31.12.12

::Promosi Alpha Lipid SD2::

31.12.12,Monday, December 31, 2012


Sekarang ni Produk Alpha Lipid SD2 memang tengah laris kat pasaran.. mula2 adik aku suruh minum SD2 ni, aku macam nak tak nak je.. bukan apa, sebab fikirkan harga.. macam mahal je setin RM 180.00. Pastu, BF aku minum, dan dalam masa seminggu, berat dia turun 2kg padahal dia langsung xde buat senaman. Terussss, aku pun terxcited nak cuba... Alhamdulillah, 2 hr aku ambik SD2 ni, badan rasa ringan dan selepas 3 hari, berat aku turun 1kg.... Bestnya.. mesti ade yg cakap.. ala, sekilo jer pun... takpe.. ni dah dikira permulaan yang baik sbb aku pun x buat apa2 senaman pun.. sebelum ni berat aku punyala payah nak turun...

Sekarang ni, adik aku tengah buat promosi akhir tahun utk SD2 ni... kalau ade sesapa yang berminat, klik LIKE page ni.. dan anda akan dapat harga yang sangat-sangat istimewa dan berbaloi-baloi....

1 tin SD2 + shaker + buku panduan + free postage = RM 165.00 (tambahan RM 5.00 utk postage Sabah/Sarawak)..

Sehingga 31 Disember je tau...

Murah kan? kalau kat luar, setin je dah RM 180.00..

So, tunggu apa lagi? cepat2 LIKE dan dapatkan harga istimewa...

Produk ni jugak bagus untuk mereka yang menghidap PCOS macam aku ni...

Yang ada masalah HORMON .. ketidakstabilan period .. sedang amik pil perancang .. suntikan implan ... PERNAH mengambil pil perancang/suntikan ... dan seangkatan dengannya .. MASIH ADA harapan utk anda ..

Anda juga boleh berjaya CUMA memerl
ukan KEKENTALAN yg lebih dari yang lain

Tak percaya?? Tengok bawah ni ...

Pn. Suraiya Hani yg telah berjaya membuktikan bahawa produk Alphalipid Sd2 memang betul2 power...walaupun beliau mempunyai masalah berkaitan hormon Polystict Ovarian Syindrom (PCOS) tetapi beliau tetap
berjaya menurunkan sbyk 14kg seperti yg telah disyorkan oleh doktor pakar beliau..... Memang mengambil masa yg agak lama iaitu selama 6 bulan, namun berkat kesungguhan dan kesabaran akhirnya beliau berjaya mengatasi masalah PCOS tersebut..

So .. pada semua yang berkenaan .. SEMANGAT!! SEMANGAT!!



apa la sangat RM165.00 tu jika dibandingkan dengan kesihatan dan kecantikan yang akan kita dapat.. so, sebelum terlambat.. Jom la kita bertindak..perangi obesiti habis-habisan... 

"Mencegah Lebih Baik dari Mengubati"


24.12.12

::Miss WLM 2012::

24.12.12,Monday, December 24, 2012
Lama betul aku x update blog... bukan malas sebenarnya (walaupun ade sikit penyakit M tu), tapi sbb Laptop aku buat hal..asyik 'hang' jer.. tu yg x bole update tu..fb pun jarang dah aku bukak.. susah.. setakat tgk kat BB hubby jer... Cerita terkini? Banyak.. x tau nak citer yang mana satu dulu.. Erm.. apa kata aku citer tentang benda yang baru jer jd kat aku..kira fresh jugak la, kalau nak dibandingkan ngan citer2 aku yang lain..peram dulu, baru nak citer...

