30.4.11

::Dah sampai::

30.4.11,Saturday, April 30, 2011
Alhamdulillah dah selamat sampai kg petang tadi...
tapi, punyala ramai orang kat tiap2 RnR..
ye la.. sebab cuti 3 hari kan..
mesti la semua balik kampung...
Jalan pun jammed sangat....
padahal sepanjang jalan cuma ade 1 je xcident...
bayangkan, dekat 6 jam jgk la baru sampai..
badan pun dah rasa lenguh2 ni...

Tu je la..
aku pun x der idea nak tulih apa..
badan ni rasa penat sgt (mcm la aku yg drive..hi..hi..hi..)



Kalau nak duit lebih, jangan lupa klik kat sini yer...

::Entry tak ada tajuk.. ;)::

,Saturday, April 30, 2011
Bangun pagi2...
bukak lappy n cepat2 masuk web nuffnang..
nak check, masih sama @ semalam aku bermimpi jer....

rupa2nya still sama...
alamak, nak buat camne ni...
rasa2 aku benda2 yg ade macam iklan semua aku dah buang......
takpe, bagi masa 4 hari..
tgk samada berubah @ tak...

tgh2 aku khusyuk check nuffnang...
tak sedar hubby ade kat belakang...
"aik, pagi2 dah on9?, kata nak balik kg... dah packing lom?"...
hi..hi..hi.. aku lom packing aper2 barang lagi...
rilek la, balik naik keta bukan naik bas...

Sebelum hubby membebel, baik aku off lappy ni dan kemas baju untuk balik kampung....

Doakan kami selamat sampai kat kampung yer... :)

Kalau nak duit lebih, jangan lupa klik kat sini yer...

29.4.11

::Sedih::

29.4.11,Friday, April 29, 2011
Ha... sedih ni..
tadi aku bukak laman web nuffnang...
kat situ tertulis yang aku ni ahli biasa(bukan eksklusif)..
ala.. camne leh jadi camtu..
sebelum ni aku ahli eksklusif...
aku pun x tau ape yg aku buat sampai status berubah....

Wahai nuffnang....
tolongla ubah kembali status saya...............

Kalau nak duit lebih, jangan lupa klik kat sini yer...

::Mood Petang Ni::

,Friday, April 29, 2011



eyza

::Tak Sabar tunggu esok::

,Friday, April 29, 2011

Yeay..yeay...
esok balik kg...

Ye..
aku x sabar tunggu esok...
nak balik jumoa mak, ayah ngan adik2....

Harap2 esok jalan lengang la...
bagi laluan untuk K.A.M.I........
Sampai dengan selamat..
Amin....

eyza

28.4.11

::Pasal Cuti-cuti sebagai orang Bujang~Part TWO::

28.4.11,Thursday, April 28, 2011

Wah.. siap ade part by part....
Selagi belum pergi...
memang aku akan citer jer ttg percutian ni (padahal bukan bercuti pun, more tu shopping).....
Korang jangan muntah ijo lak yer....

Citer Part TWO tentang tiket bas yer....

Mula-mula kitaorang decide nak naik bas Nice Executive Coach yang siap ade Pramugari/Pramugara tu (kalau bas panggil pramugari gak ker?)...
Tapi, pastu tak jadi pulak sebab tak ade orang nak tolong belikan tiket kat KTM KL....
Memandangkan kat Ampang ni ade kaunter tiket Transnasional.....
So, kitaorg decide naik bas Transnasional aje la...

Semalam, dengan semangat kobar2....
Pergi la terjah kaunter tiket tu....
Alhamdulillah... dah dapat tiket....

Maknanya, percutian ni memang cornfirm la (harap2 berjalan seperti yang dirancang)...


eyza

27.4.11

::Dah tua2 pun nak exam lagi?::

27.4.11,Wednesday, April 27, 2011

Ha.. Jangan ingat umur cam aku ni tak yah amik exam lagi...
Walaupun dah keja, still kena exam tau....

Tadi ada baca kat blog Umie pasal exam KPSL...
Yup... Aku amik KPSL tahun ni....
Tahun lepas tak amik sbb mengalah ngan kawan...

Kat opis aku ni, tak bole semua amik exam...
kena gilir-gilir...
Tak bole biarkan opis kosong...
So, tahun lepas bagi peluang kat orang lain pi..

Tapi tahun ni, aku dah x nak mengalah...
Kena amik jgk...
Tapi, yang bestnya...
Buku langsung x sentuh lagi... :)
Takper.. semangat berkobar untuk peksa dah ada....

