9.12.11

"My Great Cuti Cuti Cinta Contest"

9.12.11,Friday, December 09, 2011

Entry ni dah lama dok asyik terperap dalam draft...memandangkan hari ni agak free.. aku pun sambung la buat contest ni....

Erm... tempat yang paling Best dan paling great setakat ni yang aku pg ngan hubby adalah SABAH... Memula ingat nak citer Sarawak, tapi disebabkan Sarawak kampung hubby, itu dah tak bole kira percutian kan? sebab tu la aku ubah ke Sabah....

Ok, kami bertolak dari KL pada  6 Mac 2009.. Kami pergi 5 hari 4 malam...
kami pergi naik Air Asia....Aku dah tempah tiket Air Asia dari bulan Dis 2008.... Masa tu takde sale..harga dia bole tahan la jugak.... Kami pergi redah jer.. tak pakai travel ajen pun... mula-mula masa sampai kat Airport, kami ambik teksi ke Tune Hotel.. Tune Hotel ni terletak dalam shopping Mall 1Borneo... Sepanjang kat sana kami sempat pergi Kundasang, Ranau, Kaki Gunung Kinabalu, pekan Nabalu, Poring Hot Spring, Pasar Filiphina, Pulau Manukan, Pantai Tanjung Aru dan kawasan-kawasan siktar Bandar Kota Kinabalu....Kos yang terlibat? Tak berapa ingat.. tapi rasanya termasuk tiket flight kami habis dekat 4 ribu jugak la.... Sebenarnya, aku dah pun buat entry tentang percutian ni dulu.... Untuk cerita yang lebih detail, bole rujuk sini ...

Percutian ni adalah percutian yang Best dan great bagi kami suami isteri sebab sepanjang percutian ni kami bole berdua-duaan tanpa gangguan kerja.... Tutup henpon... pueh hati... Dan yang paling best, sebab aku dah lama teringin nak pegi sana... tak sangka pulak hubby tunaikan....













Sebahagian gambar2 kat sana....

Ok, yang pertama dah selesai....

B) Kemudian jawab soklan mudah ini :
i) Berikan tempat CUTI CUTI CINTA yang pnstoberi pegi utk 
*bulan Januari
 - Kekda gi Sabah
*bulan Julai
- Kekda gi Cameron Highlands
 
*bulan Oktober 2011
- Kekda gi Hong Kong

ii) Lengkapkan ala-ala slogan ini - Saya suka blog pnstoberi kerana blog Pnstoberi penuh dengan info-info tentang tempat percutian dan tempat makan yang Best.Bole jadi tempat rujukan untuk saya bila nak pergi cuti-cuti Malaysia....

K, selesai....

3 comments:

  1. Berdesup akak masuk sini. hihi..
    Tenkiu sudi join contest. Oke, lulus dah ni utk dinilai. Hihi.

    By d way, Sabah bes kan?? Kekda pun sronok gi Kundasang tu ari. Tp tak sempat nak g pulau2. Tgk la nati bila ada rezki lagi nak ke pulau2 lak. Bes. Bes.

    Again. Tenkiu dear :))

    ReplyDelete
  2. Kekda...
    Sabah memang best.. kalau ade rezeki cam nak pg lagi.. hari tu x dapat xplore sangat kat sana..kali ni kalau pg, nak sewa kereta la.. baru puas sikit berjalan..kekda dulu sewa keta gak kan?

    Jom kita pg lagi sekali la Kekda.. :)

    ReplyDelete