21.2.14

Part 4 : Hatyai, Thailand (Tang Kuan Hill & Chang Puak Camp)

21.2.14,Friday, February 21, 2014
Dah abis dok kat tempat sejuk.. kami terus ke tempat panas pulak.. ke mana? hahaha.. kami ke Tang Kuan Hill...  bayaran masuk kat sini murah je THB30 je... kat sini kita kena naik lift untuk ke Puncak Bukit.. diulangi..lift tau..bukan kereta kabel...  Apa yang ada kat atas tu?.. ala.. ada tempat ibadat diaorang  je... yang bestnya.. boleh tengok pemandangan sekitar Hatyai kat atas tu....

Pintu masuk ke tempat lift...

Konon-konon la kuat.. nak angkat konon....

Posing time!

K.A.M.I
Dah puas berjimba ambik gambar kat atas tu, turun bawah.. nampak ramai orang jual Aiskrim kelapa.. aku pun beli la aiskrim kelapa dalam kelapa..korang faham tak apa yang aku nak sampaikan ni.. faham la kut kan? :) kalau tak faham, tengok gambar tu faham la kut..

sedap aiskrim ni sebab ada isi kelapa sekali...
Memandangkan ramai yang blom turun, kami lepak je la dulu kat tepi tu sambil makan aiskrim... tetiba.... banyak pulak cik monyet yang berkeliaran kat situ.. bagi sikit.. yang lain semua datang lagi..makin lama makin banyak...terus kami semua takut.... cepat-cepat kami semua naik menunggu kat bas...

Dah habis berposing kat Tang Kuan Hill... kami gerak pulak ke Chang Puak Camp.. kat sini best sikit..macam-macam aktiviti boleh buat kat sini... aku xde pulak ambik gambar banyak kat sini.. kalau nak tau aktiviti apa lagi yang best.. korang bole jer terjah blog Eida ... ha.. kat sana dia cerita apa yg best...



Ramai gak geng rombongan yang naik gajah.. aku x naik sebab dah naik masa kat A Famosa hari tu... sementara tunggu yang lain kami posing je la dulu...


kat sini korang boleh beli pisang..pastu bagi anak gajah ni makan..aku tak beli pun..hihihi..




Entry kali ni aku x nak letak gambar banyak sangat..malas..hahaha..bole la pulak macam tu kan..kuang..kuang..kuang...

Kat sini pun ada gak orang jual gambar..bila ko turun dari bas.. diaorang snap gambar..pastu framekan cantik2 dan jual.. tapi aku x beli pun sebab gambar candid aku x cantik.. huhuhu..

Pasni aku citer tentang duyung plak yer...

terlepas yang lain? klik je sini...

PART 1
PART 2
PART 3

2 comments:

  1. haaa ida tak pergi yang lift lift tu,,, sbb ade byk gajah ehh kat atas tu..tak minat.. hukhukhuk.... oo patutlaaa ida tak jumpe aiskrim kelapa tu dekat hill tu rupanya. ida ingat dekat samila beach tu... hukhukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat atas tu selain tempat ibadat.. ada gak la tempat utk couple buat hajat..hihihi.... o.. kat samila memang eyza pun x jumpa.. kat Tang Kuan Hill yang banyak jual Aiskrim tu..

      Delete