30.9.11

::Lunch kat Pizza Hut::

30.9.11,Friday, September 30, 2011
 Dari bulan puasa lagi dah plan ngan kawan aku nak gi makan pizza... tapi, tak kesampaian... memandangkan hari ni rehat agak lama..kami pun decide la nak gi makan pizza.. selalunya, kami makan pizza kat Taman Putra,Ampang...tapi, sekarang ni pizza kat situ tgh renovate.. so, terpaksa la kami gi pizza kat tesco ampang..... ramai gak orang makan pizza hari ni.. maybe sebab semua org dah dapat gaji kan...
kami semua amik set lunch express... pastu, membe aku add on salad.. apa lagi, aku paling suka bab amik salad ni.. sebab, mangkuk yang dia bagi kecik...aku akan amik sampai jadik bukit kat mangkuk tu....
Ni mangkuk orang lain, bukan mangkuk kami.... dapat dr pakcik google...
aku makan 2 slice jer pizza... tak habis sebab dah kenyang sangat... mana tak kenyang, sebelum pizza sampai kitaorg dah banyak makan mushroom soup, garlic bread ngan salad buah....last2, pizza aku terpaksa bungkus sebab tak habis... nak tinggal sayang pulak.....pas makan,  dah malas nak jalan2 dalam tesco.. terus balik opis.....

 p/s: gambar kami xde sebab semua sibuk makan sampai terlupa nak amik gambar....

Kalau nak duit lebih, jangan lupa klik kat sini yer...

29.9.11

;;Hari Terakhir di PD & Udang Galah....;;

29.9.11,Thursday, September 29, 2011
Sepatutnya, hari ke3 ni kami kena gi Jasin sebab hubby ada meeting kat UiTM Jasin.... tapi, last minit tak jadi pulak..... Memandangkan check out kul 12... kami lepak je dalam bilik sebab malas nak pg mana-mana.... dah check out, hubby ajak gi beli udang galah kat tempat biasa... Lubok cina.... Melalui Permaisuri Resort, kami pakai jalan lama untuk ke sana... malas nak patah balik ke Highway.....
kat sini la kami selalu beli udang galah..kkdg sanggup drive dr KL ke sini semata2 nak beli..... kedai ni sempadan antara lubok cina dan masjid tanah.... kat pintu gerbang sempadan.... memang tak rugi kalau beli udang kat sini.. memang terbaik.... fresh....dulu sekilo RM60.. tapi sekarang ni dah naik ke RM70.... abg yang jual tu cakap, harga ni semua ditentukan oleh persatuan penjual udang galah.. tak tahu la betul ke tak.......
Sekilo lebih.... abg tu jual RM85 jer.... tapi dalam gambar ni nampak kecik jer kan.. sebenarnya udang ni besar2...puas hati la beli kali ni....., hubby macam biasa la..mesti suh masak asam pindang cara sarawak..... tapi memang 'nyaman' bak kata orang Sarawak... sori la sebab gambar dah masak xde sebab dah lapar sangat.. tak sempat snap ... :)


Kalau nak duit lebih, jangan lupa klik kat sini yer...

::3 hari 2 malam-Port Dickson~Hari Kedua::

,Thursday, September 29, 2011
Pagi tu, masa lepak2 kat tingkap... nampak krew drama/filem tengah shooting... tapi, tak tau citer apa dan sapa pelakonnya.. aku intai2 jugak, tapi x perasan sebab diaorg shooting kat pantai....
masa ni diaorg baru nak pasang peralatan..... yang aku nampak, pelakon yang selalu pegang watak jahat tu...ha, yang jd ayah dalam video klip Faizal Tahir-Karma..yang kasim ke nama dia..dia ada kat situ..tengah ajar pelakon berlawan...
Hari kedua ni, kami decide nak gi jalan2 kat sekitar PD... saja je..kalau lepak kat bilik pun boring jugak.....
Mula2, kita isi perut dulu.....tak pasti nak makan kat mana... jalan2 sampai la jumpa satu kedai ni..betul2 kat depan masjid.....

Warung Mak Mah Nasi Ayam 1..
Aku makan nasi ayam dan hubby makan nasi campur.....
Memang sedap semua makanan kat sini..yang paling best bagi aku, sambal belacan dia..mabeles.....

Pas habis makan, kami gi jalan2 kat muzium tentera.... saja nak kaji sejarah..hi..hi..hi..... 

Muzium tentera darat....
Hubby bersama kapsul masa....
Model kereta kebal...


Dah habis melawat sejarah.... kami gerak pulak ke PD Ostrich Farm...
Peace...


Pandang memandang antara hubby dan Ostrich.. ;)




Tak sempat nak sedia.... hubby dah amik gambar.....
Berat jugak telor Ostrich ni......


Sate Ostrich... 6 cucuk RM 10... dalam pinggan tu ada 5 jer... 1 lagi hubby dah ngap..sedap....
 Dah habis makan sate.... kami lepak kat Pantai teluk Kemang pulak.....

Bestnya tgk diaorg tanam badan dalam pasir......
 Masa kat teluk Kemang ni sempat la aku beli cenderahati ngan T-shirt untuk anak buah membe aku.... Pastu, ingatkan nak gi naik.....

PD Buggy... tapi, bila tgk trek yang mencabar dan memandangkan Cik P aku belum datang...hubby tak bagi naik..bukannya apa, berhati-hati saja..manala tahu kalau Allah bagi rezeki yang 'satu' itu untuk kami kali ni.... Amin....

