30.11.11

::Balik Kampung::

30.11.11,Wednesday, November 30, 2011
Cuti Maal Hijrah hari tu aku balik kampung..... hubby tak dapat balik sebab keja.. terpaksa la aku balik naik bas... takpe la,bukan tak biasa pun.. dulu-dulu, masa bujang, bas la pengangkutan utama aku tiap kali balik kampung....

Lagipun, aku balik kali ni sebab nak tengok adik aku,baby....Lepas dia operation, aku lom tengok dia lagi... Alhamdulillah, dia dah makin sihat.... kesian pulak kat dia, asyik terperap jer kat umah...aku pun bawak la dia, achik ngan cousin kami gi jalan-jalan....

Mula-mula, kami gi Jusco Perda. Baby ngan achik nak gi beli baju kat Pdi....

Ramai tul orang kat kedai Pdi...

Budak yang hepi sebab dapat baju kat Pdi ngan Padini...

Masa ni kitaorang tengah sibuk nak belikan kasut untuk ayah aku....
Puas jugak la shopping kat sini...sempat rembat baju untuk aku, kasut untuk ayah aku dan handbeg ngan wallet untuk mak aku....

Dah penat round Jusco, kami gerak pulak ke Sunway... adik aku nak beli beg sekolah... dia tak nak beg lain... nak body glove aje... terpaksa la gi ke sana pulak....

Dah penat shopping, apalagi... cool blog la pulak.....

Budak yang hepi kali kedua sebab dapat beg body glove yang diidam-idamkan...
Hepi jugakla aku tengok baby dah makin sihat.... tu yang aku bawak dia gi jalan-jalan.... Mula-mula, dia nak ikut aku balik KL, tapi tak dapat la pulak sebab 7 Dis ni dia kena gi jumpa Doktor lagi...

nota: takpa la dik, dah sihat nanti mai umah along tau...

26.11.11

::Jalan-jalan tengok baby::

26.11.11,Saturday, November 26, 2011
Bahagianya kalau ada anak kan? Tengahari semalam aku n gang pegi tengok membe aku... baru pas bersalin baby boy.... 4.15 kg... Besar kan? best betul bila dukung, rasa cam baby 2 bulan...

mata sepet...

Macam-macam yang kitaorang buat untuk bagi dia bangun, tapi satu pun tak berkesan....

Baby ke3 untuk kawan aku....

comel sangat...

Rasa cam nak ambik bawak balik...

Nak jugak dukung....

Ambik berkat...


25.11.11

::Nyaris-nyaris kereta aku kena langgar::

25.11.11,Friday, November 25, 2011

Hari ni balik lambat lagi... dalam kul 8 tadi baru kuar dari opis....Nasib baik hubby nak amik aku malam2 ni.... Bila hubby sampai, aku ajak la hubby pegi bank jap sebab aku nak amik duit.. esok nak balik kampung...

Kebetulan  hari ni, banyak sangat kereta kat depan bank...pastu,banyak pulak keta yang parking berlapis..jammed la tempat tu.... Masa ni la keta aku nyaris2 kena langgar....yang buat aku bengang, tetiba ade 1 keta ni, dia parking block keta orang... keta aku belakang keta dia... tak lepas la hubby nak lalu....pastu, dia dok mengundur sebab nak jugak selit kat situ... dalam dok kalut2 ngan keta depan tu, tetiba.. ade satu kereta nak keluar dari parking... dah la jammed, dia keluar punya la laju... nasib baik aku nampak, terus aku hon kuat2.... baru dia berenti.. terus aku kuar dari keta, tengok kat tepi pintu aku.. sikit jer lagi nak kena... nasib baik aku perasan tadi... pastu, bila aku pandang dia, bole pulak dia ajak aku gaduh.. hubby dah bengang dah..hubby terus keluar nak bersemuka ngan dia la.. apa yang dia tak puas hati... jenuh aku sabarkan..kalau tak, memang gaduh besar la tadi....

nota: tak sabar nak balik kampung esok.. tapi balik naik bas aje sebab hubby tak balik... kali ni aku balik sebab nak tengok baby....


24.11.11

::Stress!::

24.11.11,Thursday, November 24, 2011

Huh! stress betul sekarang ni..Hari ni kul 9 malam baru aku balik dari opis... Orang yang buat Kewangan memang stress sangat bila hujung tahun... masa ni la nak kejar bayar Upah Jahit la, bayaran la, report bonus la... Memang la tension...

