2.4.11

::Masterchef::

2.4.11,Saturday, April 02, 2011
Masterchef dah sampai kat Malaysia.... Biar betul ni? Betul.... kenapa x percaya ker? Aku lebih suka tgk rancangan masakan Masterchef ni drpd Top Chef.... Dah banyak negara dah Masterchef ni pg... n sekarang dah sampai pulak kat Malaysia.... Ade sapa2 yang berani nak masuk? Aku ni mmg suka memasak... tapi just utk hubby n family jer la... bukannya pandai sangat pun.... x sesuai nak masuk pertandingan2 bagai.... cukupla sekadar dapat memenangi hati hubby ngan keluarga.... kat luar sana ramai yg berbakat.... so, tunggu aper lagi.... Ramai2 la mendaftar.....

Logo Masterchef US.... aku paling suka tgk yg ini.. Pemenangnya seorang pelajar perempuan berumur 22 tahun n antara yg termuda..... Nama dia Whitney.... comel budaknya....

Barisan pengadil yang garang ya amat.... pernah diaorag buang makanan salah seorang peserta sbb ape ntah aku x ingat... kesian budak tu.....

Peserta Masterchef US season 1.... Whitney yang kat barisan belakang n duduk tengah2 logo Masterchef.... kiut jer budaknya... kecil2 cili api.....

Ni pulak Logo Junior Masterchef Australia.... Budak2 ni masak mcm orang dewasa.... nampak sedap jer..... rasanya org dewasa pun x mampu lawan diaorang ni.....

Peserta Junior Masterchef Australia...... comel2 kan.. paling muda umur 9 tahun kalau x salah aku......
Juara Masterchef Australia Isabella... Dia berentap ngan Jack masa final tu..... Isabella ni ade kembar x seiras nama Sofia... dua2 masuk rancangan ni.... diaorg bercita-cita nak bukak Restoran nama Is-Sofia... Bestkan.... Rezeki lebih memihak pada Isabella.... tapi semua yg bertanding mmg best.... Bila pulak Malaysia nak buat Junior Masterchef Malaysia? :) Pic: kredit to google

No comments:

Post a Comment