25.4.13

A Famosa Reosrt ~ Part 1

25.4.13,Thursday, April 25, 2013
Ya Ampun..Lately ni aku memang super duper malas nak update blog... x tau la setan apa yang merasuk..hihihi... Dah lama aku buat Teaser pasal pg A Famosa Resort.. Sekarang ni baru la datang aura nak tulis.. kalau x, terperam je la gambar-gambar ngan cerita sekali... ni pun banyak lagi gambar yang aku blom masukkan dalam pc... aku guna gambar2 yang ada je la....

Kitaorang buat plan ni last minit... masa tu aku kat opis, pastu rasa cam nak gi bercuti jer..konon-konon reward utk diri sendiri la..Call membe aku Ida, cakap ngan dia kata nak gi bercuti... dia pun nak gi jugak... Mula-mula kitaorang plan nak pg Bandar Melaka... Tapi, Ida suggest pg A Famosa Resort.. Aku pun terus la bukak Laman Web dia.. tgk harga pakej kat situ... macam mahal jer.. terus aku call sana nak tanya kut-kut la ada promotion...Pegawai kat sana suruh aku pegi Mid Valley sebab masa tu diaorang bukak Booth kat sana.. harga murah sikit... Terus aku roger membe2 aku... esoknya, kami semua pg Mid Valley... yang lawaknya, kami cuma tau kat Mid Valley jer.. tapi x tau kat area mana Booth tu.. melilau la kitaorang cari..last2 nasib baik jumpa jugak.. Mula-mula kitaorang nak amik dengan pakej makan sekali... dah nak bayar pun, nasib baik aku perasan yang kalau x ambik makan... lagi murah... lagipun, salah sorang membe aku yang pergi tu Islamik sikit.. dia takut makanan tu tak kena ngan tekak atau tak halal atau was-was nak makan... Kalau kitaorang ambik pakej ngan makanan, hotel (2 hari 1 malam) , makan (pagi, lunch ngan dinner) dan masuk 3 tempat (Animal World Safari, Water Park ngan Cowboy Town) sorang kena bayar RM 180.00. Bila kitaorang tolak makanan, kitaorang just kena bayar RM 120.00 jer.. Jimat kan... kitaorang x kisah sangat pasal makan kalau gi bercuti.... Bole bawak bekal ataupun kuar makan kat luar...sebab kat luar tu ada gak kedai makan...

Dengan rasminya 26 Januari  hari tu, kitaoarng pun gerak la pg A Famosa Resort... 2 bini orang, 2 anak dara.. tapi yang bini2 orang tu terasa macam anak dara pulak bila buat trip bujang ni...hihihi...


Siap Bawak Bekal... Singgah makan kat Hentian Rehat..

Sorang anak dara, sorang mak anak 3...huhuhu...

Ni anak dara.. Dara la sangat....

Kitaorang sampai sana dalam pukul 10 pagi... Check in pukul 4.00 petang... pergi kaunter.. tebus baucer sebab nak pg Animal Safari ngan Water World dulu.... Lepas dah dapat Baucer.... Terus gerak gi Animal Safari... Yeay...


Muka hepi sebab dah sampai...

2 bini orang yang terasa bujang...

Tengok..rilek je aku bergambar dengan singa..hahaha...

Kalau beli kat sini, harga untuk tiket masuk agak mahal...

Sebelum masuk kita kena pakai gelang dulu...


Peta kawasan tu... agar x sesat....


Penunjuk arah...

Kambing2 tu semua tengah tunggu orang bagi makan..kat situ ada jual makanan...sepeket RM 5




Unta di padang pasir..

Pertunjukan burung..ni yang paling best...

Hensem x abang2 burung...



Ha.. ni baru part 1..nanti2 aku sambung lagi.. sebab dah pukul 2..masa utk kembali bekerja.... Bye...

2 comments:

  1. hehehhehe.. ida orang melaka pun tak masuk lagiii.. ;p maluu.. larikkkkkkkkk

    ReplyDelete
  2. Hey thеre I am so grateful I found youг weblog, I rеally found you by accident, while
    I wаs researching on Digg for something else, Anyhow I am here now and would just like
    to say thank you fоr a tremendous post and a all
    round entertaining blog (I аlѕo love the theme/dеsign),
    I don�t hаve time to go through it аll at the
    mοment but Ӏ havе bοoκmarkеd it and also
    included your RSS feedѕ, so whеn I hаve tіme I will be bаck
    to reаd a great deal more, Please do kеep up the fantastіс woгk.


    Feel free tο surf to my blog post: fast way to lose belly fat

    ReplyDelete