Masa aku kat Hospital Ampang.. aku ade join satu program anjuran Puspanita.. kiranya ni program macam Biggest Loser la... tapi, yang ni dipanggil WLM (Weight Lost Management)... diaorang bagi masa 6 bulan untuk kitaorang (semua peserta) turun kan berat badan..Aku memang x diet langsung... tapi, bila pindah kat tempat baru... aku macam ade kesedaran sikit nak kurangkan berat badan.. Mula2 aku ambik SD2.. sambil2 tu aku kawal makan.... itu pun aku rasa mcm dah terlambat sbb masa hanya tinggal sebulan je kut untuk program ni tamat... mula2 ambik SD2, aku memang x bole tinggal nasik..tetap makan macam biasa... pastu, bila fikir balik..no point la aku beli SD2 yang harganya 1++ kalau aku still makan macam dulu... lepas tu, aku berubah sikit demi sikit.... aku mula kurangkan ambik nasik..nak tinggalkan terus memang susah... sambil2 tu aku sapu gak Fellina yang aku beli kat Fika..lepas seminggu macam tu, SD2 aku pun habis... stok pun xde lagi... tapi, Alhamdulillah.. aku dah bole kawal makan..langsung x ambik nasik... hanya makan sayur yg dimasak dengan olive oil atau masakan rebus jer.... Perut pun dah biasa.. aku bole teruskan amalan macam tu..ni pun sbb aku cuba SD2..kalau terus2 tak nak ambik nasik, memang x bole..bila kita dah minum SD2, sikit2 kita akan biasakan diri makan dengan kuantiti yang sikit... walaupun aku diet,aku still masak utk hubby..tp, aku x sentuh nasik..aku makan lauk jer.. sampai hubby naik risau..dia suruh gak aku ambik nasik sbb takut aku sakit... Alhamdulillah, aku kuat tahan godaan... aku rasa makin sihat dan badan pun makin ringan....

Sampaila, acara kemuncak untuk program tu.. diaorang buat Dinner kat Saloma Bistro untuk umumkan pemenang program ni.. sekaligus, jadi Miss WLM 2012...aku langsung x berangan nak menang..aku diet sbb aku nak sihat..aku nak ade anak... mana tahu kalau badan dah kurus sikit, usaha aku untuk dapat zuriat lebih mudah.... mula2 plan nak gi Majlis tu ngan hubby..tp, last minit hubby x dpt balik awal dr Johor..aku bwk la adik bongsu aku untuk temankan aku.... Niat asal cuma nak gi makan jer.. langsung x terfikir akan kemenangan sebab peserta yang lain pun nampak banyak sangat susut berat badan....

Rancangan asal, datang nak makan jer sbb dah lama x makan sedap..Diet...

Masa ni baru sampai...

Kami dapat meja no 6..

Ntah ape la yang aku dok bebel tu...


Bila diaorang cakap, ok! peserta berdiri kat luar sbb dah nak kena naik pentas..buat catwalk sikit yer sebelum diaorang umumkan saper menang... aku dah mula gelabah..seram sejuk jer tangan ni... MC tanya sorang2..mcm pertandingan ratu cantik....

Menunggu peserta lain naik ke pentas....
Nebes o time ni...
masa ni yang lain dah turun sbb kami bertiga yang paling banyak penurunan berat... Berdebar2 masa ni...
Aku ni kalau neves. semuanya aku nak bercakap.. dah x sempat fikir dah.. aku pun citer la..tentang berat permulaan..berat seminggu sebelum dan berat hari tersebut.. menggeletar tangan aku...

Alhamdulillah, akhirnya kemenangan berpihak pada aku dengan penurunan sebanyak 7.4 kg.. pemenang kedua turun 7kg dan pemenang ke3 turun 4 kg...... Saat aku dimahkotakan tu, rasa macam menang Miss World..hihihi..

Aku kena buat Catwalk pulak...

Aku dapat Gelaran Miss WLM 2012.. Syukur sangat..berbaloi usaha aku selama ni....

Masa ni aku kena menari Gangnam Style.. malu giler..
Dah mungkin rezeki aku kut malam tu, aku ngan adik aku, dua-dua dapat cabutan bertuah.. hepi giler.. sampaikan orang yang bagi hadiah tu cakap, "menang besar awak malam ni".. malu aku...
Habis jer majlis, macam biasa la, sesi bergambar....














The Best Moment in My Life!

12.12.12

12.12.12

12.12.12,Wednesday, December 12, 2012
Cantikkan tarikh ni? hari ni adalah hari last untuk kita jumpa tarikh yang sama mcm ni sbb tahun depan takkan ada tarikh 13.13.13..  so, kepada sesiapa yang nak abadikan kenangan terindah untuk tarikh cantik ni mesti x kisah kalau tarikh ni jatuh hari rabu.. ala, kalau nak nikah pun, kan bole buat malam kalau takut siang semua orang kerja..kan?

So, kepada sesiapa yang nikah hari ni.. Selamat Pengantin Baru... yang sambut Besday.. Selamat Hari Lahir.. dan x kisahlah sambut anniversary ke, dapat baby ke.. Semoga semuanya selamat dan bahagia selalu.. Amin..

p/s: Semoga tahun ini meninggalkan kenangan manis lebih banyak dari yang pahit...