Disebabkan kami tak jadi naik PD Buggy, kami balik hotel sebab hubby nak mandi kat swimming pool..... aku ingatkan hotel ni cuma bole mandi kalau pakai swimming suit, jd aku taklah bawak seluar track... rupa2nya kat sini tak kisah pun kalau pakai traksuit ngan t-shirt utk mandi kolam..nyesal pulak tak bawak.... jeles tgk hubby berenang kat dalam kolam.....
Jalan2 kat Pantai sambil tgk sunset.....Habis tgk sunset... naik bilik...lepas isyak baru kami keluar gi makan seafood.... sedap woo... fresh pulak tu..memang tak rugi la makan seafood kat PD ni.....

 Hari kedua ni Diakhiri dengan......


gambar kami.... ;)




Kalau nak duit lebih, jangan lupa klik kat sini yer...

26.9.11

::Party Time::

26.9.11,Monday, September 26, 2011
Mula2 tadi aku ingat nak sambung citer PD, tapi bila fikir balik..baik aku citer tentang besday party semalam ngan hari ni dulu.....nanti2 la sambung citer PD....
Semalam, aku dapat jemputan  Besday Party anak kawan aku..dia buat kat KFC Carefour Ampang... Hubby tak nak gi sebab ada hal....terpaksa gi sorang....Majlis start kul 3, tapi aku pulak tersampai awal... kul 3.50 dah sampai..membe2 spital, sorang pun belum sampai.. segan la jugak..Tapi, majlisnya memang best.. kalau ada anak leh la aku buat majlis besday untuk anak aku nanti... agak2nya bila la akan tercapai kan?






 Ok, settle bab majlis besday budak-budak.... hari ni pulak unit aku ada buat sambutan besday untuk staff unit sekali dengan jamuan raya... layan gambar je la yer....



 Sebenarnya ada banyak lagi gambar yang aku nak masukkan..tapi, memandangkan tenet ni amatla slow..hanya gambar2 ni aje la yang dapat masuk....

Kalau nak duit lebih, jangan lupa klik kat sini yer...

24.9.11

::3 hari 2 malam-Port Dickson~Hari Pertama::

24.9.11,Saturday, September 24, 2011
Alhamdulillah... akhirnya percutian Anniversary yang tertangguh hari tu, dapat gak aku pg kali ni walaupun aku terpaksa korbankan open house hospital yang super grand tu....Tapi takpe la, janji aku dapat spend time ngan hubby... yela. masa ni la kami nak spend time lama2 sikit.. kalau tak, hubby asyik out station jer....tinggal la aku sorang2 kat rumah....

Ok,Citer hari pertama.... Mula-mula plan nak gerak dalam kul 11 dari rumah...Tapi, dalam kul 9 lebih tu, hubby dapat call kena jumpa subcon dulu.. ade hal yang nak kena selesaikan.... hubby terpaksa la jugak pegi... dalam kul 12 baru hubby balik... Jadinya, dekat kul 1 baru la kami bertolak....

Kat R&R Seremban.... makan tengahari dulu sebab dari pagi lom makan apa2....
Selesai makan kat R&R, baru gerak ke PD...Sampai sana lebih kurang pukul 2 lebih.....Aku menginap kat Permaisuri Hotel & Resort...tempat ni memang cantik sangat.... untuk kakitangan kerajaan, boleh buat permohonan dengan Bahagian Rumah Peranginan Kerajaan... Tapi, perlu diingatkan.... sangat2 susah nak ada kosong... kalau weekend lagi la jangan harap... bagi sesiapa yang teringin nak pg sini, tapi malas nak tunggu lama2... tempah je la terus ngan Hotel.....Untuk gov staff, masih dapat diskaun..tapi taklah banyak sangat..tapi takpe, sekurang-kurangnya ada kan...

Pandangan dari hadapan hotel...
Pintu masuk ke lobi utama..
 Masa nak check in tu, aku tgk ramai sangat orang kat lobi..rupa2nya KKM ngan JPA ada buat kursus kat situ...patut la parking penuh... tapi, x pulak aku jumpa membe2 KKM yang aku kenal... aku saja je amik hari bekerja sebab takut weekend nanti sesak sangat.. rupa2nya, hari biasa pun ramai ngan gov staff buat kursus...
Pemandangan dari bilik kami... betul2 berhadapan dengan swimming pool dan bole nampak laut.....

Bilik Kami... Aku amik studio apartment jer.. tu pun dah besar.. bole muat lagi 2 katil queen kat bilik tu....

siap ada mineral water ngan kopi segera....
tiap kali tido kat hotel..aku suka sangat amik ni buat koleksi....
Siap bawak bekalan kuih raya...
Mula-mula, ingatkan nak lepak2 pantai petang tu.. tapi hubby x larat pulak..dia nak berehat jer kat bilik.... kitaorg tak kemana-mana pun... malamnya, baru keluar pergi makan malam... disebabkan, hubby letih, aku decide nak makan dekat kedai yang berhampiran dengan hotel je... tapi, makanannya amatlah tak memuaskan hati aku... tak sedap langsung... semua makanan masin..ntah la... tukang masak tu nak kawin kut, sebab tu semuanya masin.... hubby tak puas makan.... hubby nak beli maggi cup pulak... jumpa la supermarket yang baru bukak kat PD..family store... memang murah2 harga barang kat situ... puas hati la.... shopping sakan gak la.. aku sempat beli pencuci muka ngan pelembap safi balqis kat situ sebab harga dia lebih murah dari kat KL....
Balik jer bilik, terus masak air dan buatkan megi utk hubby sebab kesian hubby sebab makanan dia masin sangat... hubby cakap,makan megi lagi sedap dari makan kat kedai tadi... :)

Kalau nak duit lebih, jangan lupa klik kat sini yer...