25.6.12

::Masuk Hospital & Family Day::

25.6.12,Monday, June 25, 2012
Hari Jumaat tempohari aku dapat tahu yang adik ipar aku masuk hospital... pengantin baru hari tu... terkejut jugak la aku.... Dia masuk Hospital Melaka....nak tak nak, aku ambik half day sbb kalau nak tggu balik kerja baru nak gi, takut terlepas waktu melawat.... Kalau ikut perancangan, aku memang akan gi Melaka gak petang tu sebab hr sabtu tu aku ngan hubby akan gi PD dr sana sebab aku ada family day... Nasib baik, beg kain baju semua aku dah bawak...

Kul 12 lebih, aku keluar dr opis... amik teksi gi LRT, pastu amik LRT terus ke TBS... dapat bas kul 1.30.. nasib baik org x ramai... tp, bas yg aku naik pulak yang tak best... nak buat camne, itu je bas yg ada kul 1.30... dah la dalam tu bau x berapa sedap.. aircond pulak panas... berpeluh-peluh aku selama 2 jam atas bas....Bila dah sampai Melaka Sentral, rasa syukur sangat-sangat...


Hubby datang jer, terus kitaorang gerak ke Hospital... Rupanya, adik ipar aku tu kena kencing tikus... Minggu lepas dia gi menjala kat sungai.. tu yg kena tu... Nasib baik dia dapat kesan awal.. kalau x, tak tahula.... lama jugak la aku kat sana... kesian adik aku.. dia pun cam aku gak... laki keja Melaka, dia keja KL.... terpaksa la dia EL, jaga suami... takpe la, pengorbanan untuk suami... macam2 dugaan adik aku lepas dia kawen ni.. harap2 dia banyak bersabar....

Esoknya, aku macam nak batalkan jer gi PD tu, tapi bila bincang2 ngan hubby... kitaorg teruskan gak gi sana... sebab kitaorang dah janji nak pg.. cam x best pulak kalau x gi....Disebabkan aku Ketua Apartment, aku kena la gi awal... utk check in dan uruskan apa2 yg patut...

Kitaorg gerak dr Melaka kul 11 lebih, sampai PD kul 12 suku camtu...Family Day kitaorang ni buat kat Permaisuri Resort.... sampai je, terus daftar dan makan tghr dulu.. masa ni x leh amik kunci lg sebab check in kul 2... kami pun lepak2 dulu tepi pantai..... aku pulak, lupa nak bawak kamera, jd x banyak la gambar kitaorang kat sana...

Kul 2 lebih, baru bole check in.. kitaorang dapat apartment 3 bilik.. so, aku kongsi ngan membe aku lg 2 orang.... kiranya 3 couple la dlm 1 apartment....... selepas cabut undi, aku dapat medium room.. ok la, nak tido je pun.. no hal la....

kalau ikut jadual, petang tu dalam kul 3, ada pertandingan utk kanak2.. tp, kami semua x turun pun.. penat, lagipun kitaorang semua lom ada anak... kitaorang lepak je la dalam bilik masing-masing... Petang dalam kul 6, baru kitaorang siap2 utk gi mandi swimming pool.....




Memandangkan aku n gang x berapa pandai berenang... kitaorang mandi kat tepi2 je sbb kolam tu agak dalam utk kitaorang yg comel dan x berapa cukup ketinggian ni..... laki masing2 sibuk nak mandi laut... x nak mandi kolam sebab ramai sangat kat kolam... pas dah puas mandi kolam, kitaorang pun gerak gi mandi laut pulak....


Malam pulak, ada Dinner BBQ.... Tema utk malam ni ialah Floral... aku x beli baju baru pun.. pakai je apa yg ada.. hubby langsung x nak baju bunga2.. dia pakai T-shirt je.....






BBQ di tepi pantai..memang best.. diaorang buat konsep gerai... ada lebih kurang 10 gerai.... memang happening... mewah dengan makanan je malam tu... ada gerai BBQ, gerai sate, gerai goreng2, gerai salad, gerai dessert (homemade aiskrim  dia mmg mabeles) dan macam2 gerai lagi la.. sampai dah x terlarat nak makan.....




Sambil-sambil makan tu ada la acara selingan macam pertandingan karaoke, pertandingan Fancy Dress, Superhero dan yang paling best, Cabutan Bertuah....



aku paling berkobar-kobar bila time Cabutan Bertuah... tapi, memang x de tuah.. langsung x dapat apa... takpe la, janji dapat makan yg best2... Acara kemuncak malam tu bila diaorang pasang bukak api.. wah.. memang happening.....Dekat kul 12 baru kitaorang balik bilik... semua dah penat sangat..... 


Esoknya, ada Telematch untuk dewasa pulak....aku x masuk pun, just jd pemerhati....










Habis je Telematch, makan tengahari dan siap2 untuk Check out.... pas check out, aku ngan membe aku sempat lgi gi shoping kat PD..... Mula2 ingat nak ke Melaka balik.. tp, bila aku call adik aku, dia bgtau yg husband dia dah beransur ok... so, aku ngan hubby pun gerak la balik KL... kali ni, kami balik guna Highway LEKAS.. sekejap je dah sampai... Betullah, LEKAS ni memang lekas..hi.hi..hi..

Apa2pun Family Day ni memang Best... Terbaik la....

Nota: Semoga Man cepat sembuh....


No comments:

Post a Comment