24.12.12

::Miss WLM 2012::

24.12.12,Monday, December 24, 2012
Lama betul aku x update blog... bukan malas sebenarnya (walaupun ade sikit penyakit M tu), tapi sbb Laptop aku buat hal..asyik 'hang' jer.. tu yg x bole update tu..fb pun jarang dah aku bukak.. susah.. setakat tgk kat BB hubby jer... Cerita terkini? Banyak.. x tau nak citer yang mana satu dulu.. Erm.. apa kata aku citer tentang benda yang baru jer jd kat aku..kira fresh jugak la, kalau nak dibandingkan ngan citer2 aku yang lain..peram dulu, baru nak citer...

Masa aku kat Hospital Ampang.. aku ade join satu program anjuran Puspanita.. kiranya ni program macam Biggest Loser la... tapi, yang ni dipanggil WLM (Weight Lost Management)... diaorang bagi masa 6 bulan untuk kitaorang (semua peserta) turun kan berat badan..Aku memang x diet langsung... tapi, bila pindah kat tempat baru... aku macam ade kesedaran sikit nak kurangkan berat badan.. Mula2 aku ambik SD2.. sambil2 tu aku kawal makan.... itu pun aku rasa mcm dah terlambat sbb masa hanya tinggal sebulan je kut untuk program ni tamat... mula2 ambik SD2, aku memang x bole tinggal nasik..tetap makan macam biasa... pastu, bila fikir balik..no point la aku beli SD2 yang harganya 1++ kalau aku still makan macam dulu... lepas tu, aku berubah sikit demi sikit.... aku mula kurangkan ambik nasik..nak tinggalkan terus memang susah... sambil2 tu aku sapu gak Fellina yang aku beli kat Fika..lepas seminggu macam tu, SD2 aku pun habis... stok pun xde lagi... tapi, Alhamdulillah.. aku dah bole kawal makan..langsung x ambik nasik... hanya makan sayur yg dimasak dengan olive oil atau masakan rebus jer.... Perut pun dah biasa.. aku bole teruskan amalan macam tu..ni pun sbb aku cuba SD2..kalau terus2 tak nak ambik nasik, memang x bole..bila kita dah minum SD2, sikit2 kita akan biasakan diri makan dengan kuantiti yang sikit... walaupun aku diet,aku still masak utk hubby..tp, aku x sentuh nasik..aku makan lauk jer.. sampai hubby naik risau..dia suruh gak aku ambik nasik sbb takut aku sakit... Alhamdulillah, aku kuat tahan godaan... aku rasa makin sihat dan badan pun makin ringan....

Sampaila, acara kemuncak untuk program tu.. diaorang buat Dinner kat Saloma Bistro untuk umumkan pemenang program ni.. sekaligus, jadi Miss WLM 2012...aku langsung x berangan nak menang..aku diet sbb aku nak sihat..aku nak ade anak... mana tahu kalau badan dah kurus sikit, usaha aku untuk dapat zuriat lebih mudah.... mula2 plan nak gi Majlis tu ngan hubby..tp, last minit hubby x dpt balik awal dr Johor..aku bwk la adik bongsu aku untuk temankan aku.... Niat asal cuma nak gi makan jer.. langsung x terfikir akan kemenangan sebab peserta yang lain pun nampak banyak sangat susut berat badan....

Rancangan asal, datang nak makan jer sbb dah lama x makan sedap..Diet...

Masa ni baru sampai...

Kami dapat meja no 6..

Ntah ape la yang aku dok bebel tu...


Bila diaorang cakap, ok! peserta berdiri kat luar sbb dah nak kena naik pentas..buat catwalk sikit yer sebelum diaorang umumkan saper menang... aku dah mula gelabah..seram sejuk jer tangan ni... MC tanya sorang2..mcm pertandingan ratu cantik....

Menunggu peserta lain naik ke pentas....
Nebes o time ni...
masa ni yang lain dah turun sbb kami bertiga yang paling banyak penurunan berat... Berdebar2 masa ni...
Aku ni kalau neves. semuanya aku nak bercakap.. dah x sempat fikir dah.. aku pun citer la..tentang berat permulaan..berat seminggu sebelum dan berat hari tersebut.. menggeletar tangan aku...

Alhamdulillah, akhirnya kemenangan berpihak pada aku dengan penurunan sebanyak 7.4 kg.. pemenang kedua turun 7kg dan pemenang ke3 turun 4 kg...... Saat aku dimahkotakan tu, rasa macam menang Miss World..hihihi..

Aku kena buat Catwalk pulak...

Aku dapat Gelaran Miss WLM 2012.. Syukur sangat..berbaloi usaha aku selama ni....

Masa ni aku kena menari Gangnam Style.. malu giler..
Dah mungkin rezeki aku kut malam tu, aku ngan adik aku, dua-dua dapat cabutan bertuah.. hepi giler.. sampaikan orang yang bagi hadiah tu cakap, "menang besar awak malam ni".. malu aku...
Habis jer majlis, macam biasa la, sesi bergambar....














The Best Moment in My Life!

1 comment: