11.1.12

::SBPA oh SBPA::

11.1.12,Wednesday, January 11, 2012
Seperti yang semua dah tahu..
16hb ni gov dah dapat gaji...
Dapat awal sempena Tahun Baru Cina..
Tapi gaji SBPA belum dapat lagi..
Pelarasan akan dibayar hujung bulan ni...
Bulan depan dah bole dapat gaji baru...
Bab tu, aku ok jer...
Tapi, apa yang tak ok...
Bila aku kena buat report...
Untuk dapatkan pelarasan dan gaji SBPA tu, aku kena buat report dan hantar ke Jabatan Akauntan Negara sebelum 13hb..
Mak ai.. masak la macam ni..
Dah la staff ade dekat 2 ribu..
Sempat ke aku nak buat..
Kalau tak buat, semua pulak yang tak dapat pelarasan dan gaji baru...
Hai.. Pening-pening..
Ingatkan lepas tutup akaun, dah bole la bernafas sikit..
Rupa-rupanya tak jugak..
Makin sesak napas jadinya....

p/s: kekadang rasa cam nak mintak tukar jer... dah tak larat nak keja kat sini.... Bosan...

3 comments:

  1. Kalau dah bosan tukar Jabatan.. kalau tensen jerk.. wat pe kan.. :) Tempat baru, suasana baru.. :)

    ReplyDelete
  2. u...
    i kat sini pun masak...letih + penat sesangat...dgn SBPA nih...

    Umaira + Umar
    http://dgnizinya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Kak Rinna.
    eyza memang plan nak mintak tukar tahun ni.. dah penat la kak.. dah 6 tahun buat gaji.. nak try suasana dan kerja baru pulak...

    Umaira...
    Penat kan? nak dapat best.. tapi sebelum dapat, letih yang amat...

    ReplyDelete