10.5.11

::Dugaan::

10.5.11,Tuesday, May 10, 2011
Letih betul rasanya hari ni...
tadi aku ade exam kat Uniten...

Exam KPSL...
ni kali ke2 aku amik..
tahun lepas rehat jap...
malas nak amik sebab ingat nak fokus utk mengandung..
tapi x de rezeki..
so, tahun ni aku amik la..

Macam2 dugaan untuk amik exam tadi...
kitaorg dah janji kul 7.45 kena ade kat lobi spital sebab gi ngan drebar..
tapi aku dah terlambat..
elok aku sampai jer...
abg drebar pun sampai...
nasib baik x kena tinggal..:)

Di sebabkan kitaorg ramai...
dapat la naik van (dah buruk okeh)..
van tu dari zaman mula2 spital bukak lagi....
dah macam tua sangat dah bagi aku...

mula2 x de kesulitan aper2 cuma jammed jer (biasa la org nak pg keja kat Putrajaya)...
Abg drebar tu pg hantar membe2 yg kena exam kat UPM dulu, pastu MAEPS n last sekali kami yang kat UNITEN ni...
hantar kat UPM, ok..
MAEPS ok...
tapi bila sampai turn kitaorg....
tup2 van terhenti...
gear x mo masuk...
kat simpang nak masuk Putrajaya..
kitaorg dah gabra sebab jam dah kul 9.00...
exam kul 9.30...
dalam hati dah berdoa banyak2...
Alhamdulillah lepas 5 minit... ok..
dapat la kitaorg sampai kat sana...

Dah settle amik exam semua dalam pukul 12.30...
perut ni berbunyik-bunyik..
ye la, selalunya kul 9 dah makan..
ni dah tghr pun lom makan lagi...

Kitaorg pun pg cafe..
tgk2 dah x de lauk sangat...
semua cam malas nak makan sbb takut abg drebar sampai..
beli roti je la..

tgh2 santai sambil makan roti....
membe yang amik exam kat UPM tu call bgtu yg van rosak lagi..
kat MAEPS...
alamak...
camne nak balik ni....

pastu call opis..
diaorg kata akn hantar van lagi satu...
tunggu punya tunggu...
rupanya...
membe yang exam kat MAEPS ngan UPM balik naik van...
n kitaorang ade abg drebar baru yang akan dtg amik...

kul 3 baru la abg drebar tu sampai..
nasib baik dia bawak Innova baru..
x de la tersemput-semput...

kul 3 lebih baru sampai opis...
call hubby..
gi makan sebab dah lapar sangat n kul 5 lebih baru sampai umah..
nasib baik hubby cakap x yah masak malam ni...
Bestnya...


Harap-harap dengan setiap dugaan nak amik exam ni... dapat la aku LULUS... :) (jangan la esok ade dugaan lagi)...

Kalau nak duit lebih, jangan lupa klik kat sini yer...

2 comments:

  1. sib baik van tu dengar orang berdoa ya...hehe
    tapi itulah pengalaman hidup...nanti kenangan itulah yg kita ingat.

    ReplyDelete
  2. idah..
    memang ingat sampai bila2.. :)

    ReplyDelete