31.12.13

Berita Gembira di hari terakhir Tahun 2013

31.12.13,Tuesday, December 31, 2013
Alhamdulillah.. Hari ni adalah hari terakhir untuk tahun 2013... Dah tercapai ke azam 2013? dah buat ke azam tahun 2014? erm.. aku sekarang ni dah malas nak berazam-azam sangat..bukannya apa..jarang azam aku ni nak tercapai..hihihi... macam tahun lepas..berazam nak kurus..kejap jer..pastu, makan x control.. terus naik macam dipam-pam...

Alhamdulillah.. dihari terakhir tahun 2013 ni.. family aku dapat berita gembira.. adik aku yang kawin 17 Mac 2012 hari tu dah pregnant.. Yeay.. Alhamdulillah... akhirnya... mak ngan ayah aku akan dapat cucu 1st dalam family... aku? hepi sangat dengar berita ni..memang dah lama aku nak mak ayah aku dapat cucu.. tapi, nak buat macam mana... blom sampai rezeki aku... dan bila sampai rezeki adik aku..akulah orang yang paling hepi sekali.....





Masa adik aku call tadi..bagitau yang dia pregnant... aku terus menangis.. bukan menangis sebab jeles ke apa.. tapi menangis sebab hepi.. tercapai jugak hasrat kami nak ada baby dalam famili...

Buat Alang & Man... Along hepi untuk hangpa dua orang... Jaga kandungan baik-baik.. x sabaq nak anak hangpa panggil along nanti Mak Long... hihihi...

Selamat Tahun Baru 2014......


12.12.13

Majlis Kawin Sepet

12.12.13,Thursday, December 12, 2013
Sekarang aku ni memang la amat jaaraanggggg update blog.. tapi aku ni amatlah rajin blogwalking kat blog orang lain.. salah sorangnya blogger femes si sepet tu.. sepet ni kira blogger favourite aku la.. mula2 dulu aku rajin follow blog kakak dia Viruspadu pastu ceera n now sepet lak.. bole kata blog tiga2 beradik ni mmg aku suka baca la..

Masa sepet kawin tu aku ada gak pg...  mula2 mcm segan.. ye la, nak jumpa blogger yg selama ni aku dok tengok kat blog jer...padahal umah aku ngan umah mak ayah dia xde la jauh pun.. aku kat area Hospital Ampang, dia pulak kat Cheras baru..dekat sangat...

Bakal adik ipar aku la ajak..last-last pg gak... mula2 sampai, aku dah nampak vp.. Cantiknya dia.. padahal anak dah dua... nak tegur..malu..just senyum2 jer.. ingatkan nak bergambar ngan dia.. pun rs malu..last2 tgk dari jauh jer la... aku cari2 gak ceera..tapi x nampak pulak.. maybe masa tu dia ada kat dalam... ramai gak la blogger yg datang.. nak tegur tapi..... macam biasa la..aku ni kan pemalu.. tambahan pulak aku ni cuma blogger biasa-biasa jer...

kredit : sepet
aku suka semua yg ada kat kenduri tu... dari pelamin, tema, makanan... semuanya la.. pengantin pun cantik...yg paling best.. marsmellow yg dibagi kat tetamu tu.. sedap.. aku yg sebelum ni x suka makan marsmellow terus jatuh cinta ngan dia.. hahaha...

Kitaorang sekejap je kat situ sebab segan... tegur sepet masa dia makan beradap... dia sangat baik dan lembut jer dia bercakap.. sempat la kitaorang bergambar ngan dia... x sangka pulak fotografer dia sempat snap gambar kami sbb kami tangkap pakai kamera sendiri...

Kami....
Hari selasa hari tu..dia ada la update tentang majlis kawen dia..n x sangka... gambar aku n gang pun ada... hepi la jugak.. blogger biasa2 cam aku ni pun ada gak dalam blog dia.. hihihi....

Buat Sepet & Qery... Semoga berbahagia selalu... dan kekal hingga Jannah... dengar kata dah 'berisi'... Tahniah yer... Selamat Menjadi Mummy dan Daddy... :)

11.12.13

KL Jammed Hari ni

11.12.13,Wednesday, December 11, 2013
Adoi.. asal Selangor cuti jer..KL jammed... ni yang tension ni... tension bukan sebab jammed, tapi sebab aku x boleh join diaorg cuti... sejak2 dah kerja KL ni, aku agak jeles bila kawan2 kat Selangor cuti.. ini tidak adil... hahaha... tapi, nak buat macam mana kan, dah kerja KL.. abih tu kalau hari Wilayah nnt ko nak cuti jugak ken... muahaha...

