4.11.11

::Selamat Hari Raya Aidiladha::

4.11.11,Friday, November 04, 2011

U all raya mana kali ni?
Kalau ikutkan turn, kali ni jatuh kat Sarawak... tapi, memandangkan hubby ade projek yang kena siap dan dia kena kerja esok, tak jadi la balik.. Kitaorg decide nak raya KL jer.. tapi, kesian pulak ngan alang sebab dia mintak tolong aku settlekan barang2 untuk kenduri dia.. Nak gi Butik Pengantin ngan gi jumpa orang Katering.... Lagipun mak aku ade la buat kenduri korban sikit raya ni... tapi buat kat kg mak aku...kat Kedah...

Bincang-bincang ngan hubby... hubby izinkan aku balik raya kat Penang.. tapi, hubby tak dapat balik... terpaksa la aku beraya tanpa hubby disisi.. hubby akan beraya ngan kawan2 sekampung dia yang tak balik raya jugak... tak bestnya... aku nak gak cium tangan hubby pagi raya.. walaupun raya haji...tapi, apa nak buat.. kalau kampung aku dekat Seremban je, bole la hubby balik pagi raya....

Esok aku balik kampung ngan alang.... 1st time nak naik keta baru dia.. ;) Mula-mula, hubby nak hantar aku gi umah alang esok, tapi tadi dapat mesej dari alang.. dia nak datang amik kat umah.. okla... tak yah la hubby hantar... esok hubby leh gi kerja awal sikit...

Untuk semua Muslimin dan Muslimat.. Selamat Menyambut Hari Raya Haji... Semoga saudara kita yang mengerjakan haji di Tanah Suci selamat mengerjakan haji yang Mabrur...

P/s: Berhati-hati pulang ke kampung masing-masing.

No comments:

Post a Comment