat bawah ni ada sebahagian senarai harga.....

Loh Hon zhai.... sebenarnya ni sayur campur.....ok la, cuma x pedas langsung.. nama pun chinese food kan...


Itik BBQ panggang... (dry sikit macam itik semalam... x menepati selera aku n hubby)....


Shark Fin soup ni sedap... cuma agak mahal...... tapi berbaloi kalau nak cuba....


Restoran Chinese Muslim....


kalau ade sesapa nak tempah, ni ade no fon....


air asam boi kedondong yg mabeles....


shark fin soup.... sedap.....


itik BBQ....



makanan kami...



muka x berapa nak hepi sbb x menepati selera melayu aku yg suka makan pedas2.... :)


bil kami.... makan berdua jer dah banyak tu..... :)
sekali sekala x per la.. just nak rasa.....
lain org, lain citarasanya kan... jgn terpengaruh ngan aku... kalau ade sesapa nak cuba, pergi jer.....bila aku baca kat internet ramai yg puji makanan kat sini sedap..bagi ok, ok la.... mungkin x kena kat tekak aku atau aku salah order.... ntah la... ini cuma pandangan aku jer...... aku cuma bole bagi 2.5/5....
kul 5n lebih, baru kitaorg gerak balik umah.... jammed sikit sbb orang dah balik keja... walaupun cuti, tetap berebut-rebut dalam jammed ngan org keja..... letih tul seharian kat luar ni.... tapi best sbb dapat spend time ngan hubby yg sibuk itu.... :)

No comments:

Post a Comment