24.4.12

Restoran Ayam Penyet ~ AP

24.4.12,Tuesday, April 24, 2012
Sekali lagi..
Edisi menternak Lemak...

Kali ni aku n gang gi makan kat Restoran AP Ayam Penyet...
Restoran ni baru je bukak kat area Bandar Baru Ampang.....


Macam-macam menu ada kat situ...
Bukan setakat makanan Jawa ngan Minang je...
Makanan Arab pun ade..
Yang paling best...
Laksa Sarawak....
Tapi, aku lom pernah try lagi Laksa Sarawak..
Ingat nnt nak gi sana ngan hubby pulak....



Gosip dulu sementara tunggu makanan....

Air Bandung 3 lapis ngan Air Pandan kalau tak silap aku...

Me n Ieda....

Aku order Bakso.. tapi kurang kick la....
Bagi aku makanan kat sini... Ok la... kalau teringin nak makan makanan jawa, bole la cuba kat sini... Bagi aku, yang paling best kat sini.. Pecal Lele (ikan keli goreng berlada).. memang mabeles... Jom la Try!


 

23.4.12

::Burger Bakar Kaw Kaw::

23.4.12,Monday, April 23, 2012
Dah banyak kali aku dok dengar orang citer tentang Burger Kaw Kaw ni... Tambahan pulak Burger ni pernah masuk dalam JJCM dulu.... Sebelum ni burger ni cuma kat Wangsa Maju... tapi, memandangkan sekarang dah ada kat Ampang, aku n the gang pun berkobar-kobar la nak try.... Balik kerja, membe aku amik kat rumah.. pastu terus gerak gi Dagang Avenue.... kitaorang sampai kul 6 petang.. la.. rupa2nya, kedai burger tu bukak kul 7.... Kitaorang pun lepak la dulu kat kedai makan..minum2 dulu.. Kul 6.30, aku tengok ramai yang dah beratur... kitaorang pun ikut la beratur sekali sebab tengok barisan dah panjang... Beratur punya beratur.. kul 7 pun lom amik order... aku dah mula gelisah.. tambahan pulak time tu hujan dah turun lebat sangat.... dekat kul 7 lebih, baru la amik pesanan....
Gerai yang belum dibukak... tapi orang dah mula beratur panjang....

Hujan dah start mencurah-curah..lebat sangat.....

Daging Burger sedang dibakar....

Senarai harga (klik kat gambar untuk nampak jelas)

SET (Burger single cheesy)

Ni aku punya..
Mula2 kitaorang plan nak makan kat situ... tapi, memandangkan dah Maghrib... kitaorang tapau, pastu balik makan kat umah aku.... bagi aku, burger ni ok la.. daging dia pun besar... tapi........ aku rasa macam Big mac lagi sedap.... maybe jugak, sebab kami bawak balik, dah tak panas kut... sebab tu aku rasa cam x berapa best... kalau korang nak tau sedap ke tak.. try la rasa.. kalau untuk penduduk sekitar Ampang, gerai ni dekat je ngan Kedai ayam Penyet Wong Solo... Selamat Mencuba!

22.4.12

::Uncle Usin::

