13.9.12

::Jamuan Raya Hospital Ampang 2012::

13.9.12,Thursday, September 13, 2012
Semalam aku dah citer tentang Jamuan Raya Unit Aku... Hari ni pulak ada Jamuan Raya Peringkat Hospital.... Tahun ni aku ditugaskan untuk jaga gerai... Shift pertama pulak tu.. takpe la... tak kisah.. demi untuk melancarkan majlis....

Pukul 11, bermula la shift aku ngan kawan-kawan.. satu kumpulan cuma kena jaga 1 jam.. bole la kami gilir-gilir makan.... Ni la gerai kami... masa ni kat belakang  masih lengang.... maklumla awal lagi.....

Untuk Jabatan Pengurusan, kami buat Rojak Buah dan makanan untuk Vegetarian......

Kerja pertama kami.... masukkan buah dalam bekas.....

Sibuk macam mana pun.. gambar mesti ade.....

Ini la rojak kami.....

Bila bos besar datang, terus fokus buat kerja....

CC aku ambik tugas bubuh kacang kat atas rojak....

Dah siap packing... susun cantik-cantik... 

Belum habis packing, dah sibuk nak bergambar.....

Ha.. ni la Bos Besar kami.. merangkap pemerhati kerja2 kami..

Jemput la ambik rojak saya....

Budak2 ni bukan nak ambik rojak pun... nak mengacau jer kat tempat aku..hi..hi..hi...

Menyorok sikit bagi nampak kurus....

Dah selesai packing.. Penat.. Kita minum dulu.....

Customer pertama ni....

Elok jer kitaorang tamat shift... orang dah mula serbu... lepas jer kitaorang serah tugas.. kitaorang serbu pulak gerai orang lain......

Sambutan hebat penggemar rojak... ni turn kumpulan 2 pulak.....
 Macam-macam makanan ada... ada Lontong 1 Malaysia (memang sedap giler) , Nasi Beriani ngan Ayam Merah (aku x makan pun sbb dah kenyang) , Ayam Golek (kurang kick sebab tawar) , Kuih Muih , Rendang ngan Lemang, Roti Jala , Lempeng Kelapa dan macam-macam lagi la... kalau nak senaraikan semua.. maunya penuh blog aku ni... Tapi, gerai yang paling ramai penggemar adalah gerai Kambing Panggang....

Walaupun beratur panjang, aku pun join gak... bukan nak makan sangat... cuma nak rasa jer....

Daging Kambing ni sedap... lembut pulak tu... tapi, aku makan 2 slice jer terus rasa panas kat lidah.. terus aku x nak makan dah... bagi kat kawan aku....
Walau apapun, memang best la Jamuan kali ni.... Semua orang Hepi... tahun depan kita buat lagi.... tu pun kalau aku blom dapat tukar.. kalau dah dapat tukar, aku sambut raya kat tempat baru la pulak....



Last but Not Least... gambar kami semua......... Peace....


No comments:

Post a Comment