Tadi pun aku balik lambat sebab buat report Bonus.... Yang buat aku bengang, tengah key-in data... tetiba pulak PC 'hang'... aduh... ni yang buat aku stress tu.... call Unit I.T, diaorang suruh shut down dulu, pastu baru bukak balik..pun tak bole gak....

 Dahla report tu aku baru tau kena buat pagi tadi....pulak tu kena hantar sebelum 30 hb Nov ni.. aku pulak dah plan nak balik kg hari sabtu ni sampai la hari selasa... maunya aku tak stress.... Report tu untuk staff seramai 2000 orang... Bila PC dah buat hal, macammana aku nak buat kerja...

nota: kalau asyik stress2 camni.. macammana la aku nak 'lekat'... rasa cam nak mintak tukar Unit jer....


23.11.11

::Cendol::

23.11.11,Wednesday, November 23, 2011

Dah dekat seminggu gak la aku ngidam nak makan cendol kat Giant Ulu Klang... Tapi, asyik tak kesampaian..

Balik kerja tadi, aku nampak la lori jual cendol kat tepi jalan.. aku suh hubby berenti sebab nak bungkus jer... tapi, hubby ajak minum kat situ...ok la... Aku amik cendol campur (kacang merah+jagung+pulut), hubby pulak amik cendol biasa ngan rojak...

Rasa? bola la.. tapi tak kick sebab dia pakai santan serbuk..macam pelik jer.. sedap lagi cendol kat Giant... rasanya, tu la pertama dan terakhir aku minum kat situ.. tiada kedua kalinya.. ;)

22.11.11

::Kalau dah tak sayang anak, bak sini bagi kat aku!::

22.11.11,Tuesday, November 22, 2011
Aku bengang betui pagi tadi... pasai apa? pasai orang2 yang ada anak tapi tak tau nak hargai anak...
Ceritanya macam ni..pagi tadi, masa aku balik dari beli sarapan... aku nampak ada sebuah keta parking kat tepi jalan... depan kedai buah... tingkap memang bukak seluas-luasnya.... tetiba, dari satu tingkap tu, ada budak keluaqkan kepala.. main-main kat situ... masa aku lalu kat tepi tu, aku pun jenguk la dalam keta... Ya Allah..geramnya aku, bole pulak dalam tu ada dua budak kecik... langsung tak dak orang dewasa.... dengan pintu sebelah pemandu yang dibiaqkan terbukak... Aku pun jenguk la dalam kedai buah, rupa2nya..mak dia dok sibuk beli buah.. dia ingat, bila dia biaq pintu bukak, anak2 dia akan selamat la...
Geram pulak aku... kenapa la diaorang2 ni tak ambik iktibar dengan kejadian-kejadian sebelum ni... walau tinggal sekejap, tapi macam2 bole jadi...

Kalau dah jadi camni, menyesal pun dah tak guna....

P/s: Geram sangat sampai dah terkeluaq loghat utagha.. :)


20.11.11

::20.11.2011::

20.11.11,Sunday, November 20, 2011
20.11.2011..
Ramai yang rancang macam-macam sempena tarikh yang cantik ni...
Ada yang kahwin, bersalin, fotoshot, bertunang dan sebagainya...
Dan..
Tak terkecuali juga artis-artis memilih tarikh ni untuk bernikah...
Di antaranya....


Pasangan Zahiril Adzim dan Shera Ayob..

dan
pasangan Saudara Baru...
Dalili Michelle Wee & Deq Wan...


Bila tengok tarikh ni..
teringat pulak kat satu pasangan pengantin lama...
yang telah memilih tarikh 20.07.2007....
Nak tau sape?
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

Aku! kuang..kuang..kuang....


19.11.11

::Masuk wad::

19.11.11,Saturday, November 19, 2011
Semalam, membe aku Masuk hospital.... Mula-mula, dia pergi jumpa Dr sebab kena keracunan makanan.. Tapi, bila Dr amik darah, dapat detect yang hati dia ada masalah sikit... dia terpaksa ditahan di wad sebab Dr nak pantau.. ye la, masa dia pegi check tekanan darah, naik sampai 180...pastu Dr suh dia makan ubat dan rehat jap, pg semula amik darah... bukan makin turun, tapi makin naik... 200 pulak... Terus Dr suh masuk kat wad... kitaorang ni, pegi la hantar dia kat atas... Tapi, kesian dia sebab tarikh dia masuk wad (18/11/2011), sama pulak dengan tarikh dia operate cyst tahun 2009... Mula-mula tu dia sedih sangat.. Pas kitaorang bagi semangat, baru la dia ceria sikit...

Ini la kawan aku tu....



