18.2.13

::Kenduri 1 Malaysia::

18.2.13,Monday, February 18, 2013
Ok, kita skip dulu citer tentang A Famosa.. ha.. ni ade citer fresh... citer semalam (fresh la sangat kan..hihihi...) rasanya korang dah tau kan yang sekarang ni aku kerja bahagian Farmasi pulak... kerja baru aku ni memang menyimpang jauh ngan kerja sebelum ni.. kerja sekarang banyak berkaitan akta n ubat2 terlarang...

Memandangkan kitaorang ni Unit Penguatkuasa Farmasi, kitaorang dapat jemputan untuk buat Pameran sempena Kenduri 1 Wilayah... Nasib baik tempat yang kitaorang dapat kat Padang Flat Sri Johor, Cheras.. Dekat sangat la ngan umah aku..Program ni dilancarkan serentak di 13 lokasi berbeza... Ni kira 1st time la aku join geng2 Farmasi gi buat pameran..best sangat.. Memandangkan dari rumah aku ke situ cuma makan masa 15 minit, kul 7.45 pg baru aku gerak dr umah..sampai sana kul 8.. sedang elok la.. cari geng2 aku... bermula la episod menyusun barang2... ramai jugak yang datang awal sbb ade aktiviti senamseni... mula2 ingat nak join, tapi mengenangkan aku sedang bertugas, so x jadi la.. selain dari kitaorang, ade jugak dari Agensi Anti dadah, Kementerian Kesihatan, Perpustakaan negara, Jobs Malaysia, JKR dan beberapa agensi kerajaan yang lain.banyak aktiviti yang diaorang buat.. yang bestnya, semua gift yang kitaorang bawak licin dalam masa x sampai sejam.. sebab? kitaorang x buat kuiz pun, letak jer atas meja... kalau sorang amik 2, 3 barang.. x ke cepat abis.. hihihi..ok gak, clear sikit meja kami...








Banyak aktiviti menarik..ada kuiz, pertandingan mewarna, cabutan bertuah dan yang paling utama..penyampaian Br1m untuk Parlimen Bandar Tun Razak...

Khusyuk budak2 ni mewarna...

Semua tengah menunggu penyampaian BR1M dengan penuh sabar.




sampai duduk atas lantai la gara2 nak cari jawapan soalan kuiz...




sepatutnya kami kongsi meja ngan KKM, tapi memandangkan KKM pun banyak barang..kitaorang dapat la meja ni..ok gak, luas sikit...

Last but not least, makan time..katapun kenduri kan... makan gulai kawah..sedap...

Kul 12.00 tghr je, kitaorang dah kemas2 nak balik... lepak jap ngan diaorang, pastu terus balik...


p/s: Hari Sabtu tu dapat perkhabaran bahawa membe kat H. Ampang xciden dan sekarang berada di Wad ICU.harap sangat kawan2 semua dapat mendoakan beliau agar cepat sembuh. Amin.


1 comment:


  1. rm1/pc strip test upt pregnancy dan rm1.20 /pc opk kesuburan
    email; lovidoobidoo@gmail.com
    blogshop; http://tester-kesuburan-pregnancy-murah.blogspot.com/
    sms:puan nor 0122723104

    ReplyDelete