23.8.13

Moh kita ke Club House Bukit Mahkota, Umah PnStoberi ngan IKEA

23.8.13,Friday, August 23, 2013
lama betul aku x update.. memandangkan hari ni aku agak rajin.. aku update la... aku malas la nak citer tentang raya kt kg.. sebab? xde gambar pun.. terlampau seronok beraya sampaikan x teringat langsung nak amik gambar... hihihi...

memandangkan citer awal2 Syawal xde.. aku citer la pasal 10 Syawal... Apa? Citer 10 Syawal baru hari ni nak update... Lantakla.. dasar pemalas...

Bulan Syawal ni ramai yang buat kenduri merangkap Open House.. So, yang mana dapat pg..kita pg la.. yg x dapat.. terpaksa Minta Maaf banyak2...

10 Syawal hari tu aku dapat jemputan kenduri.. kat Club House Bukit mahkota... Hubby xde.. so, aku pg bujang je la ngan adik n bakal adik ipar aku...


Macam biasa la.. kalau dah siap, x sah kalau x bergambar...
Kitaorang gerak dalam kul 12 lebih.. sampai je sana ngam2 pengantin pun sampai..

Bakal adik Ipar.. Ida

Ngan Adik Aku.. Acik..

Gambar ngan pengantin xde.. gambar kitaorang je... balik dari kenduri terus gerak ke sentul plak..Umah Kekda.. kekda ada buat makan-makan sikit..  jammed teruk dari Sg. Besi ke Duke... nasib baik bila masuk je Duke..jalan dah ok.. memandangkan aku x pernah gi umah kekda.. aku pun terus la whatsap tanya arah jalan.. aku masih x dapat imagine jalan yg mana... ye la, sebelum ni hubby yg bawa...Nasib baik gak la membe Ida pernah dok Sentul..dia la yang bgtau jalan nak ke sana dengan detailnya..hihihi... Alhamdulillah, akhirnya dapat gak jumpa ngan PuanStoberi... selama ni kami hanya kenal di alam Blog ngan FB jer... Alhamdulillah, Allah permudahkan...

Terserlah ke'besar'an aku di samping kekda yg kecik molek tu...
 Kekda masak Laksa ngan Nasi Ayam.. sedap.. tambah2 lg laksa.. memang kena ngan selera aku yg mmg suka makan laksa ni..

Balik dr Umah Kekda, ingatkan nak balik terus.. tapi, tetiba plak Ida ajak gi IKEA.. makan Meatball katanya.. dah terus dari DUKE gerak ke damansara.. Ke IKEA kita... ramai gak orang.. nasib baik parking senang gak la..kitaorang parking kat IKANO...

Dah sampai IKEA, beratur punyala panjang kat Food Court.. tapi, sebab dah alang2 pergi kan.. beratur gak la.. pas makan Meatball terus gerak balik sbb malamnya Ida nak pg Open House kat Klang pulak...



1st time makan Meatball IKEA sbb sblm ni aku gi sana mesti bulan puasa.. tu yg x sempat merasa..

tu baru seharian beraya.. perut pun dah penuh.. balik tu mmg kepenatan.. tapi, best.. sbb dapat pg semua tempat yang mmg nak pg... Minggu ni pun ada banyak gak kenduri ngan Open House.. x tau la dapat pg ke tak sbb minggu ni akan jadi minggu yang sibuk utk aku sbb nak pindah rumah.. smlm baru dapat kunci.. minggu ni nak basuh rumah..n kalau sempat angkat barang sekali.. InsyaAllah.. bulan depan dah duduk umah baru..horey..