4.12.11

::Frust gara-gara Ombak Rindu::

4.12.11,Sunday, December 04, 2011
Pagi tadi aku ngan hubby dah plan, nak pegi tengok Filem Ombak Rindu kat Mid Valley... Tapi, lambat pulak kuar dari rumah tadi.. ni semua gara-gara aku nak tengok Melodi dulu... Pas habis Melodi baru kuar rumah... Pastu, hubby tukar plan.. gi Wangsa Walk Mall aje sebab dah malas nak gi Mid Valley... Ok la.. kat situ pun ada panggung wayang...

Muka orang hepi sebab nak gi tengok Ombak Rindu....

Dah sampai Wangsa Walk.. terus naik atas.. gi cari tiket dulu... tengok2 yang tayangan waktu petang semua dah habis... tinggal yang pukul 7 lebih ngan 9 lebih je.... takpe la.. kami pun beratur jugak... nak amik tiket yang pukul 7 lebih.. Beratur punya la panjang... elok sampai jer kat kitaorang.. budak yang jual tiket tu cakap yang tiket kul 7 lebih hanya tinggal 1 jer... ala, takkan aku nak tengok sorang pulak.. nak amik tiket kul 9 lebih cam lama sangat sebab masa tu baru pukul 2 lebih.... Last2, kami tak jadi tengok.. Frust sangat... Terpaksa la tunggu minggu depan pulak..

kat kaunter tiket....
Dah tak boleh tengok Ombak Rindu... hubby ajak gi main boling pulak.. ok la, ingatkan bole la main.... Budak yang jaga boling tu suruh tulis nama dulu..pastu, nanti dia panggil..aku pun tulis la nama.. aku orang yang ke 19 tengah tunggu lane kosong...tunggu punya tunggu tak jugak dipanggil..perut pun dah berbunyi... hubby suh cancel je sebab dia dah lapar... so, terpaksa la cancel....


Nak main boling pun ramai orang....
Kami turun bawah... cari tempat makan... mula2 hubby ajak makan kat Secret Recepi... Tapi, sekali lagi hampa... FULL House.... Jalan lagi... tengok kat Popeyes, ada tempat kosong.. bole la...


Makanan kami...

Aku amik ayam goreng....

Strawberry Chesecake...
Dah lepas makan kat situ, hubby ajak gi sekali lagi kat SR... Pun masih penuh..memang takde rezeki hubby nak makan kek kat SR....Suh tapau tak nak pulak...

Sempat beli CD DVD kat Wangsa Walk... tengok wayang kat umah jer la...
Kitaorang pun terus keluar dari Wangsa Walk, gerak pulak ke Carefour..... Pegi sana sebab nak beli langsir untuk umah sewa hubby kat Melaka... Tapi, xde pulak langsir yang hubby berkenan..

Pastu, hubby ajak gi makan mee kari kat The Chicken Rice Shop... Tapi, lagi sekali hampa sebab Mee Kari takde pulak...terpaksa la tukar dengan laksa nyonya...

Kiut tempat simpan sudu ni...

Aku yang dah kepenatan....
Kuar dari Care4, gerak ke Tesco pulak...Gi cari langsir lagi...... Pastu, baru balik ... Kepenatan....

2 comments:

  1. Nxt time, kalo nak cuba nasib tgk citer melayu, terai gi berjaya times square, tp kena awal gak la. tp situ byk kedai makan n bleh jalan2 dulu b4 tygn. oke sket kalo dpt tiket yg lambat pun :)
    akak mmg salu tgk situ, tp salu nyer beli sesiap la online. Hikss :)

    ReplyDelete
  2. ngehh..ngehhhh....nasib sama su su nie,,,tak dapat tgk ombak rindu...

    su mogok satu hari,,,kejammmm

    ReplyDelete