5.12.12

::Blog aku kena serang ngan VIRUS::

5.12.12,Wednesday, December 05, 2012


Sampai je opis pagi ni, aku terus bukak blog...
tp, tengok2 tak boleh bukak...
Blog eyzamiel dah kena serang ngan VIRUS..
Ha... abis la... gelabah terus aku...
Tapi, tetiba teringat yang Blogger femes Kak Neena Anuar pun pernah kena...
cepat2 aku bukak blog dia...
Nasib baik la, kat ruangan komen ade orang tunjuk ajar macam mana nak buang MALWARE tu...
Thank's sangat2 pada niezzareena atas tunjuk ajar tu...
Alhamdulillah, blog ni dah kembali macam biasa....

Nak tau macam mana nak buat kalau blog kena VIRUS?
Ok, meh sini aku share....

bukak layout
klik kat edit blog list
padam right kat kotak icon
icon tu yang buat malware

pastu save

InsyaAllah, lepas tu blog kita akan ok balik...


22.11.12

::Durian Crepe::

22.11.12,Thursday, November 22, 2012
Sana sini orang dok bercerita ttg DC ni.. aku pun dah lama mengidam nak makan.. sebelum ni tgk kat blog, ramai yg beli kat MidValley.. malas la aku nak pi sana semata-mata nak beli DC jer.... 
Tanya sana sini, akhirnya.. membe aku kat Hospital Ampang ade jual.. Yeay bestnya..terus aku order.. dia jual 4 RM 10.00... 





Puas hati aku dah dpt makan DC.. pasni macam nak cuba buat sendiri pulak la.. tapi, takut gak.. takut x jadi.. kalau x jadi, pasni beli jer la.. dah x payah nak buat-buat pandai..hihihi...

19.11.12

Tahniah! Diana Danielle Hamil...

19.11.12,Monday, November 19, 2012
Kredit: Beautifulnara

Tadi balik kerja, terus bukak fb.. ramai yang dok citer ttg Diana Danielle dah pregnant.. OMG.. bestnya.. rezeki dia cepat sungguh.. Moga Dee dan FK menjadi ibu dan ayah yang terbaik untuk anak2 mereka.. hepi sangat bila dengar berita ni... Semoga diaorang suksess selalu...

Kredit : Beautifulnara

15.11.12

Selamat Menyambut Tahun Baru Hijrah

15.11.12,Thursday, November 15, 2012

Selamat Menyambut Tahun Baru Hijrah....
Apa itu Tahun Baru Hijrah?
Selalunya, kita hanya akan rasa teruja bila nak sambut Tahun Baru Masihi..
Ramai yang x tahu pun, bila sebenarnya Tahun Baru Hijrah....

Berdasarkan Wikipedia, Tahun Baru Hijrah @ Awal Muharam ialah merupakan suatu hari yang penting bagi umat Islam kerana menandakan peristiwa penting yang berlaku dalam sejarah Islam iaitu memperingati penghijrahan Nabi Muhammad s.a.w dari Kota Makkah ke Madinah pada tahun 622 Masihi. Peristiwa bersejarah itu berlaku pada 1 muharram tahun baru bagi Takwim Hijrah. Namun Tahun Hijrah Rasulullah SAW dari Mekah ke Madinah itu diambil sebagai permulaan kiraan bagi kalendar Hijrah.[1]
Di Malaysia hari tersebut merupakan hari keagamaan di mana umat Islam mengadakan solat sunat di masjid-masjid di seluruh negeri. Hari Maal Hijrah atau Awal Muharram merupakan hari cuti umum di Malaysia.


Antara amalan disunatkan pada bulan Muharam....Semoga amal ibadah kita diperkenankan ILLAHI...Amin..(",)


Berpuasa. Maksud Hadis: Barang siapa berpuasa satu hari dalam bulan Muharam pahalanya seumpama berpuasa 30 tahun.Maksud Hadis: Barang siapa yang berpuasa tiga hari dalam bulan Muharam, iaitu hari Khamis, Jumaat dan Sabtu, Allah tulis padanya pahala seperti mana beribadat selama 2 tahun.
Banyakkan amal ibadat seperti solat sunat, zikir dan sebagainya.
Berdoa akhir tahun pada hari terakhir bulan Zulhijah selepas Asar sebanyak 3X
Berdoa awal tahun pada 1 Muharram selepas Maghrib 3X


Empat belas perkara sunat dilakukan pada hari Asyura (10 Muharram):


