4.1.12

::Konfius la pulak::

4.1.12,Wednesday, January 04, 2012
Sekarang ni aku dah konfius...
Rumah dah ada...
Yang tak best sebab ada 2 pilihan...
Aku buntu bila fikir mana yang lebih bagus...
Sama ada..

Kondo kat Lereng Bukit dan agak tinggi.... 


Atau....

Flat biasa tanpa lif......dan bukan dekat bukit...
Harga kedua-duanya sama..
Kedua2nya ada pro dan kontra....
Kedua-duanya, dekat dengan opis....
Cuma, kondo tu kondo baru...
takde renovation apa2...

Flat tu pulak...
Walaupun xde lift, tapi tingkat satu...
Siap ada kitchen kabinet, water heater dan aircond....

Pening-pening....
Kawan2, ada pandangan?

Gambar: sumber dr google

2 comments:

  1. eyza, sy prefer kondo. slalunya kondo ada pakguard, security terjamin. kurang la sket aktiviti pecah kereta ke, pecah masuk umah ke.
    cuba awk request ngn owner kondo tu water heater n aircond. kalu ikut pengalaman sy sewa umah, bila ktorg request, owner akan entertain sbb investment jugak utk dia. tp kalu dh masuk kitchen cabinet, harga sewa pn dh jadik lain la pulak. ;)

    ReplyDelete
  2. Kalo rega sama better kondo tu kot. Sbb cam scary je gambo flat tu. *mungkin gamba la kot, kalo bkn dlm gambo oke gaknya

    Tp bukit tu tak pe kot, bkn lama Eyza nak duk situ kan, nati sure pindah umah sendiri. :)

    ReplyDelete