13.11.11

::Aktiviti hari ke 2 Aidiladha::

13.11.11,Sunday, November 13, 2011
Ok, sekarang baru sempat nak update tentang aktiviti hari ke 2 Aidiladha.... kami semua sibuk uruskan hal2 berkaitan wedding alang.... Mula2 kami pergi Butik Pengantin ..alang amik butik yang sama masa aku kawen dulu..

Bakal Pengantin....




Dekat 3 jam jugak la kitaorang kat situ.... sebab pengantin pun rambang mata.. tak tau nak pilih yang mana..... Dah selesai kat situ,gi solat jap kat Masjid Pak Lah,kami gerak gi tempat Katering pulak.... Alhamdulillah, harga berpatutan.. kebetulan pulak, masa kitaorang sampai untuk tempah katering, tuan punya katering tengah buat open house Aldiladha... memang langkah kanan.... Makanan memang mabeles... Selesai makan dan bincang lebih kurang..... Gegas ke galeri barang2 pengantin A Tu Z... Kalau area Butterworth ni, tempat ni memang femes dan jadi pusat sehenti untuk bakal pengantin.... siap ade cafe dan surau kat situ... Solat asar dulu, pastu baru mulakan shopping... kat sini kami beli barang2 untuk buat hantaran, door gift, bunga telor, paper bag ngan sikit2 barang untuk kenduri.. kalau kita jadi ahli, barang2 kat sini kita dapat diskaun... Buat kad ahli pun murah jer, cuma RM 10...

Esoknya, pagi lagi.. kami bawa baby pegi klinik untuk tukar Braces dia...

Baby tukar kaler Biru Turquise...
Dah selesai semua, gi Bakery pulak... nak beli tepung kek colat segera.. membe2 opis pesan.... Pastu, balik umah.. makan tengahari, baru gerak balik KL.... Sebelum sampai KL, kami sempat singgah kat satu tempat percutian yang best... Kat mana? Pasni aku sambung... hi..hi..hi..


2 comments:

  1. kekda..
    tau jer kekda ni yer... jumpa ngan buah2 strawberi... tingat PuanStoberi.. ;)

    ReplyDelete