Melapangkan masa/belanja anak isteri. Fadilatnya - Allah akan melapangkan hidupnya pada tahun ini.
Memuliakan fakir miskin. Fadilatnya - Allah akan melapangkannya dalam kubur nanti.
Menahan marah. Fadilatnya - Di akhirat nanti Allah akan memasukkannya ke dalam golongan yang redha.
Menunjukkan orang sesat. Fadilatnya - Allah akan memenuhkan cahaya iman dalam hatinya.
Menyapu/mengusap kepala anak yatim. Fadilatnya - Allah akan mengurniakan sepohon pokok di syurga bagi tiap-tiap rambut yang disapunya.
Bersedekah. Fadilatnya - Allah akan menjauhkannya daripada neraka sekadar jauh seekor gagak terbang tak berhenti-henti dari kecil sehingga ia mati. Diberi pahala seperti bersedekah kepada semua fakir miskin di dunia ini.
Memelihara kehormatan diri. Fadilatnya - Allah akan mengurniakan hidupnya sentiasa diterangi cahaya keimanan.
Mandi Sunat. Fadilatnya - Tidak sakit (sakit berat) pada tahun itu. Lafaz niat: "Sahaja aku mandi sunat hari Asyura kerana Allah Taala."
Bercelak. Fadilatnya - Tidak akan sakit mata pada tahun itu.
Membaca Qulhuwallah hingga akhir 1,000X. Fadilatnya - Allah akan memandanginya dengan pandangan rahmah di akhirat nanti.
Sembahyang sunat empat rakaat. Fadilatnya - Allah akan mengampunkan dosanya walau telah berlarutan selama 50 tahun melakukannya. Lafaz niat: "Sahaja aku sembahyang sunat hari Asyura empat rakaat kerana Allah Taala." Pada rakaat pertama dan kedua selepas Fatihah dibaca Qulhuwallah 11X.
Membaca "has biallahhu wa nik mal wa keel, nikmal maula wa nikmannaseer". Fadilatnya - Tidak mati pada tahun ini.
Menjamu orang berbuka puasa. Fadhilat - Diberi pahala seperti memberi sekalian orang Islam berbuka puasa.
Puasa. Niat - "Sahaja aku berpuasa esok hari sunat hari Asyura kerana Allah Taala." Fadilat - Diberi pahala seribu kali Haji, seribu kali umrah dan seribu kali syahid dan diharamkannya.

Kredit: Sini



Semoga dengan permulaan Tahun Baru ini, kita semua akan lebih memperbaiki diri utk menjadi orang yang lebih baik dan beramal soleh.. semoga hari ini lebih baik dari semalam..Amin...

13.11.12

::Elianto::

13.11.12,Tuesday, November 13, 2012

Ha.. ni la Blusher n berus yang aku beli dr Elianto tempohari... Cantik kan kaler dia.. aku memang suka blusher yang ada kombinasi warna mcm ni... sebelum ni aku beli jenama Nutrimetics yang ade 4 kaler tu.. tp, sejak Nutrimetics bergabung ngan tuppaware, dah susah sikit nak beli.... Blusher ni pun adik aku yg rekemen.... so far, aku suka ngan kombinasi ni... nampak natural... berus jenama elianto ni pun best..lembut jer bila kena muka.. x la macam berus aku sebelum ni.. keras sikit........... setakat ni aku mmg puas hati sangat ngan jenama ni... selain blusher,eye liner ngan eye shadow aku pun jenama ni... aku dah ada 10 kaler eye shadow jenama elianto...Pada sesapa yang nak try.. mmg aku syorkan sangat2.. sbb aku mmg puas hati ngan elianto... lagpun skrg ni elianto tgh buat sale... kalau beli 2 barang dapat diskaun 10% dan kalau beli 4 barang dapat diskaun 20%... So, apa tggu lagi..jom kita ramai2 gi serbu kaunter elianto...pasni, aku nak beli lip liner ngan maskara pulak... hihihi... i'm in love with elianto....

12.11.12

::Sambut Besday bersama yang tersayang::

12.11.12,Monday, November 12, 2012
Fuh!! Bersawang dah blog aku ni.... lama x update.. sebenarnya banyak citer.. cuma aku jer yang malas nak update... mood dah hilang ke mana ntah... Ha.. hari ni mood aku dah datang balik.. erm.. nak citer yang mana dulu yer.... ok, aku citer yang terkini dulu la.... Citer hari Sabtu tempohari....


