13.11.11

:: Jalan2 Cameron pulok::

13.11.11,Sunday, November 13, 2011
Sebenarnya, masa bertolak dari KL ke kg, aku citer la ngan alang yang aku nak pegi Cameron bulan 1 ni ngan hubby... pastu, tunang alang pun tanya la "nak tak balik nanti kita singgah Cameron?"... Aku pun jawab, "along no hal, kalau sempat kita singgah la"...

Pastu, hari yang balik dari kg ke KL, kami ingat nak gerak awal sebab nak naik Cameron awal... tapi, mama minta tolong bawak baby pegi tukar braces dulu.... K,la.. ting tong ting tong kat situ, makan tengahari dulu kat umah.... dalam kul 12 baru gerak dr kg... ingat dah macam malas la nak singgah Cameron sebab dah lewat... Dalam perjalanan tu, ada banyak kereta kebal tentera, tak tahu la dari mana nak ke mana... hi..hi.....


tapi bila sampai Ipoh, jalan jammed.. tunang alang pun decide, naik Cameron jer.... mencabar jugak la sebab hujan renyai-renyai ditambah pulak dengan jalan licin, nasib baik kami selamat sampai kat atas.... pastu cari surau dulu, solat.. baru teruskan misi berjalan-jalan... tak banyak sangat tempat yang kami sempat gi sebab dah agak lewat... Tempat pertama yang kami pergi ialah Ladang Strawberi... 1st time aku rasa petik strawberi... kat sini, kalau nak yang petik sendiri harganya RM 20.00 (500 gm).. kalau nak rasa pengalaman petik Strawberi, bole la try....













Dah habis borong Stoberi ngan sayur2 segar, kami gerak pulak ke Ladang Teh Bharat...








dah settle bergedik santai kat situ, kami pun gerak pegi jalan2 tengok sayur-sayuran ngan souvenir.. aku x borong sangat sebab bulan 1 nanti nak datang lagi...  Dalam kul 11 lebih baru aku sampai umah.... tak sabar nak pegi lagi ngan hubby nanti... ;)

4 comments:

  1. hihi. btul pun kekda teka Cameron. hau hau hau

    ReplyDelete
  2. me n hubby sangat suka g cameron... tiap tahun mesti pegi... xsabar nak tunggu next year

    ReplyDelete
  3. Kekda..
    ye Betul.. Puanstoberi ni..tau ajer kita pg jumpa kawan2 stoberi awak.. :)

    Ayien..
    eyza baru 1st time gi.. tu yang tahun depan nak gi ngan hubby pulak...

    ReplyDelete
  4. Kekda..
    ye Betul.. Puanstoberi ni..tau ajer kita pg jumpa kawan2 stoberi awak.. :)

    Ayien..
    eyza baru 1st time gi.. tu yang tahun depan nak gi ngan hubby pulak...

    ReplyDelete