Semalam baru print slip exam..
Nak checkkena exam kat mana.....
Rupa-rupanya...
Tahun ni aku masuk 'U' lagi...
Kali ni Uniten pulak...
Ntah bila nak 'Grad' pun tak tahu la... ;)

Harap2 tahun ni berjaya la lepas semua paper....
Amin...

p/s: Berangan nak pass semua... Buku langsung x jeling, inikan pulak nak baca... :)


eyza

::Bayar Jangan Tak Bayar::

,Wednesday, April 27, 2011
tak lama lagi dah 30 haribulan kan?
Kawan-kawan semua dah bayar ker?
Bayar apa?
Ha...
Bayar
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
CUKAI PENDAPATAN.....

Kat opis aku sekarang ni semua orang sibuk pasal nak bayar cukai...
Biasa la orang Malaysia ni..
Last2 minit baru nak bayar..
dah biasa tu..:)

Nasib baik la gaji aku lom cukup untuk dikenakan cukai...
so, tak payah la aku gegas2 cam diaorg....
Bagi sesapa yang gaji cukup untuk kena cukai....
jangan lupa BAYAR yer... :)

Kalau nak duit lebih, jangan lupa klik kat sini yer...

26.4.11

::Promosi MilkADeal~ Krabi::

26.4.11,Tuesday, April 26, 2011



Sekarang ni MilkADeal ade buat promosi yang best sangat....
Sape2 yang yang merancang untuk pergi bercuti ke Krabi, bole la beli pakej ni...
Bagi aku Pakej ni berbaloi dan murah...


RM199 instead of RM399 for 3D 2N Krabi Free & Easy Package: Return airport transfers + 2 Nights Hotel Room + 3 Meals + 1/2 Day City Tour PER PERSON with Cuti Cuti Island, Dataran Mentari Sunway [50% OFF]




Tadi saja2 kenen kat hubby...
Tapi hubby cam tak nak jer pergi sebab dia tgh busy sekarang....
So, daripada aku simpan jer tentang promosi ni,baik aku bgtau kat korang kan...
Mana la tau, kut2 ade yang masih tercari-cari pakej yang menarik kat Krabi....
Korang klik jer kat iklan nuffnang tu.... nanti ade la promosi ni... jgn lupa klik tau.....

P/s: Teringin nak pergi sana... tak tahula bila bole pergi..... :)

Kalau nak duit lebih, jangan lupa klik kat sini yer...

::Pasal Cuti-cuti sebagai orang Bujang::

,Tuesday, April 26, 2011
2,3 hari ni kitaorg asyik citer pasal Percutian ke ..... (dirahsiakan dulu)....
Semua dah tak sabar-sabar...
Bukannya ramai pun....
4 orang jer...
3 bini orang dan sorang anak dara...
Tapi yang 3 bini orang ni x sedar yang diri tu bukan bujang lagi...:)

Tapi ketiga-tiga kami ni still tak ade rezeki nak dapat baby...
Bole la berjimba-jimba sebagai orang bujang...
Tapi kitaorang semua dapat izin dari hubby masing-masing tau!
Kiranya, percutian ni untuk tenangkan fikiran sambil bershopping.... :)

Mula-mula kitaorg plan nak pergi naik flight...
Tapi last minit tak jadi sebab airport agak jauh dari Pusat Bandar....
So, kitaorg decide naik bas...
Best jugak...
Baru adventure....

Kemana Percutian aku? Tunggu.................


Kalau nak duit lebih, jangan lupa klik kat sini yer...

::Juvana::

,Tuesday, April 26, 2011
Semalam aku ngan hubby layan citer Juvana kat TV3...
Tetiba teringat pulak masa zaman-zaman sekolah dulu...
Sekolah aku dulu dekat dengan Sekolah Tunas Bakti (macam Henry Gurney gak la)..
Sekolah budak2 bermasalah..

Bila mereka berkelakuan baik sikit...
Mereka bole bersekolah kat sekolah biasa tapi masih kena duduk kat Tunas Bakti...
Just sekolah jer kat sekolah biasa, sampai waktu kena balik....

Kebanyakan budak2 Tunas Bakti ni akan bersekolah kat sekolah aku...
Aku pun tak tahu naper sekolah aku jadi pilihan...

Masa mula2 diaorg masuk...
kitaorang semua mcm tak berapa suka...
Tapi bila kita bergaul ngan diaorg ni...
barula kita tahu macam2 perkara....

Ada yang masuk kat situ bukanlah atas kesalahan yang berat sangat...
Selalunya kes Tak Terkawal macam curi motor, rempit dan macam kes yang parents dah x bole kawal sampai buat report polis....
Diaorg ni kebanyakannya kurang kasih sayang keluarga...

