25.4.13

A Famosa Reosrt ~ Part 1

25.4.13,Thursday, April 25, 2013
Ya Ampun..Lately ni aku memang super duper malas nak update blog... x tau la setan apa yang merasuk..hihihi... Dah lama aku buat Teaser pasal pg A Famosa Resort.. Sekarang ni baru la datang aura nak tulis.. kalau x, terperam je la gambar-gambar ngan cerita sekali... ni pun banyak lagi gambar yang aku blom masukkan dalam pc... aku guna gambar2 yang ada je la....

Kitaorang buat plan ni last minit... masa tu aku kat opis, pastu rasa cam nak gi bercuti jer..konon-konon reward utk diri sendiri la..Call membe aku Ida, cakap ngan dia kata nak gi bercuti... dia pun nak gi jugak... Mula-mula kitaorang plan nak pg Bandar Melaka... Tapi, Ida suggest pg A Famosa Resort.. Aku pun terus la bukak Laman Web dia.. tgk harga pakej kat situ... macam mahal jer.. terus aku call sana nak tanya kut-kut la ada promotion...Pegawai kat sana suruh aku pegi Mid Valley sebab masa tu diaorang bukak Booth kat sana.. harga murah sikit... Terus aku roger membe2 aku... esoknya, kami semua pg Mid Valley... yang lawaknya, kami cuma tau kat Mid Valley jer.. tapi x tau kat area mana Booth tu.. melilau la kitaorang cari..last2 nasib baik jumpa jugak.. Mula-mula kitaorang nak amik dengan pakej makan sekali... dah nak bayar pun, nasib baik aku perasan yang kalau x ambik makan... lagi murah... lagipun, salah sorang membe aku yang pergi tu Islamik sikit.. dia takut makanan tu tak kena ngan tekak atau tak halal atau was-was nak makan... Kalau kitaorang ambik pakej ngan makanan, hotel (2 hari 1 malam) , makan (pagi, lunch ngan dinner) dan masuk 3 tempat (Animal World Safari, Water Park ngan Cowboy Town) sorang kena bayar RM 180.00. Bila kitaorang tolak makanan, kitaorang just kena bayar RM 120.00 jer.. Jimat kan... kitaorang x kisah sangat pasal makan kalau gi bercuti.... Bole bawak bekal ataupun kuar makan kat luar...sebab kat luar tu ada gak kedai makan...

Dengan rasminya 26 Januari  hari tu, kitaoarng pun gerak la pg A Famosa Resort... 2 bini orang, 2 anak dara.. tapi yang bini2 orang tu terasa macam anak dara pulak bila buat trip bujang ni...hihihi...


Siap Bawak Bekal... Singgah makan kat Hentian Rehat..

Sorang anak dara, sorang mak anak 3...huhuhu...

Ni anak dara.. Dara la sangat....

Kitaorang sampai sana dalam pukul 10 pagi... Check in pukul 4.00 petang... pergi kaunter.. tebus baucer sebab nak pg Animal Safari ngan Water World dulu.... Lepas dah dapat Baucer.... Terus gerak gi Animal Safari... Yeay...


Muka hepi sebab dah sampai...

2 bini orang yang terasa bujang...

Tengok..rilek je aku bergambar dengan singa..hahaha...

Kalau beli kat sini, harga untuk tiket masuk agak mahal...

Sebelum masuk kita kena pakai gelang dulu...


Peta kawasan tu... agar x sesat....


Penunjuk arah...

Kambing2 tu semua tengah tunggu orang bagi makan..kat situ ada jual makanan...sepeket RM 5




Unta di padang pasir..

Pertunjukan burung..ni yang paling best...

Hensem x abang2 burung...



Ha.. ni baru part 1..nanti2 aku sambung lagi.. sebab dah pukul 2..masa utk kembali bekerja.... Bye...

12.4.13

::Baru rasa kerja kat KL::

12.4.13,Friday, April 12, 2013
Sesapa yang dok KL mesti tau kan tentang hujan lebat 2 hari lepas... Lebat sangat-sangat..kebetulan pulak petang tu aku ada meeting..lambat la balik...abis meeting pun dah kul 5.45 ptg.. masa tengah meeting tu aku dah risau sbb tengok kat luar hujan lebat ngan kilat lagi.. macam mana nak gi kat parking dalam hujan lebat cam tu.. kebetulan pulak, aku x bawak payung.. abis je meeting, aku lepak jap kat opis nak tunggu hujan reda.. tunggu punya tunggu x juga reda.. dlm kul 6 lebih tu, aku terpaksa jugak la redah hujan..basah la jugak.. x pe la.. nak balik punya pasal...

Dah selamat masuk dalam kereta, aku pun start enjin..masa tu risau gak la sbb kilat dok berdentum dentam lagi walau hujan dah x selebat mula-mula... elok je aku keluar dari parking terus  nampak pokok tumbang..melintang tengah jalan.. langsung xde laluan.. terpaksa la semua kereta patah balik... masuk ikut Masjid Negara... Masa ni jalan memang jammed giler.. start dr depan Masjid Negara... Alhamdulillah, jalan ke Sg. Besi x jammed.. nasib baik aku ikut jalan tu... masa tu aku dah rasa lapar sangat.. aku pun masuk ikut Bulatan Kampung Pandan sbb ingat nak Drive Thru Burger King kat Tesco Ampang... Ingatkan jalan yang aku ikut dah selamat dari Banjir.. Rupa-rupanya depan Petronas Tesco tu air dah banyak naik... aku dah risau.. nak undur takut air masuk dalam ekzos.. terpaksa jugak la redah..masa tu dah ada kereta yang tersangkut dalam air... lagi la aku cuak.. Alhamdulillah kereta aku lepas... dapat la aku drive thru kat Burger King.. dah dapat Burger.. sangkut plak jammed kat MRR2, perut dah lapar... apalagi, terpaksa la aku makan dalam kereta..masa ni baru la aku terasa yang aku ni kerja kat KL.. sbb aku x pernah lagi sangkut jammed begini teruk sampai terpaksa makan burger dalam kereta.. dalam 45 minit gak la aku tersangkut dalam jammed.. Sampai je rumah, terus rasa lega yang amat..awal aku tido malam tu... penat sangat..

3.4.13

GIVEAWAY : EDY 3 DESTINASI...

3.4.13,Wednesday, April 03, 2013
Korang suka kumpul FM x?
Ha.. ni ade Giveaway..
sape yg menang dapat FM tau..
Nak join jugak?

masuk blog www.danielzaidi.com..
ikut semua syarat..
mana la tau bole menang..

p/s: harap2 aku dpt la FM yang cantik tu..