1.2.12

::Pak Jang Datang::

1.2.12,Wednesday, February 01, 2012
Alhamdulillah.. aku dah pun selamat pindah..... rumah baru ni agak selesa walaupun bukan kondo @ rumah teres.. cuma apartment yang sedang-sedang saja... :) tapi, sejak duduk kat rumah baru ni, internet makin buat hal... hish.. geram betul.... ingatkan dah pindah duduk Ampang, makin ok la... rupa2nya, makin k.o...

Sehari sebelum aku pindah rumah, pak jang aku sekeluarga datang... kebetulan dioarang semua dari Temerloh... sebelum balik Kedah, diaorang singgah la sekejap kat rumah aku...... Nasib baik masa pak jang aku call tu, aku ngan hubby tengah on the way nak balik KL dari Melaka... kelam kabut gak la.... elok sampai KL, singgah jap kat Carefour... beli barang2 nak masak... dah la semua barang aku dah packing.. nak ajak makan kat luar macam x sedap la pulak.. dah la ni 1st time diaorang datang rumah aku....... Sampai je rumah, terus bersilat kat dapur.... Masak simple2 jer la.. aku buat tomyam, sayur ngan ayam goreng jer.... bole la kan, daripada takde....

Elok jer diaorang sampai Kl, sesat pulak nak datang rumah aku... terpaksa la hubby gi amik kat Ampang.... ye la, kalau orang tak biasa jalan Hulu Langat ni memang tak tau nak pg ikut Ampang macam mana... Bila diaorang sampai rumah, pak jang aku kata, diaorang dah kenyang... dah makan kat Temerloh.... Pak jang aku ajak kami bawak diaorang naik LRT sebab anak dia sibuk sangat nak naik.... Kalau ikutkan aku, macam malas jer sebab dah penat.. tapi, mengenangkan diaorang datang dr jauh... gagahkan diri jugak la...

Kami parking kat LRT Pandan Indah.... Mula2 aku pun tak tau nak bawak diaorang gi mana... last2 terfikir yang hari tu ada Pasar Malam kat Jalan TAR... Beli la tiket train ke sana... sejak LRT pakai tiket macam coin ni, dah x bole beli tiket pergi balik... agak menyusahkan jugak la...

Mak Jang aku ngan anak2 dia... sepupu aku yang pakai baju biru tu la yang beria-ia nak naik train.... Layankan jer la....
Sampai jer kat Jalan TAR.. Ya Allah, ramainya manusia... ingatkan ramai yang dah balik kampung.....  tapi, sesak jugak....Masa jalan kat sana, aku dukung la sepupu aku yang baby tu.... Ya Allah, nikmatnya.. aku rasa macam tengah dukung anak sendiri... tak terasa bila aku menonong jer jalan kat depan sorang2.. seolah-olah aku tengah bawak anak aku shopping.... takpe la, sesekali berangan.... :) Kami pun jalan jer la... dari Pasar Malam Jalan TAR, terus menuju ke Sogo.... Dari Sogo, baru ambik train ke Pandan Indah.... Pastu, sepupu aku ni sibuk nak makan sate pulak... Aku ngan hubby bawak diaorang gi makan sate kat SATE HJ SAMURI, KAJANG....

Tengah tunggu sate sampai...

Aku order ABC.... Tapi macam biasa la... nafsu makan besar, tapi tak habis pun..... hubby yang tolong habiskan.....

Walaupun penat, layankan ajer....

Pak Jang aku....

Akhirnya.. sate pun sampai....

Nasib baik servis kat sini cepat.. takde la lama kami kena tunggu.....
Pas makan, balik rumah aku.. Pak jang aku nak mandi dan rehat dulu sebab dia nak balik Kedah malam tu jugak.... Dalam kul 11 malam, diaorang pun gerak balik Kedah...... Pak Jang aku dah balik, hubby gi ambik kawan2 dia pulak sebab diaorang nak tido umah kami.. esok pagi2, diaorang nak tolong kami angkat barang untuk pindah rumah.... Akhirnya, nasik ngan lauk pauk yang aku masak tu, selamat jadi rezeki kawan2 hubby...... Nasib baik tak membazir.....

No comments:

Post a Comment