11.10.13

::Percutian Bajet ~ Sabah (Part 2)::

11.10.13,Friday, October 11, 2013
Wah.. mood rajin dah mai... terus x sabar nak update untuk part 2 pulak..hihihi..

Dah lepas kitaorang shopping2 bagai kat pasar sana... Balik bilik, solat...pastu terus turun ke tempat BBQ... kat J Residence ni bole sewa tempat BBQ dengan bayaran 30 ringgit je.. siap dia bagi tempat BBQ, arang, pisau, cawan pinggan garpu semua lengkap la.. cuma lauk-pauk utk BBQ je yg kena bawak sendiri.. So x payah risau nak beli pinggan, cawan, pisau semua.. Complete set dapat...

Kitaorang yang para isteri ni ambik part bersih membersih semua yang kami beli siang tadi... ada ikan, ayam biasa, ayam kampung, kambing, udang ngan hotdog cheese... pastu perap guna sos BBQ jer.. senang... yang para suami kami bagi part hidupkan api ngan bakar membakar.... Masa kami start bakar membakar tu, baru pukul 6 petang.. tapi dah gelap macam pukul 7 lebih...

Geng para suami... tugas diaorang... bakar... tugas kitaorang.. makan.... hihihi...

kipas xde.. pinggan pun jadi la....

nasi ngan air asam... tunggu lauk je blom siap...

tengah menunggu turn utk dibakar....

Siap buat air teh... kat sana memang sejuk sangat2... lagi sejuk dari Cameron... bila minum air teh panas... memang heaven rasanya.. feeling ada kat oversea...hihihi....

Sementara tunggu lauk siap dimasak..kita posing dulu...

budak2 ni langsung x sejuk katanya.... hebat betul.. kami ni punya la rasa sejuk.. sampai bila bercakap bole keluar asap dari mulut la..


Yeay.. dah siap.. dah boleh makan....

Jemput makan...
 Bila dah kenyang, sampai pulak turn kemas mengemas.. semua kena buat sama rata.... bersihkan balik tempat tu...dalam pukul 9 malam, baru la kami semua balik bilik masing-masing.... 9 malam kat sana dah macam pukul 12 malam... sunyi sepi...Tido dalam kesejukan.. aku ngan hubby tido siap pakai sweater lagi..pastu, siap combine selimut... baru ok...... memang best la pengalaman tido kat Kundasang ni.. rugi o kalau sesapa pg sana x tido barang semalam dua... bukan senang nak tido kat Gunung Kinabalu..walaupun kami hanya tido di kaki gunung aje..hihihi..

Bilik kami di waktu malam...
Aku memang recommed sangat J Residence ni.. kalau datang ramai2, korang bole booking semua bilik yg ada.. so, privacy la.. cuma korang je kat situ... masa aku pg hr tu, kami ambik 5 bilik... ada lg 2 bilik... 1 couple mat saleh ngan 1 lg couple Cina.. tapi diaorang awal2 dah gelap je bilik... x tau la keluar makan atau dh tido.. kitaorang je dok bergumbira lg kat situ sambil ditemani bunyi cengkerik.. sesekali x dengar bunyi bising motor ngan kereta...memang best sangat... hilang semua masalah kat KL... malam tu semua hepi.. tido awal.. sebab esok pagi2 dah nak gi jalan2 pulak... Pegi mana? esok je la citer yer... part 3 pulak..hihihi.. sabar yer...

Bajet : Malam ni xde sbb dah termasuk sekali ngan bajet part 1....

No comments:

Post a Comment