29.9.11

;;Hari Terakhir di PD & Udang Galah....;;

29.9.11,Thursday, September 29, 2011
Sepatutnya, hari ke3 ni kami kena gi Jasin sebab hubby ada meeting kat UiTM Jasin.... tapi, last minit tak jadi pulak..... Memandangkan check out kul 12... kami lepak je dalam bilik sebab malas nak pg mana-mana.... dah check out, hubby ajak gi beli udang galah kat tempat biasa... Lubok cina.... Melalui Permaisuri Resort, kami pakai jalan lama untuk ke sana... malas nak patah balik ke Highway.....
kat sini la kami selalu beli udang galah..kkdg sanggup drive dr KL ke sini semata2 nak beli..... kedai ni sempadan antara lubok cina dan masjid tanah.... kat pintu gerbang sempadan.... memang tak rugi kalau beli udang kat sini.. memang terbaik.... fresh....dulu sekilo RM60.. tapi sekarang ni dah naik ke RM70.... abg yang jual tu cakap, harga ni semua ditentukan oleh persatuan penjual udang galah.. tak tahu la betul ke tak.......
Sekilo lebih.... abg tu jual RM85 jer.... tapi dalam gambar ni nampak kecik jer kan.. sebenarnya udang ni besar2...puas hati la beli kali ni....., hubby macam biasa la..mesti suh masak asam pindang cara sarawak..... tapi memang 'nyaman' bak kata orang Sarawak... sori la sebab gambar dah masak xde sebab dah lapar sangat.. tak sempat snap ... :)


Kalau nak duit lebih, jangan lupa klik kat sini yer...

No comments:

Post a Comment