Opss... lupa pulak nak bagitau.. hr Khamis hr tu, satu2nya adik lelaki aku mai KL... selama ni kalau aku suruh dia mai KL sorang2, pastu naik bas pulak... haram dia nak mai... kali ni, pas pujuk2.. sampai gak dia sorang2 kat umah aku... Memandangkan Jumaat aku kerja, tak dapat la nak bawak dia merayau..Sabtu la baru boleh.. sbb hubby pun sabtu tu dah sampai dari Johor... baru meriah sikit.. nak lagi best.. adik aku yg kerja PPUM tu pun ada... So, 3 orang la adik aku yg ada kat umah aku termasuk ngan yang belajar kat UiTM tu sbb dia tgh cuti sem.. mai umah aku.. kerja part time... tapi, sedih gak sebab mak, ayah ngan adik bongsu aku x dak.. kalau x, mmg lagi meriah...

Destinasi pertama kami.... Kaunter Tiket Bas Transnasional.... Mula2 kami gi kunter kat Bandar Baru Ampang..La.. tutup la pulak... nak pergi pudu malas.. last2.. kami gi Keramat... settle bab tiket... memandangkan kami dah kat area sana..kami pun decide nak gi Wangsa Walk sbb adik2 aku ngan hubby nak celebrate besday aku.. ha..lupa pulak.. membe aku, IDA pun join sekali...

Mula2 ingatkan nak tgk wayang.. pastu adik aku yg kerja PPUM tu bgtau yang dia kerja malam..la..x syok la..kalau tgk wayang..nnt dah buang masa kat situ jer sbb kitaorang keluar dr rumah pun dah pukul 2 lebih...

X jadi tengok wayang..bergambar jer kat sini...
Pastu, decide nak main bowling..ramai pulak orang..pun x jadi jugak... Then, ingatkan nak karaoke.. diaorg malu la pulak... last2 aku decide, gi makan la sbb dah lapar..kitaorg makan simple2 jer sbb ingatkan malam baru nak makan besar kat Kg. Baru...

Makanan ringan2 kami...

Minuman peberet aku..3 layer tea....

Fish n Chip kat sini tak sedap langsung...

Habis kitaorg kerjakan.. yg paling best kat sini ada Tako Tao yang macam kat JJ tu... kat sini murah sikit..5 biji RM 4.50..Bumbu dia pun banyak..org yang buat tu mmg x kedekut..puas ati la....
 Lepas lepak kat situ... gi solat Maghrib.. pastu kitaorang sempat la shopping sikit...  Habis tu, kitaorang berpecah... membe aku IDA kena balik dulu sebab ada hal.. so, plan nak makan kat kg baru tu terpaksa dibatalkan..lagipun, aku pulak kena gegas gi PPUM pulak sbb nak hantar adik aku kerja shift malam...  Balik dr PPUM, adik aku still nak celebrate jugak walaupun x cukup geng... singgah la pulak kat Secret Recipe... aku cakap la x payah beli banyak2..1 slice cukup la sbb dah malam... La.. bila diaorang keluar dr kedai..tgk2 diaorang beli sampai 5 slice..adoi..gemuk la aku camni...

SR Pandan Indah...
 Pas dah dapat kek..kitaorang gerak gi Satay Station pulak.... Nak celebrate kat sana...

Tukang sponsor kek....

Dapat gak sambut ngan hubby..walaupun 'Belated'..

Dah separuh baru teringat nak ambik gambar...


Brownies yg mabeles..


Tiramisu..aku x berapa suka sangat...

Mee Rebus.. Sedap.. 

Satay kat sini besar2 kan... banyak ni pun kitaorang x habis makan.... 

Kuah satay ni sedap sangat.. kacang besar2...

Dah habis makan... ingatkan nak lepak kat Bukit Ampang... tapi, semua macam dah penat... terus balik rumah... sampai jer terus tengok hadiah besday aku..... hihihi.. aku kan mmg dasar x sabar...


Hadiah besday dari aku untuk aku.....

Ni pulak hadiah dari Ida..

Cantik tudung ni..macam tau2 jer aku tengah cari tudung kaler oren...
 dan... last but not least.... hadiah dari  membe opis...


Hadiah ni x de jual kat mana2 kedai pun tau... aku mmg suka.. bantal peluk bentuk ubat...


Hadiah dari Hubby? Blom dapat lagi..hubby kata spesial... sebab tu lambat sikit... x sabar nak tau hadiah apa....hihihi...