3.5.11

::Penat sangat::

3.5.11,Tuesday, May 03, 2011
Aduh...
Balik dari Kampung semalam...
Jammed teruk sangat dari Tapah hingga ke Behrang..

Panjang tul keta...
Perut pun dah lapar...
singgah Hentian Rehat Tapah, tapi tak dapat makan sebab orang ramai sgt...
Keluar je dari tol..
Tersangkut dalam jammed pulak...
Sedih betul....

Elok2 dari Butterworth ke KL 4 jam setengah, dah jadi sampai kul 6 jam...
Dah la hubby ade janji ngan kawan dia nak jumpa kat Klang...
Rasa cam kematu bontot dok lama2 dalam keta....

Dah sampai Klang, membe hubby nak jumpa kat JJ Bukit Raja...
Nasib baik kat shopping complex...
dapat la aku cuci mata ngan adik aku sementara hubby jumpa membe dia...

Tak shopping pun sbb Hari Jumaat sebelum balik kg aku dah shopping kat JJ Maluri..
Just window shopping je la...

Dekat pukul 10 baru sampai rumah....
Pastu pagi ni rasa cam malas nak keja...
tapi, kalau EL kena isi borang tunjuk sebab pulak..
Dalam kepayahan (payah ker?)..
Bangun jugak ler...

Hubby suh aku drive sendiri sebab dia pergi keja lewat...
Ala..
dah la aku pun lewat..
sampai opis tadi kul 9... hi..hi..hi...
Reason.... Bangun Lewat+kena drive sendiri+hujan+cari parking...
5 kali aku berpusing-pusing cari parking..
masuk kali ke-6, nasib baik ade orang keluarkan kereta dia sbb dia nak pg keja...
Alhamdulillah...

Nasib baik pagi2 tadi dah sms bos..
Cakap masuk lewat..

hari ni rasa x de mood sangat nak buat keja....
rasa cam nak half day ajer (ingat opis sendiri ker?)... :)

p/s: Bos, balik kul 2 bole??? ;)

eyza

5 comments:

  1. akak mmg masuk lewat reni. hik hik.. tp gi amik darah kat LPPKN. teheheheh

    ReplyDelete
  2. Erk..kita pun semalam dari tambun, perak menghala ke kl. memang jem teruk tapi kita kuar bidor amik jalan lama. tak sanggup nak tempuh jem..ari ni pi keje pun terpaksa padahal badan penat nih..sama lah kita ye.. nak balik, nak rehat kat umah. huhu

    ReplyDelete
  3. alahai cian nye awak ... mmg normal ler kalau cuti lamo , sure nk start tu kete berjela2...sib baik ler senin dh ado kt kl ..k alau x sure letih dok dlm kete

    ReplyDelete
  4. Kak Reen..
    akak x per lewat ade alasan munasabah.. eyza ni alasan nak sambung tido.. :)

    ReplyDelete
  5. Liyana...
    eyza pun mula2 suh hubby ikut jalan lama.. tapi masalahnya, dua2 tak tau jalan.. takut kang bertambah lambat..:)

    fazilzura..
    memang letih sangat.. rasa cam nak turun jalan kaki..mesti lagi cepat...:)

    ReplyDelete