22.4.12,Sunday, April 22, 2012
Sinopsis : Kumpulan Spy 13 yang dibangunkan 3 detektif (johan, zizan, nabil) persendirian sangat terkenal kerana berjaya menyelesaikan banyak kes-kes yang ditugaskan. Salah seorang ahlinya juga mempunyai pelbagai keupayaan seperti menerbangkan bola kecil kepada musuh. Dipendekkan cerita, spy 13 diupah untuk membongkar rahsia salah seorang bapa ahli kumpulan sendiri dan mereka mendapati 1 konspirasi besar sedang berlaku, menyebabkan mereka perlu mengembara ke seluruh negara untuk menamatkan konspirasi tersebut. OK... Semalam aku ngan membe aku plus husband dia gi la tengok citer Uncle Usin ni kat MBO Galaxy Ampang..... Kami semua teruja la nak tgk citer ni.. ye la, kalau tengok dari segi nama-nama pelakon citer ni mesti la buat orang tertarik nak pg... Kalau ikutkan, sinopsis kat atas tu salah.... Diaorag bertiga bukan satu kumpulan.. Johan jd jahat dalam citer ni... Nabil pulak, dah dekat nak habis baru muncul.... Alhamdulillah, semalam x ramai pun yg tengok wayang kat situ... sekejap je dah dapat tiket.... pas amik tiket, beli popcorn, pastu lepak2 dulu kat luar... MB0 Galaxy pun dah cantik sekarang (nampak sangat aku dah lama x gi sana).... Bila lampu menyala, kata dah bole masuk... kami semua berkobar-kobar la masuk dalam panggung.... Mula-mula start, ok.. aku rasa adegan dia lawak... pastu, dah mula rasa citer ni x best... bukannya apa, dah la citer cam sangkut (mcm beli cd cetak rompak), ada adegan yg kena potong, ada jugak sedikit aksi terlampau (bila zizan masukkan tangan dalam seluar) dan yg paling tak bole blah... bila ada aksi stunt, bole pulak nampak tali yang dipakai untuk buat terbang... KANTOI! Ada couple kat sebelah aku, baru setengah cerita tu main, terus blah... pakwe dia kata ni citer lawak b*****g! kami teruskan jugak layan.. ye la, dah beli tiket.. tengok je la.... Bila keluar dr panggung, ramai la yg komen macam2... Pendapat aku: kalau ikutkan citer ni macam best.. tambahan pulak dengan nama2 besar macam Zizan, Johan ngan Nabil.... tapi, aku tak paham naper filem ni letak nama Uncle Usin.. sebab Uncle Usin tu saper? Nabil? Nabil pun dah last sangat baru muncul.. tu pun, sebagai tuan punya premis penyiasatan Zizan.... Nak kutip sewa dr Zizan... ke aku yg tak perasan, uncle Usin tu dah muncul.. Musykil aku.... Kalau letak SPY 13 tu logik la jugak... Kalau ikut kiraan bintang aku cuma bagi 3 1/2 bintang... tapi, ni pendapat aku jer tau... maybe lain orang lain pendapat... kalau nak tau pendapat korang pulak camne, gi la tengok dulu citer ni.... Nota: Terkejut aku bila bukak Blogspot... dah jadi lain macam... pastu, dah la bila kita publish, semuanya jd sebaris jer.. Adoi... naper la blogspot ni tak tanya dulu, aku nak tukar ke tak... kan dah susahkan aku sekarang.. :)

15.4.12

Se7en

15.4.12,Sunday, April 15, 2012
Korang pernah dengar tak tentang Air Tenaga Se7en...
Aku pun baru2 ni je tau pasal air ni...
tupun kawan opis aku jual...
Air ni air tenaga, tapi rasanya sama macam air mineral..
Sekotak RM 10.. dalam kotak tu ada 6 botol..
Setakat ni ramai yg bg reaksi positif pasal air ni...

Air ni jugak dapat buat kita kurang selera nak makan...
Pesakit Diebetis ramai yang minum air ni..
dan ramai jugak yg cakap kandungan gula diaorg dah makin menurun...
Aku baru try sekotak..
So Far ok la..
hari pertama minum, asyik nak kencing jer..
membe aku kata tu tandanya dia buang toksik melalui air kencing...
esoknya, badan pun rasa x letih sangat....


Ni la kotak dia...

Dalam tu ada  6 botol...

Rasa macam air mineral biasa jer...


Antara Khasiat air ni......

Pasni aku ingat nak amalkan minum air ni.... mana la tau kalau2 berat aku leh turun... *Berangan... :)


11.4.12

::Wordless Wednesday::

11.4.12,Wednesday, April 11, 2012

Again?
Takpe la..
Maybe bukan rezeki lagi..
Pasni Usaha Lagi!

10.4.12

::Dapat MC hari ni::

10.4.12,Tuesday, April 10, 2012

Dari semalam badan aku ni dah tak berapa sihat..
Batuk ngan selsema...
Tapi, aku ni jenis malas nak makan ubat...
Buat tak tahu jer....
Ingatkan bangun pagi ni akan ok la..

