26.1.12

::Klebang & Jonker Walk::

26.1.12,Thursday, January 26, 2012
Hari kedua aku kat Melaka, hubby bawak gi Pantai Klebang... saja.. jalan-jalan makan angin... Mula2 ingat nak pergi makan coconut shake yang terkenal kat Klebang tu.. tapi, bila kitaorang sampai jer, tengok diaorang tengah kemas2 gerai.. dah nak tutup... takde rezeki.. takpe la, pasni bole datang lagi..... Sementara tunggu sunset tu kitaorang lepak jer kat salah satu gerai tepi pantai tu.....

Air aku ngan hubby.. gelas aku mestila yg kaler pink... air laici... hubby pulak air jagung.... tapi, tak sedap.... dah tawar... maybe sebab ais dah cair kut......

Muka hepi dapat jalan2 tepi pantai....

Hubby yang degil.. hari tu dah benti merokok.. tapi, bila dok kat Melaka, start balik.... Pengaruh kawan kut.....

Sunset.... Cantik.....

Mee Bandung Muar yang memang mabeles.... Rekemen sangat.. lain kali kalau gi sana, aku mesti nak pesan lagi....
Pas Maghrib, kami gerak ke Jonker Walk... Wah... memang happening.... Parking kat tepi2 jalan, memang penuh..... Kat depan Jonker Walk tu ada parking berbayar, tapi macam tak berbaloi jer.. sekali masuk RM10... Padahal, bukannya lama pun kita kat Jonker Walk.... aku suh jer hubby parking kat tepi balai bomba... bole jer... Free lagi... dasar kedekut aku ni kan?

Memandangkan dah nak dekat Tahun Baru Cina, memang banyak la tanglung2 ni bergantungan....

Posing dulu baru masuk dalam.... masa kami sampai ni, orang tak sesak sangat...


Dah puas berjalan-jalan kat situ... kami singgah lepak dulu kat Taman yang dibina khas kat Jonker Walk ni.... kat sini juga ada disediakan toilet... so, sesapa yang nak terkucil... jangan risau, bole jer datang sini.....

Nampak tak badan abang ketak kat belakang tu.... berketul-ketul....
Aku tak beli apa pun... just jalan2.... masa kitaorang dah nak balik tu, makin ramai orang yang datang.. nasib baik kami dah nak balik, kalau x, maunya sesak napas dalam longgokan manusia....

Nota: Bulan depan datang Melaka lagi... kali ni tak tau lagi nak buat apa... maybe nak naik cruise pulak kut... ;)


No comments:

Post a Comment