22.5.13

A Famosa Resort ~ Part 2

22.5.13,Wednesday, May 22, 2013
Entry ni dah lama aku dok ingat nak buat..tapi, penyakit 'M' datang..terus terperap jer... Memandangkan Jumaat ni cuti, aku pun terus la rajin nak sambung... (apa kena mengena cuti ngan entry pun aku x tau.hahaha)...

Lepas tengok pertunjukan burung, kitaorang terus beratur untuk naik TRAM pulak..TRAM ni ala-ala lori yang macam kat Afrika tu... Best.. Merasa la tgk binatang buas.. feeling2 kat Afrika la.....


Atas TRAM...








Macam-macam binatang ada kat situ... puas hati la... yang x pernah tengok pun ada....

Habis naik TRAM, kitaorang gi jalan2 kat dalam tu lagi...


Kedai Cenderamata kat dalam Safari..

Dah puas tgk binatang liar, kitaorang decide nak naik bot pulak... gi Pulau Monyet..


Pandangan dari Jetty...

Ceria tengah tunggu bot..

Senget benget tudung aku kena tiupan angin sepoi2 bahasa...

Yeay.. Bot sampai..

Bot sebelah dah nak balik...

Ni la Pulau Monyetnya..kecik jer...



Dah puas bergambar kat situ... tunggu bot datang balik amik kami...

Dah puas naik bot.... membe aku decide nak naik gajah pulak.... Seorang RM 10 jer...




Mula-mula aku x nak naik gajah.. aku pilih naik Unta di Padang Pasir la....hahaha... 

Muka xcited nak naik Unta.. agaknya unta tu tgk kitaorang terus takut sbb berat sangat... Naik Unta seorang RM 10.00

Bila naik atas unta, rasa geli sbb badan dia lembik... tapi memang best la pengalaman tu...

Turun dari Unta, rasa x puas hati pulak sbb x naik gajah... So, kitaorang decide naik gajah pulak....


Yeay.. yg ni baru confident.. sbb yg bawak tu pun Debok cam kitaorang..hihihi...
 Abis naik gajah, kitaorang terus pg Booth gambar.. cantik pulak gambar2 yang pihak pengurusan amik... terus beli...

Kat Pintu masuk nanti diaorang ajak bergambar... tapi, diaorang x paksa beli pun...

Bersama 2 ekor burung... Burung Kakaktua tu memang bising..dok ucap selamat datang kat orang ramai..kiut sangat....

Gambar aku naik gajah... sayang gambar naik unta xde sbb fotographer resort hilang..hihihi...


Bagi gajah makan tebu... 1 paket tebu RM 5.00
Settle dah pengembaraan kat dalam Safari World.. Sambungan pasni citer tentang Part lain pulak yer... Bye..

No comments:

Post a Comment