29.3.12

::Beli Tudung On9::

29.3.12,Thursday, March 29, 2012
Selalu bila waktu lunch, aku akan jalan blog kawan-kawan...
tapi hari ni, tetiba jer blogspot kena block kat opis aku....
Sebelum ni diaorang cuma blog bahagian post ngan komen je...
so, bole la aku jalan2 walaupun x tinggalkan komen.....
bila blogspot dah kena block, tak dapat la aku tau cerita kawan2 blog kat opis..
terpaksa balik umah, baru la bole baca.....
Sori la kawan2 kalau eyza terlambat tau cerita terkini.. :)

Sekarang ni aku suka jalan2 kat blog jual tudung...
Cantik2 pulak design tudung kat situ....
Mula2 aku saja je ushar2...
pastu ada yang berkenan...
nak beli cam x berapa nak mampu...
ye la kalau harga satu dah beratus...
kopak aku...
pastu,
aku jalan2 lagi...
sampai la jumpa kat satu blog ni..
tudung kat situ ala2 Fareeda..
walaupun x sama sangat...
Harga agak mampu untuk aku...
terus aku beli satu..
nak try dulu..
kalau selesa, pasni leh beli lagi....

tadi, kat opis..
dah sampai pun tudung tu....


Pos Laju dah sampai....

Ni la tudungnya....


Nak tengok selepas aku pakai?
Jap yer...
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

Tara....


Tapi bukan aku yang pakai....
Ada banyak design yang cantik2....
Ingat pasni nak grab lagi satu.....
sebab tudung ni best sangat..
kain pun lembut.....

Nak tau kat mana aku beli?
bole klik kat sini.... Indiana Boutique....
Selamat Shopping....


28.3.12

::Dasar Malas, Drive Thru aje la::

28.3.12,Wednesday, March 28, 2012
Sejak aku ngan hubby PJJ ni..
Aku memang dah jarang masak...
Cuma bila hubby balik KL, baru aku masak.....
Kalau tinggal sorang2, masak simple2 je....

Tambahan pulak, sekarang ni aku selalu balik lambat dr opis...
memang x masak la jawabnya..

Hari ni pulak, aku balik kul 7...
Perut lapar..
Tak tau nak makan apa..
kat rumah ada roti..
tapi cam x selera je nak makan roti...

Tetiba selera ni rasa nak makan Double Cheese Burger pulak...
Erm.. alang2 dah lalu depan Mc'D..
Terus je aku masuk laluan Drive Thru...
Order Double Cheese 1 Set..
Settle...
Balik Umah...
Cornfirm...
memang tak berasap la dapur malam ni....
dan...
Makin banyak la lemak yang diternak kat badan aku ni... :)






27.3.12

::TTC~ Petua Untuk Sang Suami::

27.3.12,Tuesday, March 27, 2012

Sekarang ni mood nak update dah ke laut...
Tak tau la nape makin lama makin malas nak update...
Nak kata takde cerita, ada..
Nak kata ada cerita, malas nak tulih....
Macam2 aku ni kan....

Ok, cerita pasal TTC..
tadi masa aku ngan membe aku yang sama2 TTC makan kat Pantry..
Tetiba CC Unit Sumber Manusia masuk...
Dia tanya la membe aku tentang trip dia gi Langkawi..
Pastu, tetiba dia bagi satu petua untuk pregnant....

Dia kata...
Petua ni untuk suami amalkan....
cuma guna susu segar ngan Badam Serbuk....
Mula-mula, panaskan susu..
Tak kisah la susu lembu atau susu kambing....
Pastu, masukkan dalam cawan dan campur ngan badam serbuk....
Masa masukkan serbuk tu, selawat sikit dan niat dalam hati untuk dapatkan zuriat...
Kemudian bagi husband minum....
InsyaAllah berjaya sebab sedara dia dah kawin 7 tahun..
Cuba petua ni dan Alhamdulillah, dah ada anak sorang....

Aku memang nak cuba..
tapi....
aku kan PJJ ngan hubby....
takkan la seminggu dua kali jer nak buat camtu.... *alasan la tu kan
lagi satu, mana pulak aku nak cari susu segar ni....
dan kalau ada pun, hubby bole telan ke? hi..hi..hi...

Kawan2 TTC, nak try ke?

20.3.12

::Majlis kawen adik aku::

20.3.12,Tuesday, March 20, 2012
Alhamdulillah....
Dengan sekali lafaz jer adik aku dah selamat bergelar Isteri.....
Untuk nikah adik aku pakai merah putih....
Walaupun baju nikah tu sebelum ni x menjadi seperti yang dirancangkan, tapi selepas ditambah dan diubahsuai sikit... akhirnya cantik jugak.....

Adik aku nikah hari Jumaat...aku la yang menjadi driver pengantin hari tu.... mula, hantar adik aku gi butik..pastu berkejar ke UiTM Merbok sebab nak amik adik aku yang ke 3 pulak sebab dia baru lepas exam... dah amik adik aku, berkejar balik ke butik... ambik pengantin bawak gi Masjid... dari butik ke masjid lebih kurang setengah jam jugak la... nasib baik aku sempat sampai sana sebelum pukul 3 sebab akad nikah pukul 3....


Kusyuk dengar penerangan dari kadi....

Berdebar-debar......



Settle Majlis nikah, balik rumah.. makan dulu..pastu, adik aku pg outdoor pulak... aku malas nak ikut sebab kerja kat rumah pun berlambak yang belum settle...

Untuk Majlis sanding pulak, tema biru Turquise.... Pukul 10 pagi, orang katering dah datang pasang meja makan beradap ngan setting lauk pauk.... mula2 ingatkan design meja makan beradap simple je, tapi bila dah siap... cantik jugak.....Untuk gi Butik kali ni hubby pulak jd driver.... Sampai je sana, photographer dah sampai pun.... Selesai je mekap, terus kitaorang gerak balik rumah.. kami sampai agak lewat dari dalam kad.. sepatutnya pengantin sampai pukul 1, tapi dah terlewat ke pukul 2 sebab lama pulak mak andam tu mekap... Jom layan gambar pengantin.....












Akhir sekali, gambar yang wajib ada.....
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

Pengantin lama...
Masa sampai rumah tu memang tengah panas terik.. hubby malas nak tukar pakai baju melayu... dah x ikut tema.. takpe la, janji pakai baju, kan?


13.3.12

::Cuti Kawen! , tapi bukan aku yang kawen::

13.3.12,Tuesday, March 13, 2012

Esok aku dah start cuti..Adik aku kawen.... kalau ikutkan hari Isnin tu aku dah nak balik.. tapi, memandangkan hubby kena settlekan kerja2 dia dulu kat Melaka, terpaksa la aku postpone ke hari rabu....

Mak aku awal2 lagi dah suruh aku balik... banyak benda belom settle kat rumah.... tapi, nak buat macam mana.... hubby pulak busy...

Esok pun tak tahu la pukul berapa bole sampai kg sebab pagi esok baru hubby gerak dari Melaka... harap2 jangan la hujan... dan semoga perjalanan kami dipermudahkan.. Amin...