7.10.12

::Kedai Rakyat 1 Malaysia::

7.10.12,Sunday, October 07, 2012
Banyak betul yang nak diceritakan.. tapi, x de mood nak ingat balik semua tu.. tggu nanti2 la.. bila mood dah datang...

Aktiviti hari ni? Ermm... mula2 rasa cam nak pergi kerja.. tapi, cam malas pulak... pastu dok umah pun boring... nak pergi jalan2, tapi tak nak jauh2.... fikir punya fikir.. aku ajak hubby gi Kedai Rakyat 1 Malaysia... lagipun barang2 rumah banyak jugak yang dah abis..... Kedai ni dekat jer ngan umah aku.. dalam 10 minit camtu.... selalu aku suka beli kat Pasaraya Besar.. tapi, kali ni nak try shopping kat sini pulak.. nak tgk, ade beza ke tak... Bila aku perati betul2 harga barang kat kedai tu.. memang banyak la yang murah dari Pasaraya Besar... tapi, ade jugak yang kat situ Mahal, tapi kat SpeedMart 99 murah sikit... tapi, beza x banyak la, dalam seposen dua jer.... Sila buat perbandingan dulu... pastu, beli yang paling murah kat dua2 kedai.. itupun kalau dua2 kedai dekat... macam kat tempat aku ni, memang dekat2.. bangunan sebelah2 jer.. tu yang aku bole tau harga.. :) Kalau jauh tak payah la... duit minyak jer, dah lebih dr yang ko nak jimat tu...

Hasil Shopingan aku kat Kedai Rakyat 1 Malaysia...
Dah keluar dari kedai tu, rasa lapar la pulak.. kami (aku + hubby) pekena dulu Nasi Kandar kat area kedai tu jugak... Alhamdulillah.. dah kenyang... Pastu, hubby tanya.. nak gi mana lagi.. aku cakap balik jer la... Hubby pulak kata, la.. takkan dah nak balik kut.. Jom la jalan2 lagi... Tetiba jer.. dapat idea.. jom kita gi Kedai Kain 1 Malaysia pulak nak? Hubby pun 'on' je la.... Meredah la pulak Bukit Ampang menuju ke Hulu Langat.. Kedai ni pun x jauh sangat dr Umah aku... dalam 25 minit jer.....

Sampai sana, terus cari kain untuk aku ngan Mak Mertua.. Al-maklumla, bulan 12 ni abang ipar aku kawen.. nak gak baju baru kan... Kat situ, harga kain memang murah.. tapi, kena pegang jugak kain... ada jugak yang aku rasa macam kain kat Jalan TAR lagi murah.. tapi, kena pandai pilih la... lagi satu, kebanyakan kain kat situ, dahpun dipotong 4 meter... kalau ade yang pakai lebih 4 meter.. memang x banyak pilihan.... Lepas aku dah puas ati, aku rembat jugak la 2 pasang kain.. 1 utk aku.. satu utk MIL... adik beradik lain? beli sendiri la no...


Dalam ni la kain kami... tapi, x bole tunjuk.. nanti dah tak surprise....
Dah abis, balik umah.... letak kat tepi.. banyak jugak barang ni.....


Ni la hasilnya...
 Kat kedai Rakyat tu aku beli barang2 ni jer.....

Ni yang ade jenama... korang perasan tak yang sos Life tu perisa Tomato? hahaha... aku dah tersilap ambik da... aku pun x tau nak buat apa dengan sos tomato yang besar gedabak tu..... Hubby siap perli aku "Nasib baik sendiri yang ambil, kalau abg ambil maunya bebel x henti sampai esok".. 

Yang ni pulak versi barangan 1 Malaysia.. Jangan pandang rendah tau dengan jenama ni.. hari tu aku beli Bes minuman yang macam sunquick tapi jenama 1 Malaysia... Rasa dia mmg sebiji sunquick.. harga sebotol baru RM 6.80 jer... Berbaloi-baloi... yang lain2 ni aku x pernah try... cuba jer beli dulu.. kalau sedap, bole beli lg.. kalau x, ini 1st n last la jawabnya...

Ini barang2 yang aku beli.. kalau beli kat Pasaraya besar, selalu kalau macam ni.. dekat 80 gak la abis... tapi, kali ni... aku cuma abis 50 jer... Jimat kan.....

Notakaki: Belilah Barangan Buatan Malaysia.. :)




1 comment: