17.3.11

::susu kambing+kurma::

17.3.11,Thursday, March 17, 2011
tempohari aku ade baca blog irtiyah..... ade citer ttg minum susu kambing+kurma.... aku pun dgn semangat berkobar-kobar nak la try.....
nak minum susu kambing fresh, cam susah jer nak cari..... bila aku search kat internet, ade gak yg minum ngan susu kambing serbuk..... n aku beli la susu kambing higoat..... musim2 bukan ramadan ni agak susah nak cari kurma.... nasib baik, kebetulan minggu lepas ade org jual kurma kat opis (tapi kurma cina).. x perla... daripada x ada kan...






susu kambing higoat dan kurma
(kredit to pakcik google)

blender kedua-duanya sampai jadik camni....

close up susu + kurma yg dah siap blender




minum sikit2 sbb x tahan manis sgt.... akhirnya habis jgk..... Alhamdulillah..... moga2 petua ini dapat membantu aku.... Amin......

5 comments:

  1. assalam tuan punyer belog...betul ke ni petua kesuburan...pertama kali sy tahu...ley cuba nih..xhanks

    ReplyDelete
  2. umie.... ok la... cuma eyza letak kurma 7 biji.... susu tu jadi manis.... payah sikit nak telan.... :)

    chinta.... w'salam... eyza pun x pasti.. tapi kita berusaha jer kan... yang menentukan semuanya Allah..... kalau nak lebih detail cuba tgk kat blog kak irtiyah.....

    ReplyDelete
  3. salam eyza,

    kalo tak silap semalam tgok kat paper kosmo ada iklan susu higoat ni complete set ngan kurma, siap plus ngan madu lagi...lagi senang la kan tinggal terus bancuh & minum, insyaallah...semoga usaha akan membuahkan hasil ok :)

    ReplyDelete
  4. w'salam.. mmg ade.. kalau x silap sekotak 48.00.. tapi masa eyza nak beli hari tu stok yg kurma x der... beli jer la yg biasa.. lgpun nak try gak blender kurma rasanya camner... :) tapi.. susu hari tu x minum dah pun... sekali jer minum.... :)
    InsyaAllah.. doakan eyza yer....

    ReplyDelete