10.7.13

A Famosa Resort ~ part 3 (Akhir)

10.7.13,Wednesday, July 10, 2013
Mesti korang dah boring kan? Nak habiskan citer tentang A Famosa ni pun nak kena part by part..hihihi.. sori yer.. tuan tanah ni agak busy sekarang..
K, ni entry last.. pas ni aku citer tentang percutian ke Thailand pulak....
Lepas je kitaorang dah penat kat dalam Safari World..kitaorang terus gerak ke Water World pulak.. ala, x jauh pun.. sebelah je...

Kat pintu masuk nanti diaorang panggil suh bergambar...

Kitaorang xde pun amik gambar kat dakam sbb semua tgh syok mandi manda.. sorang pun x nak pgg kamera..hihihi...






Harga kalau beli kat sana..lebih baik amik pakej..murah sikit...

Dah puas mandi.. Jom kita gerak gi check in pulak...

Dah penat berjimba-jimba, baru la kita gerak ke apartment.. kitaorang amik studio jer.. tapi...sangat la puas hati sbb besar... macam stay kat apartment 2 bilik jer....

Katil kami yang sangat selesa...

Ruang tamu yang best gak sbb ada astro...

Ruang antara meja solek ngan bilik air... siap ada hair dryer kat depan bilik air...

Bilik air ada bath tub.. bole la berendam sakan...

Dapur.. siap ada yard kat blkg utk jemur baju...
Dah check in, solat..pastu kitaorang lepak2 dulu kat bilik... lepas maghrib baru kitaorang gerak gi Cowboy Town..Yiehaa...

Depan Pintu masuk...

Feeling2 kat Amirrika.  Amerika..hihihi..



Masa kitaorang sampai show baru start.. so, berpusu-pusu la semua gi tmpt show..mmg best la tempat ni..




Nampak x cik menti tgh berjalan kat atas tu...dia pun buat show gak...












Dah abis show,kitaorang jalan2 kat dalam tu.. naik train pusing satu town... dah settle,kitaorang main permainan yang macam kat fun fair tu.. xingat la harga token.. tapi, at least dapat la jugak patung kecik... dah puas kat dalam tu, baru rasa lapar...disebabkan kitaorang x amik pakej makan, kitaorang keluar cari makan kat kedai makan kat luar resort..jangan risau..kat luar ada jugak gerai makan..rasa dan harga pun ok la..not bad..dapat gak berjimat... dah kenyang balik hotel terus tido... esoknya,lepas check in gerak masuk bandar melaka pulak... membe aku teringin nak minum coconut shake kat klebang.. x sangka pulak ramai betul orang..beratur panjang... nasib baik dapat jugak.. pastu, kitaorang gerak gi pantai klebang..makan mee bandung muar... lepak tgk sunset baru gerak balik KL.



Walaupun letih, tapi trip ni memang best sangat....

No comments:

Post a Comment