Pendapat aku la..
budak2 camni tak patut kita sisihkan..
kena bagi semangat dan nasihat...
InsyaAllah.. diaorang akan berubah....

P/S: Dah lama x jumpa ngan diaorg semua... harap2 la semuanya menjadi manusia yang berguna....

Kalau nak duit lebih, jangan lupa klik kat sini yer...

::Dah buat UPT::

,Tuesday, April 26, 2011
Seperti yang dah aku jangka...
Resultnya...........
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

NEGATIF!

takpe la... maybe bukan rezeki aku bulan ni.... pasni kena la amik ubat turun period lagi....

Kalau nak duit lebih, jangan lupa klik kat sini yer...

25.4.11

::Ani Sup Utara::

25.4.11,Monday, April 25, 2011
Memandangkan hari ni gaji...
Aku pun ajak la hubby makan kat luar....
Sebab kat umah pun gas dah habis semalam..
Pagi td masa turun rumah lupa nak bawak gas sekali...
Hubby dah malas la nak naik balik sebab terkejar-kejar nak pergi kerja...
Maklumla... umah x de lif.....

Mula-mula ingat nak makan Pizza..
Pastu fikir2 balik..
takkan la fast food lagi....

Tetiba teringat yang kat umah aku baru bukak Restoran Ani Sup Utara...
Tanya hubby...
n...
Hubby cakap...
"Ok, abang pun dah lama tak makan sup tulang"....

Pergi la sana...
1st time aku makan kat situ...
Padahal Ani Sup Utara ni punyalah banyak cawangan....

Sedap jugak makanan kat situ...
Aku makan bihun sup dan Sirap Bandung Cincau....
Hubby pulak makan Set Sup Tulang ngan Sirap Bandung....
memang kena ngan selera aku...
Harga pun ok....

Kat sini ada macam2 sup..
Selain sup, nasi ayam, nasi ayam penyet dan bakso pun ada....
Lain kali nak try Nasi Ayam Penyet pulak kat situ...

Kalau nak tgk cawangan dan menu...
bole la masuk laman web ni... www.anisuputara.com.my

p/s:tadi siap posing sakan masa kat restoran... bila balik umah malas nak masukkan gambar...hi..hi..hi...



Kalau nak duit lebih, jangan lupa klik kat sini yer...

::Fast Food::

,Monday, April 25, 2011

Hari ni adalah Hari Fast Food sedunia... hi..hi..hi..
Hari tu dah janji ngan hubby x nak makan Fast Food sbb tgh TTC...
Tapi hari ni x tahan godaan sebab kawan2 semua nak sarapan kat MC'D...
So, aku pun terjebak sekali...
Mana bole diaorg je yang makan...
Harus la aku join....

Pastu Tghr pulak...
Diaorg pg KFC..
n harus jgk aku join....
mula2 cadangnya x nak la makn ayam...
cuma nak makan egg tart...
tapi bila pergi sana.... hi..hi..hi...
tak jadi beli egg tart....
aku beli set nasi + ayam...
n x ketinggalan jgk Krushers KFC yang mabeles itu...
sejak dua menjak ni kat blog2 banyak yang citer pasal Krushers ni...
Harus la aku cuba....
aku amik Krushers Yogurt Blueberry Blast...
Sedapnya.....
Abis la... camne nak kurangkan berat kalau hari-hari camni..... :)

K, takper..
esok kita diet yer (kalau x der godaan lagi) :)


eyza

::Period oh period::

,Monday, April 25, 2011
Period aku delay lagi...
Ngandung? Rasanya tak..
Sebab aku x de rasa tanda2 peknen pun..

Memang dari zaman anak dara period aku ni ting tong...
Ingatkan bila dah kawin ni ok, tapi nan hado...
makin teruk ade la...

Masa bujang dulu, kawan2 sebilik dah 2,3 kali period, aku still jgk x period2....
sampaikan aku terpaksa pergi kedai jamu kat Giant n cari ubat untuk turunkan period...
Kesian aku kan? Cam x normal jer....

Itula jgk sebabnya, aku susah nak ngandung...
sebab period aku ni x tetap n susah nak tau waktu subur....

Tapi, kalaulah period aku yang delay kali ni adalah petanda aku pregnant...
Ya Allah, Syukur sangat2...

Aku jgk berharap...
cik period x yah la datang untuk 9 bulan 9 hari...
Bagi peluang kat Puan Pregnant pulak... :)
pastu kalau nak datang...
datangla... dialu-alukan....

Kalau nak duit lebih, jangan lupa klik kat sini yer...