6.9.11

::JJCM @ Penang::

6.9.11,Tuesday, September 06, 2011
Sehari sebelum aku ngan hubby balik KL.. kitaorg satu family cadang nak gi jalan2 kat Penang...adik aku nak bawak kami gi makan laksa janggus....kitaorg pegi 2biji keta... adik aku ajak naik jambatan jer.. cepat....


Atas jambatan Pulau Pinang... . tapi, bila sampai je kat kedai laksa janggus, tengok-tengok kedai tu masih lagi tutup... belum abis cuti raya la tu.... Hampa je hati ni.. dah teringat-ingat nak makan laksa janggus yang femes tu....

Pastu, adik aku bawak kitaorg pegi tengok Penang dari atas bukit.. aku pun x tau bukit apa... yang aku tau lokasi dia kat Balik Pulau...


Manis betul air kelapa balik pulau ni....


Kusyuk mengorek isi buah...


Adik aku yang asyik bergayut... tak sedar ada paparazi amik gambar dia.. :)


Semua tengah berehat sambil minum air kelapa...


Aku ngan adik bongsu...

Dah abis minum semua... ingatkan nak pegi muzium toy... tapi, dah terlambat..muzium dah tutup... pastu, pegi akuarium pulak... tapi tutup jugak...

Last2 kitaorg cadang nak gi makan ikan bakar.. sebelum tu, kitaorg singgah kat masjid USM untuk solat asar dan tunggu sampai solat maghrib.... selesai solat, baru la kami gerak ke Hammer Bay berdekatan Gold Coast Penang...


aku ngan hubby yang dah lapar...


kusyuk menikmati makanan...


Mak ngan ayah aku pun semangat makan ikan bakar (tapi, gambar makanan nan ado sebab terlupa nak snap)


Last2, ini aje yang tinggal... licin...

Bagi aku, makanan kat sini agak kureng sedap tapi agak mahal... tak berbaloi... pasni, maybe aku dah tak gi makan kat situ lagi... ;)

Kalau nak duit lebih, jangan lupa klik kat sini yer...

2 comments:

  1. mujo bkk kedai ikan bakar tu yer. hihi.
    Oh. laksa jangguih..bila nak pi lagi ye. retu bleh tak jumpa plak. haha.

    ReplyDelete
  2. Kak Reen...
    tu la..mujo kedai tu bukak... jalan nak pi situ berbukit-bukit la kak... eyza pun rasanya x ingat jalan kalau suh eyza jer yang pegi...:)

    ReplyDelete