Pagi tadi pergi kerja pun jalan jammed teruk.. x macam selalu.. dekat 40 minit gak la nak sampai opis.. Lunch tadi pun sama... ramainya orang turun KL nak shopping.. maklumla Sogo tengah sale sekarang ni... kaya2 gak orang Malaysia ni walaupun semua barang dah naik harga... hihihi...

Untuk semua kawan2ku di Selangor, Selamat Bercuti dan Selamat Bershopping yer... Ingat2la kitaorang yg kena kerja ni...

9.12.13

Dugaan Betul La...

9.12.13,Monday, December 09, 2013
Minggu ni adalah minggu yang memang benar-benar menguji kesabaran aku ngan hubby.. apa taknya, macam-macam yang jadi... Hanya Allah je tempat untuk aku mengadu segala masalah....

Mula-mula kereta buat hal... hantar bengkel... kena dalam RM600++... dah settle tu, aircond kereta pulak tetiba je x de rasa sejuk... keluar angin jer... bawak pg kedai.. masuk aircond (RM60), pakai 2 hari, terus keluar angin balik..panas..berpeluh-peluh dalam kereta.... hubby bawak la pulak pg kedai lain... tung tang tung tang... ntah apa yang cina tu buat..last2 dia charge RM 250.. Fine.. bayar je la.. ingatkan dah ok.. pastu lepas je 2,3 hari.. aircond buat hal lagi.. still keluar angin... Arrgggghhhhhh... tension betul aku.. hubby pg la balik kedai Cina yg charge RM 250 tu.. bole dia x nak mengaku salah dia.... pastu, siap srh hubby tambah lg RM600 sbb dia kata ada benda lain lg yg rosak..mengamuk la hubby..yg geramnya, cina tu siap cakap camni "Lu yg datang cari kedai wa Ma, bukan wa panggil lu datang"... amboi..sedapnya bahasa..ms orang pg kedai ko xde pulak nak cakap mcm tu.. last2 hubby malas nak bertekak.. cina tu tetap gak nak menang.. hubby pun blah... mmg dah x datang la kedai tu... patut la keta pun x de dlm kedai..kalau servis teruk camtu, xde sapa nak dtg kedai ko pasni... dah la sekarang musim hujan... nak tak nak, kena gak la bawak pg kedai lain..kali ni aku suruh pg kedai kat Blkg Hospital Ampang.. kat situ dia teliti sikit sbb dia mmg Specialist buat Aircond jer... lepas dia check, dia kata ada bocor (aku x faham, apa yg cina sblm ni tukar, sbb mcm xde buat apa-apa pun)... hubby pun kata ok, tukar je la sbb xde aircond susah gak.. x pasal-pasal kerja aku asyik dok lap cermin depan keta kalau hujan... dah settle semua, kena charge dalam RM 400++... Alhamdulillah, dah ok... Aku mmg recommed cina yg kedua ni sbb dia punya servis mmg puas hati...

Settle satu hal... pastu, ada pulak benda lain yg jadi...sabtu mggu lepas hubby kerja.. aku dok rumah je sebab nak siapkan bunga telur adik aku yg nak kawin bulan 2 ni... hubby cakap dia balik petang.. tapi, tunggu punya tunggu sampai pukul 9 malam dia x balik.. aku dh mula risau..nk call, kredit xde.. nak keluar malas... aku pun tunggu.. dalam 9 suku tu hubby balik... monyok je muka dia.. aku tanya kenapa.. dia senyap jer... aku dah mula x sedap hati.. aku desak gak nak tahu... Rupa-rupanya duit hubby hilang... dia citer.. dia pg toilet... ntah macam mana dia tak perasan yang wallet dia terjatuh dari seluar...dia keluar sekejap jer dari toilet.. bila sedar, dia patah balik.. check dalam toilet... tengok2 wallet ada.. Alhamdulillah.. tapi................... duit dh xde..kena kebas.... dah la dalam tu ada RM1000++... duit tu utk bayar kereta ngan kad kredit..Ya Allah, dugaan lagi... Mula-mula aku mmg rasa macam ralat, tapi bila difikirkan balik.. mungkin bukan rezeki kami..nak buat macam mana.. Kami Redha...tapi, sekarang ni dok fikir... mana nak cekau duit .. duit dh banyak abis bulan ni...huhuhu... tapi, hubby cakap, jangan risau..nnt dia usahakan... aku ni dahla jenis suka fikir.. sampai sakit kepala la... nasib baik x migrain..hihihi...