Tapi,
Rupa2nya makin ko...
Masuk je opis...
kepala dah pening..
Berpinar-pinar...
nak tak nak...
Turun gak gi Emergency....
Amik No...
Jumpa Dr...
Rupa2nya..
Tekak dah bengkak ngan merah sangat...
BP pun naik sikit..
Demam x kuat sangat...
Last-last..
Dr. suruh aku balik berehat..
dan..
dengan rasminya..
aku dapat...
MC!

7.4.12

::Besday Jan ~ Mac 2012::

7.4.12,Saturday, April 07, 2012
Macam biasa..
Tiap2 tahun Unit Aku mesti akan buat sambutan BEsday staff...
Untuk pembukaan tahun ni...
kami baru je buat Jamuan untuk Besday Jan hingga Mac 2012...
Kat bawah ni ada gambar sekitar Majlis.... 
Layan je la yer..
Malas nak citer panjang2... ;)



Besday Woman....

Chocolate Indulgence SR... Sedap...









Cabutan Bertuah.... Besday Woman pun dapat...




4.4.12

::Frust aku!::

4.4.12,Wednesday, April 04, 2012
Tengahari tadi..
dengan semangat berkobar-kobar..
aku pun pg la kedai Tailor baju aku...
tak sabar nak pakai baju tu..
last2, bila sampai sana..
akak tu mintak maaf kat aku..
nak tau sebab apa?
sebab kain aku dia dah terbuat baju orang lain...
kalau besar takpe..
ini kecik betul...
Frust aku..
dah la kain tu kain kegemaran aku...
Tension betul..
memang la rasa nak marah...
tapi aku sabarkan je hati..
bole pulak dia suruh aku beli kain lain...
pastu nnt dia bayar balik..
masalahnya, kain yang aku beli ni..
aku pun tak tau nak cari kat mana...
sebab..
aku beli dekat membe opis..
membe aku pulak kata dia cuma amik stok setahun sekali je....
kalau hari biasa memang xde....
Adoi..
memang rasa sedih je...
rasa macam dah tak mau hantar kain kat dia lagi...
Merajuk!

MUKTAMAD!


3.4.12

::Dah siap report Gaji SSM Baru::

3.4.12,Tuesday, April 03, 2012
Alhamdulilah...
Aku baru je pas settle report untuk Gaji SSM yang baru....

Geram jugak la aku tadi....
Aku langsung tak tau yang report tu kena hantar esok...
Nasib baik aku call Hospital Banting...
Sebenarnya untuk settle hal lain...
tengah2 borak ngan akak kat situ, tetiba dia tanya pasal report gaji...
Terkejut la aku...
Tak de dengar berita apa2 pun...
akak tu cakap, report kena hantar esok...
lagi la aku terkejut....

Bila call JKNS, diaorg cakap surat pemberitahuan dah diemail pada bos....
Geramnya...
Bos pulak x de...
sorang pun x inform aku....
Terkejar-kejar la aku buat report gaji tu.....
sebelum ni aku x buat apa2 sebab Jabatan Akauntan kata belum dapat apa2 arahan untuk bayaran gaji baru...
so, jangan buat apa2 lagi....
Aku pun rilek la...
lagipun format pun aku tak tau macam mana selagi arahan belum keluar..
tup2 hari ni katanya kena hantar esok..
maunya aku tak melompat...

Nak tak nak buat jugak la...
kul 7 tadi baru siap..
dah la balik tadi tersangkut dalam jammed..
adoi..
stress betul la macam ni....

tapi, bila mengenangkan nak dapat gaji baru ni..
Redha je la kan.. :)


1.4.12

::Akhirnya, keluar jugak::

1.4.12,Sunday, April 01, 2012
Alhamdulillah...
Sekian lama ditunggu-tunggu oleh semua penjawat Awam..
Akhirnya JPA dah keluarkan Pekeliling Gaji SSM yang Baru...
Harap-harap bulan 4 ni dapat la merasa gaji baru......
Tambahan pulak Pergerakan Gaji Tahunan aku memang bulan 4...
Kiranya, aku dapat 2 kenaikan la.....
Syukur sangat....