24.2.14

Part 5 : Hatyai, Thailand (Samila Beach & Floating Market)

24.2.14,Monday, February 24, 2014
Habis berjimba kat Bukit.. kami semua terus gerak ke Samila Beach... Ada apa kat sini? Haaaaa.... ada Ikan Duyung tau kat sini... Tak Percaya??? jap yer.. nanti aku tunjuk gambar sebagai bukti...

Yeay.. dah sampai Samila Beach....



Kat sini ada macam-macam jugak.. masa kitaorang pergi ni memang ramai..  semua berebut-rebut nak bergambar dengan Duyung..... Bila tengok jer satu group ni turun... cepat2 group kami pulak ambik alih dok tepi duyung... Nak tengok Ikan Duyung? Jap yer... Cuba tengok kat bawah ni...
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:


Tara.....


Betul tak aku cakap.. ada duyung kan? tapi, duyung ni ter lucah sikit sebab atas dia terbukak... hihihi...



semua orang tengah tunggu turn nak bergambar dengan duyung...
 Selain dari duyung, kat sini korang boleh jugak naik kuda.. aku tak naik pun..kesian kat kuda tu.. takut dia patah riuk jer..hahahah...

satu tips yang aku nak bagitau... kalau korang pegi Hatyai.. baik korang beli souvenir kat sini sebab kat sini lagi murah dari kat Hatyai... ada yang harga seringgit pun ada.. Fridge Magnet pun murah kat sini.. sebab kat sini masih boleh dapat 4 ketui = THB100.. tempat lain cuma 3 ketui = THB 100.. menyesal aku tak beli kat sini sebab aku ingat Hatyai lagi murah.... sedih tau...

Dah habis kat Samila Beach.. kami terus ke tempat yang paling best aku rasa... Mana? Floating Market la.... Macam-macam makanan ada kat sini... syurga makanan tau... korang jangan risau.. kat sini ramai peniaga Islam.. surau pun ada disediakan kat sini.. sesapa nak solat kat sini pun boleh....

kredit: google
kredit : google
kat sini, kalau kita beli air dia akan letak dalam bekas yang comel2 macam ni..pilih je nak macam mana... yang cawan THB 20.. kalau ada penutup THB30... (kredit : google)

ni sedap.. rasa dia macam puding buah.... kaler pun cantik.... (kredit : google)

tempat air dari buluh pun ada tau..kreatif kan diaorang ni... 
sedap nasi ayam kat makcik ni.... ayam dia rangup.... THB50

Nasib baik la kami dapat tempat duduk.. orang memang ramai sangat time ni.... macam2 kami beli.. ni baru 1st round.. hahaha...

alamak.. senget plak... nasi ayam yang sedap ngan air oren dalam cawan Coca cola...

Bila kita beli..diaorang akan hulur makanan dalam tempat macam bakul panjang tu.. pastu, kita letak la duit dalam tu....Unik kan

kat sini pun ada jugak orang jual baju-baju.. aku x beli pun.. just jalan-jalan jer... dah kenyang.. dalam pukul 6.30 petang, kami semua pun berkumpul kat bas untuk balik ke hotel... penat memang penat.. tapi..best sangat... malam ni ada aktiviti lagi.. nak tau? nanti aku sambung citer lagi yer...

terlepas yang lain-lain... klik sini...

Part 1
Part 2
Part 3
Part 4




2 comments:

  1. rindu FLoating Marketttt.. sedap murahhh. heyyy.. otak2 tak makan ke? perghhh itu syurgaaa sedappp hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. x try pun.. ala.. ruginya.. macam nak kena repeat lagi jer.. hihihi...

      Delete