P/s: Yati, kitaorang semua doakan yati cepat sembuh.. jangan risau..InsyaAllah takde apa2.. jangan Stress tau....

17.11.11

::Jalan-jalan ke Kuarters baru::

17.11.11,Thursday, November 17, 2011
Memandangkan sekarang ni kuarters opis aku dah siap dan kawan2 aku tengah buat TnC... Aku pun nak la tengok kuarters baru ni.... Dalam hujan2, kitaorang redah... Nasib baik kawan aku nak bawak kereta (padahal,lintas jalan jer dah sampai)... Besar jugak dalam rumah.. dah macam kondo...

aku pun apply gak, tapi tak dapat sebab kuarters ni diberi keutamaan kat orang2 paramedik dulu.... Tak dapat pun takpe la, janji aku dah puas hati tengok keadaan kat dalam umah tu... ;)

Bahagian dapur... siap ade kitchen kabinet....

 
Lubang untuk mini bar.....

Toilet dalam bilik utama...

Ruang Tamu... agak besar...

Pemandangan dari dalam kuarters...

Ni pulak kuarters untuk PnP... ade 5 bilik, 4 bilik air....

Gambar tuan tanah wajib ade....

16.11.11

::Fesyen apa ni Fasha Sandha?::

16.11.11,Wednesday, November 16, 2011




Malas nak komen tentang fesyen-fesyen artis sekarang.. cuma satu jer, kalau artis lelaki bukak baju kena gam.. tapi kalau artis wanita? Fikir-fikirkanlah.....

Pic Kredit to:Rotikaya.com

15.11.11

::Tahniah kawan-kawanku::

15.11.11,Tuesday, November 15, 2011
Tahniah untuk....

Kak Tinie...
kerana kehadiran orang baru...
Comel sangat si kecik....
Mesti abang long Thaqif hepi sebab ade adik....

Ahmad Taufiq Akmal DOB: 20-10-2011 4.25 pm WB :2.63
Tahniah juga untuk...
Jie...
Sebab bakal dapat orang baru...
Aidan pun mesti hepi nak dapat adik kan?

p/s: Kak Tin & Jie, doakan eyza pulak menyusul pasni.. ;)


14.11.11

::Kembar Tiga::

14.11.11,Monday, November 14, 2011
Kembar 3 yang sangat-sangat comel....
Tadi aku baca blog Ummi kepada kembar 3 ni... Ummi cerita tentang ketabahan dia dan suami berusaha sehingga berjaya mendapat kembar 3... Menitis airmata aku baca entry ummi... Klik sini untuk ke blog Ummi....


13.11.11

:: Jalan2 Cameron pulok::

13.11.11,Sunday, November 13, 2011
Sebenarnya, masa bertolak dari KL ke kg, aku citer la ngan alang yang aku nak pegi Cameron bulan 1 ni ngan hubby... pastu, tunang alang pun tanya la "nak tak balik nanti kita singgah Cameron?"... Aku pun jawab, "along no hal, kalau sempat kita singgah la"...

Pastu, hari yang balik dari kg ke KL, kami ingat nak gerak awal sebab nak naik Cameron awal... tapi, mama minta tolong bawak baby pegi tukar braces dulu.... K,la.. ting tong ting tong kat situ, makan tengahari dulu kat umah.... dalam kul 12 baru gerak dr kg... ingat dah macam malas la nak singgah Cameron sebab dah lewat... Dalam perjalanan tu, ada banyak kereta kebal tentera, tak tahu la dari mana nak ke mana... hi..hi.....


tapi bila sampai Ipoh, jalan jammed.. tunang alang pun decide, naik Cameron jer.... mencabar jugak la sebab hujan renyai-renyai ditambah pulak dengan jalan licin, nasib baik kami selamat sampai kat atas.... pastu cari surau dulu, solat.. baru teruskan misi berjalan-jalan... tak banyak sangat tempat yang kami sempat gi sebab dah agak lewat... Tempat pertama yang kami pergi ialah Ladang Strawberi... 1st time aku rasa petik strawberi... kat sini, kalau nak yang petik sendiri harganya RM 20.00 (500 gm).. kalau nak rasa pengalaman petik Strawberi, bole la try....













Dah habis borong Stoberi ngan sayur2 segar, kami gerak pulak ke Ladang Teh Bharat...








dah settle bergedik santai kat situ, kami pun gerak pegi jalan2 tengok sayur-sayuran ngan souvenir.. aku x borong sangat sebab bulan 1 nanti nak datang lagi...  Dalam kul 11 lebih baru aku sampai umah.... tak sabar nak pegi lagi ngan hubby nanti... ;)